Cand vine vorba de cosmetice trebuie sa ne preocupe nu doar sa avem in poseta culori la moda, ci si ca fardurile sau cremele pe care le folosim sa fie proaspete. Fiecare produs are un termen specific pana la care “rezista”, inscris pe ambalaj, dar si dictat de modul de depozitare.

Pentru a afla cat mai multe despre cum se pastreaza produsele cosmetice si cum recunoastem daca mai sunt sau nu in garantie am apelat la dr. Mirela Miertoiu (foto medalion), de la cabinetul de infrumusetare “Dr. M. Estetic”, din Calea Dorobantilor nr. 71-73, tel. 211.55.03.

Iata ce am aflat: “Produsele cosmetice au o viata de unul pana la trei ani, in conditii corecte de pastrare. Textura cosmeticelor rezista in functie de compozitia produsului, de factorii de clima si umiditate. Orice crema e obligatoriu sa aiba trecut termenul de garantie pe eticheta. Sa nu folosesti o crema care are un miros ranced, care nu e omogena (arata ca o maioneza taiata) si care are o culoare albicioasa. Atentie mare la mascara si farduri pentru ochi! Daca sunt vechi pot aparea conjunctivite, blefarite, iritatii ale conjunctivelor. Daca apar mancarimi se recomanda intreruperea imediata a aplicarii si consultarea medicului specialist. Folosirea pudrei si a fardurilor de pleoape solide e recomandata 12 luni de la desfacere. In cazul fardurilor cremoase, „viata” se scurteaza la 6-8 luni. Rujul rezista un an, iar cand se strica are gust si miros de ranced. Fardul de obraz se arunca dupa vreo sase luni, insa lacul de unghii te poate „tine” si doi ani”, ne-a declarat dr. Miertoiu. Tot de la ea am aflat ca o data la trei luni este bine sa iti verifici produsele cosmetice. Chiar daca sunt pastrate “ca la carte”, atat rujurile, cat si pudra isi pierd din proprietati si pot deveni nocive daca “sar” peste termenul de valabilitate. Fii atenta la modul in care iti pastrezi cosmeticele! Oricat ar fi de tentant, acestea nu au ce cauta in dulapiorul din baie, pentru ca aburii le vor schimba compozitia.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News