Castanele dulci sunt bogate în potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, lecitină şi în vitamina C. Grăsimile lor nu conţin colesterol, iar datorită vitaminelor şi mineralelor din compoziţie sunt indicate în cazurile de astenie fizică şi intelectuală, în convalescenţă sau pentru creşterea imunităţii bătrânilor şi a copiilor. Castanele pot fi consumate crude, fierte (sub formă de piure), însă cel mai adesea sunt preparate la grătar sau la cuptor. De asemenea, în unele cazuri, castanele sunt uscate şi măcinate, fiind transformate într- o făină foarte bună pentru pâine sau pentru prăjituri. Mai mult, există reţete de compot sau chiar de bere care includ castane.
Cum le recunoaşteţi pe cele comestibile
Întineresc tenul
Pulpa proaspătă a castanelor e plină de ingrediente antioxidante, aşa că este bună pentru toate tipurile de ten. Zdrobite şi amestecate cu miere, castanele se transformă într-o mască 100% naturală, nutritivă şi revitalizantă pentru ten, făcându-l să arate astfel întinerit. Amestecul se lasă 30 de minute pe faţă, apoi se curăţă cu apă călduţă.
Ne puteţi scrie despre subiectele care vă interesează pe adresa redacţiei: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti.