De ce e bine să nu arunci coaja
• bine spălată (ca să înlături microbii), coaja castraveţilor este perfect comestibilă; ar fi păcat să o arunci, fiindcă este principala sursă de fibre alimentare (acestea stimulează tranzitul intestinal, ajută digestia şi reduc totodată cantitatea de colesterol “rău” din sânge);
• substanţele din coajă stimulează activitatea pancreasului: îl ajută să producă insulină şi, în felul acesta, glicemia se menţine în limite normale.
Pune-i la murat în saramură!
Murăturile adevărate şi sănătoase sunt cele care trec prin procesul natural de fermentare, ne atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare. “Murarea se face prin scufundarea într-un amestec de saramură – apă cu sare – cu diverse condimente – tije de mărar, crenguţe de vişin, boabe de piper şi de muştar”, precizează cunoscutul nutriţionist. Doar dacă sunt preparate aşa, şi nu cu oţet, “aceste alimente aduc un plus de bacterii probiotice şi de vitamina C”.
Urmărește-ne pe Google News