Ce semnificație au bunicii în vis

A visa bunici, fie că sunt materni sau paterni, înseamnă a intra în contact direct cu unul dintre diferitele arhetipuri mentale care, în teoriile psihanalitice, sunt prezentate datorită produsului experiențelor primordiale ale umanității.

Cu alte cuvinte, un arhetip primordial ar putea fi un conținut primar, care este o componentă a inconștientului colectiv și care se manifestă universal în popoare și culturi îndepărtate în timp, loc și atitudine.

Prin urmare, imaginea bunicilor este o expresie a acestui arhetip mental care se referă la valori specifice ca familie, mod de apartenență și strămoși. Și înțelepciunea reprezintă rădăcinile visătorului și baza simbolică din care se naște toată experiența lui.

Mai exact, arhetipul mental regăsit în imaginea bunicilor are o valoare dublă. Mai exact, în varianta sa pozitivă, este despre calități precum stabilitatea, maturitatea, înțelepciunea și simțul responsabilității. În același timp, pe de altă parte, se referă și la atitudini negative precum tradiționalismul excesiv, despotismul, cinismul.

Prezența bunicilor în vis este văzută ca prezența unor fondatori ai unei moșteniri care ajunge la visător, capabile să insufle putere, liniște și înțelepciune imensă, sau, dimpotrivă, cu numeroasele probleme pe care tocmai le-ai avut în trecut, cu lipsa unui anumit punct de referință, care durează până la maturitate.

Dar arhetipul vechiului mentor sugerează și un alt element deloc nesemnificativ: înțelepciunea trebuie să aibă de-a face cu cunoașterea, iar cunoașterea cu o ordine. Prin urmare, bunicul exprimă cerința ca visătorul să acumuleze o anumită ordine mentală, să prezinte o direcție precisă a acțiunilor sale, să procedeze în siguranță și liniște absolută, astfel încât visul să sugereze revenire la vechile valori.

În același timp, imaginea sugerează și câteva aspecte negative care ne pot tulbura psihicul: aspecte de fragilitate fizică, oboseală și insensibilitate emoțională, detașare de lucruri și viață, predominanța componentei adulte asupra copilului din noi sau poate moartea spirituală a visătorului.

Ce înseamnă când visezi bunici

Când îți visezi bunicul

Dacă îl vezi pe bunicul tău într-un vis, este un semn că cineva pe care îl cunoști de mult timp se va întoarce.

Acest vis te poate fi despre faptul că vei cunoaște o persoană importantă. Face parte din perioadele semnificative ale vieții tale. Cu toate acestea, acea persoană nu este neapărat persoana pe care doriți să o întâlniți acum. S-ar putea să pierzi contactul sau să te lupți cu acea persoană pentru ceva timp. Cu toate acestea, ceea ce este esențial este de a depune eforturi pentru a continua comunicarea.

Când visezi că vorbești cu bunicul

Când ești într-o conversație decentă și caldă cu bunicul tău, acest vis este un semn că că vei într-o stare excelentă. S-ar putea să te afli într-un moment cu adevărat prosper din viața ta. Este un avertisment pe care nu trebuie să-l ignorați. Conversațiile cu bunicul tău arată că calea vieții tale este pe drumul cel bun.

Pe de altă parte, dacă conversația este contradictorie, atunci sensul se schimbă. Lucrurile se vor întâmpla ca scăpate de sub control. Trebuie să îți iei timp să te uiți la diferitele experiențe care se întâmplă chiar acum.

Când visezi că îți îmbrățișezi bunicul

Când visezi că-l îmbrățișezi pe bunicul tău, acesta este un semn că ești gata să înveți puțin mai mult despre viață. Îmbrățișându-ți bunicul într-un vis, asta arată că trebuie să asculți o persoană în vârstă și să-i urmezi sfaturile. Este una dintre cele mai bune căi către succes.

Acest vis este perfect chiar dacă este nevoie de a aduna mai multe cunoștințe practice despre viață și arată o anumită maturitate. Mergi pe calea cea bună și alegi expertiză valoroasă pentru evoluția ta. Important este să nu te oprești aici și să lași alți oamenii talentați să dea sfaturi.

Descoperă și ce înseamnă când visezi bibliotecă

Când visezi că te joci cu bunicul

Când visezi că te joci cu bunicul e o imagine care arată un nivel foarte ridicat de maturitate emoțională. Este timpul să vă relaxați și să vă bucurați de cele mai plăcute activități din viață.

Jocul este un simbol al entuziasmului și al reînnoirii sănătoase. De asemenea, poate arăta că ești în contact cu partea cea mai copilărească a ta. Această situație este foarte benefică pentru a trăi alături de cei mai apropiați.

Când visezi că îți vezi bunica

Când visezi la bunica ta, asta arată fericirea familiei. Veți auzi vești bune despre unul dintre membrii familiei. Cineva te va invita la o petrecere sau la altă sărbătoare. De asemenea, există posibilitatea ca cineva să vină să vă viziteze. Vă va face să vă amintiți amintiri frumoase din copilărie și va încerca să păstrați legătura după vizită.

Când visezi că te joci cu bunica

Dacă visezi că glumești cu bunica ta, asta indică faptul că vei avea noroc. Poate denota întâlnirea cu cineva, prieteni buni. De obicei, acest vis este legat de întâlniri sociale și momente plăcute. Dacă ești singur, acest vis arată posibilitatea de a întâlni pe cineva prin familia ta. Va fi o nouă relație romantică.

Când îți visezi bunica bolnavă

Când visezi bunici sau o bunică bolnavă, acesta este un avertisment căruia trebuie să-i acorzi atenție. Acest vis înseamnă că te vei confrunta cu dificultăți care îți sunt greu de depășit. Ar trebui să urmați sfatul unuia dintre prietenii dvs. pentru a vă ajuta să rezolvați această problemă.

Când visezi că vorbești cu bunica

Când visezi că vorbești cu ai tăi bunici sau cu bunica ta, acesta este un semn al unei situații dificil de depășit, dar în curând vei primi sfaturi valoroase care să te ajute să scapi de necazuri.

Dacă vorbești cu bunica ta moartă, asta arată că pot apărea probleme cu cineva din cercul tău de prieteni. Te vei simți copleșit de prea multă responsabilitate.

Despre vise

Visele sunt o experiență umană universală care poate fi descrisă ca o stare de conștiință caracterizată prin apariții senzoriale, cognitive și emoționale în timpul somnului. Nu există nicio stare cognitivă care să fi fost la fel de amplu studiată și totuși la fel de des înțeleasă greșit ca visarea. Există diferențe semnificative între abordările neuroștiințifice și psihanalitice ale analizei viselor.

Experții în neuroștiință sunt interesați de structurile implicate în producerea viselor, organizarea viselor și narrabilitatea. Psihanaliza se concentrează asupra sensului viselor, plasându-le în contextul relațiilor din istoria visătorului. Rapoartele despre vise tind să fie pline de experiențe emoționale și vii, care conțin teme, preocupări, figuri și obiecte care corespund îndeaproape vieții de veghe.

Aceste elemente creează o „realitate” nouă din nimic aparent, producând o experiență cu un interval de timp și conexiuni realiste.

Există cinci faze ale somnului într-un ciclu de somn și nu în toate putem visa:

Stadiul 1: Implică somn ușor, mișcarea lentă a ochilor și activitate musculară redusă. Această etapă formează 4 până la 5% din totalul somnului.

Stadiul 2: Mișcarea ochilor se oprește și undele cerebrale devin mai lente, cu explozii ocazionale de unde rapide numite fuse de somn. Această etapă formează 45 până la 55% din totalul somnului.

Stadiul 3: Unde cerebrale extrem de lente numite unde delta încep să apară, intercalate cu valuri mai mici și mai rapide. Aceasta reprezintă 4 până la 6% din somnul total.

Stadiul 4: Creierul produce unde delta aproape exclusiv. Este dificil să trezești pe cineva în etapele 3 și 4, care împreună sunt numite „somn profund”. Nu există mișcare a ochilor sau activitate musculară. Oamenii treziți în timpul somnului profund nu se adaptează imediat și adesea se simt dezorientați timp de câteva minute după trezire. Aceasta formează 12 până la 15% din somnul total.

Stadiul 5: Această etapă este cunoscută sub numele de mișcare rapidă a ochilor (REM). Respirația devine mai rapidă, neregulată și superficială, ochii trec rapid în diferite direcții, iar mușchii membrelor devin temporar paralizați. Ritmul cardiac crește, tensiunea arterială crește, iar bărbații dezvoltă erecții ale penisului. Când oamenii se trezesc în timpul somnului REM, ei descriu adesea povești bizare și ilogice. Acestea sunt vise. Această etapă reprezintă 20 până la 25% din timpul total de somn.

Cum să-ți amintești visele

Visele pot fi importante pentru foarte multe persoane, iar dacă vrei să afli semnificația lor este bine să îți amintești cât mai detaliat ce s-a întâmplat în vis.

Creierul tău poate alege ce să uite în timp ce visezi. Un studiu din 2019 a explicat că neuronii care produc hormonul de concentrare a melaninei (MCH) păreau să afecteze funcția de creare a memoriei într-o parte a creierului numită hipotalamus în timpul somnului REM.

Unul dintre motivele pentru care visele pot fi dificil de reținut este că substanța chimică a creierului asociată cu memoria – norepinefrina – și activitatea creierului care ajută la reamintire sunt la cele mai scăzute niveluri atunci când visezi.

De fapt, dacă ai un vis, dar nu te trezești în timpul visului, sunt șanse foarte reduse să ți-l poți aminti. Visele pe care ți le amintești sunt cele din care te trezești. Deoarece amintirea viselor poate fi ușor întreruptă chiar și de cea mai mică distragere a atenției, ar trebui să încercați să vă amintiți cât mai mult din visul dvs. imediat ce vă treziți.

Nu te da jos din pat si nu te gândi la altceva, dacă vrei să ai acces la visul tău. Încearcă să înțelegi orice imagini sau amintiri pe care le ai despre visul tău și notează-le pe o agendă lângă pat.

Urmărește-ne pe Google News