Ce poți vedea la Castelul Vrăjitoarelor din Gorj

Castelul Vrăjitoarelor, situat în județul Gorj, reprezintă o atracție turistică recentă, dar fascinantă, care îmbină tradițiile locale cu mitologia și misterul vrăjitoriei.

Chiar de la intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de câteva sculpturi impresionante din lemn, reprezentând vrăjitoare, care oferă un prim indiciu despre tematica locației. Vrăjitoarele depășesc și doi metri înălțime și sunt realizate de un artist plastic.

Castelul Vrăjitoarelor din Gorj
Castelul Vrăjitoarelor din Gorj

În interior, atmosfera este dominată de simboluri și elemente care evocă magia și lumea ocultă, atrăgându-i pe cei curioși să descopere secretele acestui univers. Fiecare cameră are o poveste specială, fiind dedicată unei vrăjitoare.

Castelul Vrăjitoarelor din Gorj
Castelul Vrăjitoarelor din Gorj
Diana Șoșoacă se consideră „erou național martir” și le transmite judecătorilor de la CCR că se urmează un proces internațional
Recomandări
Diana Șoșoacă se consideră „erou național martir” și le transmite judecătorilor de la CCR că se urmează un proces internațional

Oamenii sunt deseori fascinați de magia și vrăjitoria datorită misticismului pe care aceste teme îl poartă cu ele. În multe culturi, vrăjitoarele au fost văzute ca ființe puternice, capabile să influențeze forțele naturii și să schimbe destinele oamenilor. Această fascinație pentru supranatural vine din dorința de a înțelege ceea ce nu poate fi explicat prin mijloace raționale și de a evada din realitatea cotidiană. Castelul Vrăjitoarelor din Gorj oferă exact acest tip de experiență – o călătorie într-un tărâm fantastic, unde magia este la fiecare pas.

Atracția principală a locației nu stă doar în decorul captivant sau în sculpturile de la intrare, ci și în atmosfera plină de mister. Interiorul castelului este decorat cu obiecte de recuzită specifice vrăjitoarelor: cărți de vrăji și simboluri mistice, poțiuni magice, sunete „înfricoșătoare”, toate contribuind la crearea unei atmosfere dramatice și captivante. Fiecare colț al castelului pare să spună o poveste, iar vizitatorii pot să exploreze miturile și legendele legate de vrăjitoare, de la cele din folclorul local la cele din întreaga lume.

De asemenea, structura impunătoare a castelului oferă și o priveliște deosebită de pe acoperișul său, unde turiștii pot savura aerul răcoros al zonei și peisajele înconjurătoare.

Cum îngroapă România dosarele lagărelor de copii din comunism. Justiția refuză anchetarea infamului program ceaușist de „optimizare socială”
Recomandări
Cum îngroapă România dosarele lagărelor de copii din comunism. Justiția refuză anchetarea infamului program ceaușist de „optimizare socială”

Castelul Vrăjitoarelor din Gorj este mai mult decât o simplă atracție turistică. Este o poartă către o lume de fantezie și mister, care hrănește fascinația umană față de magie și vrăjitorie.

Amplasamentul său și decorul său captivant fac din această locație o destinație perfectă pentru cei care doresc să exploreze o parte din folclorul magic românesc, dar și pentru cei care sunt pur și simplu atrași de lumea supranaturalului și a vrăjitoarelor.

Cum ajungi la Castelul Vrăjitoarelor

Castelul Vrăjitoarelor este o nouă atracție turistică deschisă de câteva zile în județul Gorj, în localitatea Bumbești Pițic, satul Poienari, în apropierea celei mai înalte șosele din țară, Transalpina. Castelul atrage atât copii, cât și adulți datorită conceptului său de poveste și design interactiv.

Cum poți ajunge la Castelul Vrăjitoarelor

Din Târgu Jiu, care este cel mai apropiat oraș mare, urmezi DN67 în direcția Bumbești-Pițic.

Din București, urmezi A1 și DN67 până în județul Gorj, trecând prin orașe precum Pitești și Râmnicu Vâlcea, iar apoi continui spre Bumbești-Pițic.

Odată ajuns în zonă, castelul este ușor de localizat, fiind o atracție turistică populară. Zona în care este amplasat castelul este înconjurată de dealuri și natură, creând o atmosferă liniștită, dar misterioasă, perfectă pentru tematica acestui loc​. Adresa exactă a locației este – Bumbești Pitic, Strada Dumbrava Mică, Nr. 2.

„Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici”, anunță Nicolae Ciucă, dar miniștrii partidului rămân în Guvern
Recomandări
„Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici”, anunță Nicolae Ciucă, dar miniștrii partidului rămân în Guvern

Ce mai poți vizita în împrejurimi

Zona din jurul Castelului Vrăjitoarelor din județul Gorj oferă mai multe atracții turistice, atât naturale, cât și culturale, care merită vizitate.

Căsuța Răsturnată

În vecinătatea castelului se află și alte atracții, precum „Căsuța Răsturnată,” o altă creație a aceluiași autor, ceea ce face zona Poienari un adevărat punct de interes pentru turiști.

Situată foarte aproape de Castelul Vrăjitoarelor, această structură turistică este una dintre atracțiile mai inedite din județ. Este o casă construită invers, atrăgând atât turiști, cât și localnici prin designul său neobișnuit și fotogenic.

Cheile Oltețului și Peștera Polovragi

Cheile Oltețului sunt un loc spectaculos, cu peisaje sălbatice, unde râul Olteț a creat chei adânci și înguste. Zona este ideală pentru drumeții și explorări.

Peștera Polovragi, situată în apropiere, este una dintre cele mai mari și mai cunoscute peșteri din România. Aceasta este bogată în legende și istorie, fiind asociată cu Zamolxe, zeul dacilor. Este deschisă pentru vizitatori și oferă o experiență unică prin formațiunile sale spectaculoase.

Peștera Polovragi
Peștera Polovragi

Mănăstirea Polovragi

Aflată tot în apropiere, Mănăstirea Polovragi este un lăcaș de cult vechi, datând din secolul al XVI-lea. Este un loc de pelerinaj și oferă o atmosferă liniștită și plină de istorie, fiind renumită pentru picturile sale interioare și pentru poziționarea pitorească la poalele Munților Parâng.

Operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu

În Târgu Jiu, la o distanță relativ mică de Castelul Vrăjitoarelor, poți vizita ansamblul de sculpturi monumentale creat de celebrul sculptor român Constantin Brâncuși. Aici vei găsi opere iconice precum Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Stațiunea montană Rânca

Dacă ești în căutarea activităților de munte, Rânca este o destinație excelentă pentru schi în timpul iernii și drumeții montane vara. De asemenea, Transalpina, șoseaua care traversează stațiunea, este una dintre cele mai spectaculoase rute din România.

Transalpina

Transalpina
Transalpina

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, este și cea care oferă cele mai frumoase peisaje. Transalpina în sine este unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice din țară, alături de Transfăgărășan și unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Gorj.

Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată de regele Carol al II-lea, motiv pentru care i se mai spune şi Drumul Regelui. Astăzi, drumul este modernizat aproape în totalitate şi este accesibil tuturor autovehiculelor cu greutatea de până la 7,5 tone. Transalpina poate fi considerat un obiectiv turistic în sine, pentru că peisajele ce pot fi văzute atunci când parcurgem această șosea îți taie respirația prin frumusețea lor.

Peștera Muierii

Peștera Muierii
Peștera Muierii

Peștera Muierii sau Peștera Muierilor, așa cum mai este cunoscută, este situată în comuna Baia de Fier, județul Gorj. Peștera are o lungime de aproximativ 3.600 de metri, dispusă pe 4 niveluri.

Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenară a calcitei. Celelalte încăperi sunt Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Insângerate, denumită astfel în urma scurgerilor oxidului de fier. În cupola înaltă de 17 m poate fi văzută o colonie de lilieci.

Cheile Sohodolului

Dacă ajungi la Castelul Vrăjitoarelor din județul Gorj, merită, cu siguranță, să vezi și Cheile Sohodolului.

Cheile Sohodolului, unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat în Gorj, alcătuiesc o arie protejată de interes național și se află la limita nordică a județului Gorj cu județul Hunedoara, în Munții Vâlcan.

Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 350 de hectare a fost declarată arie protejată și reprezintă o zonă de chei săpate în calcare cretacice de apele râului Jaleș (Sohodol), cu forme diversificate de relief (doline, canioane, lapiezuri, avene, peșteri, abrupruri stâncoase), cu floră și faună specifică Meridionalilor.

Aria naturală protejată atrage anual mii de turiști din țară și din străinătate. Nările, Fusteica, Inelul, Peștera Popii, Peștera Gârla Vacii sunt niște repere impresionante ale acestei zone, dintre care cea mai vizitată este Peștera Popii datorită picturilor cu siluete antropomorfe de culoare neagră. Pe Cheile Sohodolului se practică alpinismul pe cele 120 de trasee special amenajate.

Descoperă și alte obiective turistice în județul Gorj.

Sursă foto – Facebook Castelul Vrăjitoarelor, Shutterstock.com

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Mii de soldați francezi vor ajunge în România. Noile ordine primite de Hexagon din partea NATO. „Acum există un inamic”
Știrileprotv.ro
Mii de soldați francezi vor ajunge în România. Noile ordine primite de Hexagon din partea NATO. „Acum există un inamic”
Cum arată și cu ce se ocupă Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. După divorț, medicul a început relația cu Monica Bârlădeanu: „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Viva.ro
Cum arată și cu ce se ocupă Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. După divorț, medicul a început relația cu Monica Bârlădeanu: „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Cât de frumoasă e fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță! Medicul colonel a cucerit numai femei superbe. De ce au divorțat
Libertateapentrufemei.ro
Cât de frumoasă e fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță! Medicul colonel a cucerit numai femei superbe. De ce au divorțat
Castelul unic în România de care puțini au auzit. Cei care îl vizitează sunt fascinați de ce găsesc aici
FANATIK.RO
Castelul unic în România de care puțini au auzit. Cei care îl vizitează sunt fascinați de ce găsesc aici
„La început am fost puțin tristă”. Ioana Timofeciuc explică de ce a fixat nunta cu Florinel Coman într-o zi de joi
GSP.RO
„La început am fost puțin tristă”. Ioana Timofeciuc explică de ce a fixat nunta cu Florinel Coman într-o zi de joi
De ce să pui o lămâie în mașina de spălat rufe. Trucul genial care te scapă de o mare problemă
FANATIK.RO
De ce să pui o lămâie în mașina de spălat rufe. Trucul genial care te scapă de o mare problemă
De ce a divorțat Valeriu Gheorghiță de prima soție.  „Deși încercam să gestionăm cât mai bine lucrurile, viața noastră a fost foarte afectată de presiunea acestui context. ” Dezvăluirile intime ale actualului soț al Monicăi Bîrlădeanu
Unica.ro
De ce a divorțat Valeriu Gheorghiță de prima soție. „Deși încercam să gestionăm cât mai bine lucrurile, viața noastră a fost foarte afectată de presiunea acestui context. ” Dezvăluirile intime ale actualului soț al Monicăi Bîrlădeanu
Crește SALARIUL MINIM pe economie de la 1 ianuarie 2025. Decizia va aduce NOI SCUMPIRI
Financiarul.ro
Crește SALARIUL MINIM pe economie de la 1 ianuarie 2025. Decizia va aduce NOI SCUMPIRI
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?"
Observatornews.ro
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?"
Horoscop 8 octombrie 2024. Racii trebuie să evalueze cu mai multă atenție gândurile negre, mai ales pe cele care le strică dispoziția
HOROSCOP
Horoscop 8 octombrie 2024. Racii trebuie să evalueze cu mai multă atenție gândurile negre, mai ales pe cele care le strică dispoziția

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI