Pestele si fructele de mare sunt alimente importante pentru sanatatea organismului, motiv pentru ca re nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamânal. Pestele reprezinta o sursa foarte buna de proteine de calitate, cu o valoare nutritiva mare si un profil echilibrat de grasimi. De asemenea, e esenţial sa acordam o atenţie sporita sursei de provenienţa a pestelui cumparat, sa fi e de captura, nu de cultura si sa fi e pescuit în ape cât mai nepoluate.
Între speciile indicate pentru consum sunt pestii de dimensiuni mici, ca sardine, macrou, hering, biban, dar si pastrav, somon de Atlantic ori salau. Apoi, fructele de mare, cum sunt creveţii, caracatiţa, scoicile sunt considerate delicatese si sunt bune inclusiv în dietele de slabire, cu rezultate foarte bune. Prepararea acestora trebuie sa fi e fa cuta corespunzator si, de asemenea, e esenţial ca fructele de mare sa fi e mâncate în cantitaţi moderate.
Citește continuarea pe Unica.ro