Condimente pentru carnea de pește. Cu ce se asezonează peștele

Iată care sunt cele mai bune ierburi și condimente de folosit pentru carnea de pește și fructele de mare și cum să faci propriile amestecuri de condimente.

Tarhon

Există trei tipuri principale de tarhon: Francez, rusesc și mexican, deși primele două sunt cele mai utilizate. Tarhonul francez are un gust blând, delicat și dulce, în timp ce soiul rusesc are o aromă mai puternică și mai înțepătoare. 

Planta are un gust asemănător cu cel de lemn dulce și are un gust răcoritor și în același timp încălzitor. Se poate adăuga în sosuri pentru salate de fructe de mare sau într-o plăcintă de pește. Aroma este destul de intensă, așa că folosește-o cu moderație.

Pătrunjel

Această plantă are un gust curat, pământiu și ușor piperat, care ajută la echilibrarea preparatelor din pește. Pătrunjelul este o garnitură fantastică și poate fi presărat peste orice fel de fructe de mare. 

Funcționează deosebit de bine cu lămâie și este adesea folosit ca sos de unt. De asemenea, poți adăuga frunze proaspete de pătrunjel în pastele cu fructe de mare sau le poți adăuga în tocănițe și caserole cu fructe de mare.

Arpagic

O altă plantă excelentă care se potrivește cu fructele de mare este arpagicul. Are un gust ușor asemănător cu cel al cepei și are o notă de usturoi. Arpagicul funcționează deosebit de bine într-un sos de lămâie și unt, precum și în marinate, unt și ca garnitură peste peștele la grătar. Se asociază frumos cu alte ierburi precum tarhon sau pătrunjel. Arpagicul este, de asemenea, o opțiune bună dacă vrei să adaugi puțină culoare mâncării.

Mărar

Mărarul este una dintre cele mai bune ierburi care se potrivește cu fructele de mare. Adesea folosită ca garnitură, această plantă penată are o aromă delicată care funcționează bine pentru a spori gustul peștelui și al fructelor de mare. Poți folosi semințe de mărar, care are o aromă curată și înțepătoare.

Paprika afumată

În loc de ardei uscați obișnuiți, paprika afumată folosește ardei care au fost uscați prin afumare, ceea ce conferă condimentului o aromă minunată de lemn și pământ. Este unul dintre condimentele principale în paella spaniolă cu fructe de mare. Dacă sotezi crustacee, presară puțină paprika afumată pentru un sos bogat și afumat. Este, de asemenea, excelentă în tocănița de fructe de mare, în pastele cu fructe de mare și într-un sos peste peștele prăjit.

Ghimbir

Acest condiment aromat, înțepător și ușor picant este un adaos excelent la atât de multe feluri de mâncare cu fructe de mare. Adaugă savoare și funcționează bine atât cu arome dulci, cât și cu cele sărate. Amestecă ghimbir, usturoi și ardei iute într-o tigaie cu creveți și vei obține o garnitură ușoară, dar delicioasă.

Turmeric

Un văr apropiat al ghimbirului, turmericul are o aromă bogată, caldă și aromată. De asemenea, conferă mâncărurilor o culoare frumoasă, gălbuie/portocalie. Deși turmericul măcinat este mai des folosit în bucătărie, este posibil să folosești rădăcină proaspătă de turmeric.

Chimen

Acest condiment cald și pământesc are atât o dulceață, cât și o amărăciune. Este adesea folosit în mâncărurile indiene, mexicane și din Orientul Mijlociu. Pentru un preparat simplu, fără complicații, adaugă chimenul la cimbru, paprika și piper cu lămâie ca un condiment înainte de a prăji fileurile de pește la tigaie.

Scorțișoară

Fie că este măcinată sau întreagă, acest condiment funcționează foarte bine în mâncărurile sărate și, poate surprinzător, în fructele de mare. 

Bețișoarele de scorțișoară sunt un ingredient esențial atunci când prepari tagine marocan de pește. Folosește corțișoară măcinată pentru a încălzi o mâncare de pește înăbușit.

Fă-ți propriile amestecuri de condimente

Cel mai bun mod de a obține mâncăruri cu gust delicios este să experimentezi cu ierburi și condimente. Peștele și fructele de mare sunt „pânze” excelente pentru a încerca diferite arome. 

Confecționarea propriilor amestecuri de condimente este grozavă, deoarece le poți personaliza după propriul gust. Folosește amestecuri de condimente la un amestec de fructe de mare înainte de a le frige la grătar sau la tigaie peștele bucăți, sau în curry și tocănițe.

Sărat, dulce și picant

Vei obține toate aromele în acest amestec. Acesta este un amestec fantastic pentru a fi adăugat la peștele la tigaie sau în amestecul de pane pentru pește.

  • 2 linguri de chimen măcinat
  • 1 lingură de chimen măcinat
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • 1 linguriță de tarhon uscat

Pentru tocănițe și supe

Se potrivește foarte bine cu tot felul de curry-uri, tocănițe și supe cu fructe de mare.

  • 2 linguri de chimen măcinat
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • 1 linguriță de cardamom măcinat
  • 1 linguriță de turmeric măcinat

Mix de bază simplu

Un amestec excelent de condimente și ierburi pentru mâncărurile cu fructe de mare care necesită doar un condiment simplu și ușor. Deși mărarul proaspăt este uimitor, mărarul uscat durează mult mai mult și are mai multă forță.

  • 2 linguri de mărar uscat
  • 1 lingură de boia de ardei
  • 1 linguriță de piper de lămâie
  • sare
  • praf de usturoi

Sursa foto: 123rf.com

Ce pește este mai bun – ce pește are cele mai puține oase

Citeşte şi despre cum să faci amestec de ierburi de Provence!

Urmărește-ne pe Google News