Ce este gutiera

Realizate la personalizat pentru fiecare pacient în parte în cabinetele stomatologice, gutierele sunt folosite pentru tratamente estetice, ortodontice sau pentru tratarea problemelor maxilarului. În ultimul timp, acestea au devenit frecvent folosite în cabinetele dentiștilor. Gutierele dentare sunt din ce în ce mai populare, remarcându-se ca dispozitive practice și discrete care ajută oamenii să trateze numeroase probleme.

În general, am putea spune că o gutieră este un tip de dispozitiv dentar detașabil realizat din materiale plastice transparente. Acestea sunt dispozitive clare și detașabile care sunt realizate la comandă, astfel încât să se adapteze perfect dinților fiecărui pacient. Grosimea și fabricarea acestora pot varia în funcție de ceea ce urmărește se obțină în urma tratamentului sau intervenției respective.

La ce se folosește gutiera

În funcție de nevoile fiecărui pacient, o gutieră dentară este utilizată pentru o serie de tratamente.

Gutiere anti-sforăit

Atelele anti-sforăit se poartă noaptea și funcționează prin mișcarea maxilarului înainte cu câțiva milimetri pentru a preveni producerea de zgomote deranjante noaptea.

Gutiere ocluzale pentru bruxism

Gutierele ocluzale pentru bruxism au o funcție pur medicală și sunt folosite pentru a trata problemele maxilarului, precum și problemele articulațiilor și mușchilor temporomandibulari (numit ATM). Atelele ocluzale sunt folosite mai ales de pacienții care suferă de bruxism sau scrâșnitul din dinți.

Acestea sunt fabricate din plastic sau rășină și sunt de obicei folosite noaptea. Ele sunt în mod normal mai mari decât alte dispozitive similare. Grosimea lor le permite să separe dinții superiori și inferiori la o distanță suficient de mare pentru a relaxa mușchii maxilarului.

Gutiera pentru albirea dinților

Gutierele pentru albirea dinților sunt, probabil, cele mai folosite. Se poartă cu un gel de albire pentru câteva minute sau câteva ore pe zi, în funcție de produsul utilizat. Este important ca produsul de albire să fie prescris de un stomatolog după ce a analizat cu atenție fiecare pacient pentru un tratament sigur. În funcție de culoarea smalțului și de rezultatul dorit, specialistul va prescrie un gel specific pentru a evita deteriorarea dinților și, de asemenea, va oferi pacientului toate detaliile despre utilizarea acestuia.

Gutierele ortodontice

Revolutionare pe piața ortodonției, aceste atele dentare, mai bine cunoscute sub numele de aligners, corectează problemele dentare, fiind practic un aparat dentar complet invizibil. Acestea sunt dispozitive detașabile care pot fi schimbate la fiecare 7 până la 15 zile, în funcție de caz, până la obținerea zâmbetului dorit.

Atelele ortodontice trebuie folosite întotdeauna în cadrul unui tratament monitorizat de un specialist. Acestea vor fi prescrise după o examinare detaliată a pacientului și o testare inițială pentru a determina dacă pacientul este gata să înceapă tratamentul. Aceste puncte sunt de o importanță vitală în evitarea riscurilor pe care le implică ortodonția la domiciliu și „tratamentele” cu atele ortodontice fără supraveghere medicală.

Descoperă cum a apărut ața dentară și cum se folosește corect

Cum se curăță o gutieră

Dacă vă întrebați cum să curățați o gutieră, veți descoperi că este de fapt destul de simplu. Gutierele trebuie să spălate cu apă rece și săpun delicatr înainte de a le pune în gură, după periaj. Faptul că gutierele se pot scoate pentru curățare permite pacienților să beneficieze de un tratament mai igienic.

Putem folosi și un produs de curățat proteze precum tablete care se dizolvă în apă. Trebuie doar să puneți gutierele într-un pahar cu apă cu tabletă și să le lăsați acolo aproximativ 20 de minute pentru a vă asigura că sunt complet curate.

Descoperă și istoria periuței și pastei de dinți

 
 

Urmărește-ne pe Google News