De ce visează oamenii

Multe culturi antice credeau că visele ne pun în contact cu zei sau strămoși, care apoi puteau să ne îndrume. Alții au crezut că visele sunt premoniții, oferindu-ne o privire asupra viitorului.

Considerat părintele psihanalizei, Freud a introdus ideea că visele sunt calea regală către inconștient. Un alt pionier în psihologie și psihoterapie, Jung a văzut visele ca o cale de comunicare cu inconștientul colectiv și a introdus conceptele de arhetipuri și simboluri universal

Visele tale pot fi modalități de a te confrunta cu dramele emoționale din viața ta. Și pentru că creierul tău funcționează la un nivel preponderent emoțional când dormi, el poate face conexiuni cu privire la sentimentele tale pe care în mod conștient nu le-ar face.

Potrivit psihologiei, emoțiile pe care vi le aduce un vis pot fi adesea unul dintre cele mai bune indicii pentru interpretarea viselor. Niciun simbol din vis nu poate oferi aceeași semnificație fiecărei persoane, deoarece visul este ca o poveste întreagă și nu doar simboluri singulare. De aceea, tot visul, emoțiile și senzațiile pe care le-ai experimentet sunt cele care transmit îndrumarea și mesajul către visător.

Ce semnificație are un balaur în vis

EXCLUSIV. Consiliul Concurenței investighează prețurile mari ale energiei de pe piața de echilibrare, unde electricitatea a ajuns să coste 68.000 de lei pe MWh
Recomandări
EXCLUSIV. Consiliul Concurenței investighează prețurile mari ale energiei de pe piața de echilibrare, unde electricitatea a ajuns să coste 68.000 de lei pe MWh

Visul cu un balaur este adesea considerat foarte semnificativ și poate avea multiple interpretări în funcție de contextul personal al visătorului și de detaliile specifice ale visului.

Balaurul este o creatură mitologică care apare în diferite culturi și tradiții. De obicei, este văzut ca un dragon cu multiple capete sau coadă de șarpe, adesea cu puteri supranaturale și înfricoșătoare. În cultura românească, balaurul este adesea asociat cu forțe negative și obstacole.

Balaurii sunt adesea simboluri ale puterii și forței, dar și ale fricii și amenințărilor. Visul poate reflecta o situație în care te confrunți cu provocări mari sau te simți copleșit de problemele din viața ta.

În multe mitologii, eroii trebuie să înfrunte balauri pentru a-și demonstra curajul și a câștiga comori sau recunoaștere. Visul poate semnifica o confruntare necesară cu aspecte ale vieții tale care îți creează dificultăți.

În unele tradiții, balaurii sunt văzuți ca fiind semne ale puterii și ai schimbărilor majore. În tradiția chineză, de exemplu, dragonii sunt considerați simboluri ale bunăstării și norocului. Interpretarea visului poate varia în funcție de contextul cultural și de simbolistica locală.

Medicii ies în stradă. „Baronizarea clinicilor și a secțiilor din spitalele importante s-a accentuat prin implicarea politicului”, spune liderul APMA, dr. Cosmin Alexandrescu
Recomandări
Medicii ies în stradă. „Baronizarea clinicilor și a secțiilor din spitalele importante s-a accentuat prin implicarea politicului”, spune liderul APMA, dr. Cosmin Alexandrescu

În multe culturi, înfruntarea unui balaur este un simbol al transformării personale. Visul ar putea reprezenta o oportunitate de a înfrunta și depăși obstacolele personale, conducând la o dezvoltare personală și spirituală.

Ce înseamnă când visezi balaur

Atunci când visezi balaur, visul poate avea multe interpretări și poate reflecta atât aspecte negative, cât și pozitive ale vieții tale. Contextul visului și sentimentele tale personale legate de acesta sunt cruciale pentru a înțelege mesajul specific pe care visul încearcă să ți-l transmită. Analizând detaliile visului și contextul personal, poți găsi indicii despre ceea ce balaurul simbolizează pentru tine.

Cum interacționezi cu balaurul din vis? Îți este frică de el, îl înfrunți sau încerci să îl eviți? Aceste detalii pot oferi indicii despre modul în care abordezi problemele din viața ta reală și despre cum te simți față de provocările pe care le întâlnești.

Când visezi un balaur cu multe capete

Un balaur cu multe capete poate simboliza conflicte interne sau multiple surse de stres. Poate fi un semn că te confrunți cu mai multe probleme simultane și că ai nevoie să le abordezi una câte una.

Când visezi un balaur amenințător

Londra va permite folosirea rachetelor Storm Shadow în teritoriul Rusiei, scrie The Guardian. „Un răspuns la escaladarea lui Putin”
Recomandări
Londra va permite folosirea rachetelor Storm Shadow în teritoriul Rusiei, scrie The Guardian. „Un răspuns la escaladarea lui Putin”

Dacă balaurul din vis este amenințător sau îți provoacă teamă, ar putea reflecta anxietăți și temeri interne. Este posibil să te simți copleșit de probleme sau conflicte din viața reală, iar visul este o manifestare a acestor emoții.

Comportamentul și acțiunile balaurului în vis sunt importante. Dacă balaurul este agresiv și amenințător, este posibil să fie un simbol al unui conflict sau al unei provocări serioase. Dacă balaurul este calm sau chiar ajutător, ar putea semnifica un potențial de transformare pozitivă sau protecție.

Când visezi un balaur care nu te lasă să treci

Dacă balaurul îți blochează calea, visul poate reflecta un obstacol major în drumul tău către atingerea unui obiectiv. Acest obstacol poate fi o frică interioară, o problemă externă sau chiar o persoană care te împiedică să progresezi. Acest vis poate fi un semnal că trebuie să găsești curajul și resursele interioare pentru a depăși aceste obstacole și a-ți continua drumul.

Când visezi un balaur prietenos

Dacă balaurul din vis este prietenos sau protector, aceasta poate simboliza forța ta interioară și protecția spirituală. E posibil să treci printr-o perioadă în care ai nevoie de sprijin, iar balaurul poate fi o reprezentare a protecției divine sau a capacității tale de a depăși orice provocare.
Un balaur protector poate indica faptul că ai sau vei avea aliați puternici în viața ta care te vor ajuta să depășești dificultățile.

Când visezi un balaur care scuipă foc

Un balaur care scuipă foc poate simboliza furia, agresivitatea sau conflictele intense din viața ta. Focul poate reprezenta emoții puternice și necontrolate, fie ale tale, fie ale celor din jurul tău.

Focul din gurile balaurului poate simboliza fie distrugerea, fie purificarea. Poate reflecta necesitatea de a distruge vechi modele de comportament sau relații toxice, pentru a face loc pentru noi începuturi.

Află mai multe despre ce înseamnă când visezi foc.

Când visezi un balaur care zboară

Dacă balaurul zboară în visul tău, acesta poate simboliza dorința ta de libertate sau eliberarea de constrângeri. Zborul balaurului poate reprezenta capacitatea ta de a transcende problemele curente și de a te ridica deasupra dificultăților.
Un balaur zburător poate, de asemenea, să simbolizeze ambițiile și dorințele tale de a atinge obiective înalte. Este posibil să simți o putere interioară care te împinge să îți urmezi visurile.

Ce înseamnă când visezi un balaur care vorbește

Un balaur care vorbește poate fi un simbol al unui mesaj important pe care subconștientul tău încearcă să ți-l transmită. Cuvintele balaurului pot conține înțelepciune sau avertismente legate de situații din viața ta reală. Acest vis poate sugera și o conexiune cu aspectele spirituale ale vieții tale, în care balaurul acționează ca un ghid sau un mentor.

Descoperă ce înseamnă când visezi șerpi.

Curiozități despre vise

Studiile susțin că visele sunt modalitatea minții noastre de a ne sorta și de a înregistra experiențele, ajutându-ne să facem față evenimentelor sau chiar traumelor din viața noastră de zi cu zi, precum și ajutând la formarea memoriei de lungă durată.

Visele par a fi irezistibile pentru cercetători, care continuă să exploreze știința din spatele lor. Iată câteva fapte interesante despre vise:

  • Corpul tău este practic paralizat în timp ce visezi. În timpul somnului REM, ochii tăi se vor mișca rapid, dar grupurile tale de mușchi majore vor deveni temporar paralizate. Cauza paraliziei a fost intens dezbătută și investigată, dar unele cercetări la șobolani sugerează că neurotransmițătorii inhibă anumiți neuroni motori în timpul somnului REM, provocând paralizia.
  • Creierul tău poate alege ce să uite în timp ce visezi. Un studiu din 2019 a explicat că neuronii care produc hormonul de concentrare a melaninei (MCH) păreau să afecteze funcția de creare a memoriei într-o parte a creierului numită hipotalamus în timpul somnului REM.
  • Medicamentele vă pot afecta visele. De exemplu, beta-blocantele îți scad tensiunea arterială, dar ar putea, de asemenea, să mărească intensitatea viselor tale.
  • Unii oameni visează în alb și negru. Vârsta poate fi un factor. Potrivit unui studiu din 2008, oamenii mai în vârstă care se uitau mai mult la televizor alb-negru păreau să viseze mai des pe scară de gri decât cei mai tineri care au crescut cu televizoare color.
  • Copiii visează în somn NREM. Copiii sub 10 ani visează mult mai des în stadiul de somn NREM decât în ​​stadiul de somn REM. De fapt, stadiul REM reprezintă doar aproximativ 20 la sută din timpul lor de vis.

Sursă foto – Shutterstock.com

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Din ce grupare ar fi făcut parte „Șacalul”. Ca să nu dea de bănuit, mergea din când în când la biserică
Știrileprotv.ro
Din ce grupare ar fi făcut parte „Șacalul”. Ca să nu dea de bănuit, mergea din când în când la biserică
Wow! Ce mult a crescut și ce frumoasă este Elena, fiica adoptivă a Paulei Seling! Imaginea care i-a impresionat pe fani
Viva.ro
Wow! Ce mult a crescut și ce frumoasă este Elena, fiica adoptivă a Paulei Seling! Imaginea care i-a impresionat pe fani
Doamne, ce imagini a publicat Elena Udrea cu fiica ei, Eva Maria! Înaltă, frumoasă, cu ochii albaștri, dar triști
Libertateapentrufemei.ro
Doamne, ce imagini a publicat Elena Udrea cu fiica ei, Eva Maria! Înaltă, frumoasă, cu ochii albaștri, dar triști
Ei sunt cei care stau la curte și care trebuie să fie atenți! Este o regulă nouă și legea impune un număr clar de ghivece cu flori care se pot pune în fața casei
FANATIK.RO
Ei sunt cei care stau la curte și care trebuie să fie atenți! Este o regulă nouă și legea impune un număr clar de ghivece cu flori care se pot pune în fața casei
Cum se menține Nadia Comăneci în formă la 62 de ani. 3 alimente pe care le-a scos din dietă: „În schimb, beau o bere-două la cină”
GSP.RO
Cum se menține Nadia Comăneci în formă la 62 de ani. 3 alimente pe care le-a scos din dietă: „În schimb, beau o bere-două la cină”
Aparatul pe care trebuie să-l scoți din priză atunci când nu îl folosești. Așa vei evita un incendiu în toată casa
FANATIK.RO
Aparatul pe care trebuie să-l scoți din priză atunci când nu îl folosești. Așa vei evita un incendiu în toată casa
'Am băgat foarte mulți bani'. Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu / FOTO
Unica.ro
'Am băgat foarte mulți bani'. Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu / FOTO
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Furtuna "Boris", care loveşte acum în vestul Europei, ajunge la noi în weekend. Aduce răcire, vânt, ploi şi ninsori la munte
Observatornews.ro
Furtuna "Boris", care loveşte acum în vestul Europei, ajunge la noi în weekend. Aduce răcire, vânt, ploi şi ninsori la munte
Horoscop 12 septembrie 2024. Taurii ar fi bine să își păstreze căldura sufletească, chiar și într-o zi precum cea de astăzi, pentru că vor avea nevoie de ei
HOROSCOP
Horoscop 12 septembrie 2024. Taurii ar fi bine să își păstreze căldura sufletească, chiar și într-o zi precum cea de astăzi, pentru că vor avea nevoie de ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI