Apă minerală.
Iaurt.
E răcoritor, hidratant şi furnizează organismului calciul care se pierde prin transpiraţie. Dacă alegi un iaurt cu probiotice, aceste microorganisme ajută la absorbţia calciului, a vitaminei D şi a fierului.
Suc de fructe proaspete.
Nu te baza pe sucurile din comerţ, fă-ţi-le singur( ă) acasă, ca să ştii sigur că sunt 100% din fructe şi că sunt cu adevărat proaspete. Şi consumă-le imediat, ca să nu înceapă procesul de oxidare (prin care se pierd 80% din vitamine şi minerale). Ceaiuri şi infuzii. Ceai verde (una-două căni pe zi, nu mai mult şi nu seara, deoarece conţine cafeină) şi infuzii din plante cu efect răcoritor şi energizant: tei, urzici, busuioc, rozmarin, coriandru, măceşe (trei-patru căni pe zi). Dacă le poţi bea neîndulcite este perfect; dacă nu, amestecă un vârf de linguriţă cu miere. Şi adaugă una-două felii de lămâie.
Limonadă.
Pe lângă cantitatea record de vitamina C, lămâile conţin multe minerale – calciu, magneziu, cupru, fosfor etc. Îndulceşte limonada cât mai puţin, cu miere, nu cu zahăr.
Ce nu trebuie să bei
Alcoolul, cafeaua în exces, băuturile carbogazoase şi cele dulci te păcălesc: taie pe moment senzaţia de sete, dar, de fapt, deshidratează organismul, iar setea se întoarce şi mai puternică. O mică excepţie face berea, care e 93% apă. Poţi bea un pahar din când în când (dar nu înainte de culcare: berea este un puternic diuretic, îţi vei întrerupe somnul ca să te plimbi la toaletă).