În ciocolată există o cantitate mare de cacao și aceasta este bogată într-o serie de substanțe numite flavonoizi, compuși care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăți miraculoase asupra sănătății.
”Proprietățile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atât în media, cât și în jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental că, prin consumul de alimente de origine vegetală bogate în flavonoizi, organismul este protejat împotriva stresului oxidativ, adică își manifestă capacitatea de substanță antioxidantă”, explică nutriționistul citat de Agerpres.
Totuși, grăsimile din ciocolata cu lapte sunt săturate, iar consumul lor crește componența nocivă a colesterolului și deci riscul de boală coronariană, de aceea este de preferat să consumăm ciocolată neagră. Nici aceasta însă în cantități prea mari.
Pentru a beneficia de proprietățile flavonoizilor putem apela la alte alimente. Aceștia se mai găsesc într-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapă, ceai verde.