Pepenele galben este originar din Asia tropicală şi poate avea coaja variind de la gălbui intens la gălbui-verzui, cu miezul aromat în tonuri de galben, verde, roz sau culori intermediare. Pepenele galben conţine 90% apă şi zaharuri în proporţie de 9-10%. Este bogat în vitaminele A, C, B3, B6, în potasiu.
Pepenele verde este originar din sudul Africii şi are fructul mai mare, rotund sau oval. Aliment, dar si un extraordinar medicament, Pepenele verde este inrudit cu castravetele si dovleacul. Are o mare concentratie de apa, 92%, de aceea hidrateaza foarte bine organismul. În plus, conţine 8% zahăr şi cantităţi importante de săruri hidratante: calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. Enzimele şi acizii organici conţinuţi mai ales în apropierea cojii au efecte de dezintoxicare puternică.
Nutritioniştii susţin că o cură de cel puţin 10 zile cu un consum de 2-3 kg de pepene verde zilnic are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală şi imunitară a organismului.

Urmărește-ne pe Google News