O carenţă mare de mangan

Manganul e un microelement a cărui carenţă poate modifica abilitatea organismului de a produce insulină. Manganul este nutrientul care asistă procesele de transport şi metabolizare a glucozei spre fluxul sangvin.
Necesarul zilnic: un supliment de 10 mcg de mangan în cadrul unei diete echilibrate poate ameliora pofta de dulce. Acest microelement important se găseşte în cereale, leguminoase, nuci, ceai, cafea.

Prea puţin crom

Cromul e un microelement cu rol în reglarea glicemiei, fiind implicat şi el în producţia de insulină.
Necesarul zilnic de crom variază între 50 şi 200 mcg (picolinatul de crom este cea mai obişnuită formă de comercializare a lui). Alimentele bogate în crom sunt: broccoli, ciupercile, cerealele. O dietă bogată în fibre scade absorbţia cromului.

Lipsa magneziului

Magneziul este un mineral esenţial, mai ales în această eră a oboselii, stresului, insomniei, atacului de panică, hiperactivităţii. Toate acestea înseamnă consum suplimentar de magneziu. Prin intermediul adrenalinei, organismul traduce aceste stări în situaţii consumatoare de energie. Din acest motiv, prima tentaţie e să consumăm un aliment reconfortant, care să producă rapid o stare de bine şi care este, invariabil, un desert, ceva dulce.
Necesarul zilnic de magneziu este de 300-400 mg; el poate fi obţinut din cereale integrale, seminţe şi nuci nesărate şi neprăjite şi legume cu frunze verzi.

Urmărește-ne pe Google News