Ce înseamnă să te sufoci în vis

Din punct de vedere spiritual, visele în care simți că te sufoci sunt văzute ca un indiciu al unei transformări sau treziri spirituale, semnificând nevoia de a renunța la vechile credințe, emoții și tipare care nu vă mai servesc. Acest vis este ca pe un indiciu că nu mai trebuie să faci ceea ce ai făcut până acum (nu trebuie să respiri același aer) și trebuie să faci o schimbare sau să renunți la ceea ce nu-ți mai servește.

Acest vis poate indica faptul că este timpul să scapi de obiceiurile proaste sau de convingerile care te-au limitat sau ți-au îngreunat viața. Poate că există o relație care este toxică sau ai resentimente care îți împiedică progresul. Oricare ar fi semnificația, acesta ar putea fi subconștientul tău care să-ți spună că este timpul să mergi mai departe. Trebuie să respiri aer nou, proaspăt.

Când visezi că te sufoci cu o pernă sau ești sufocat de o persoană, poate fi un semn că cineva din viața ta este toxic. Poate fi un prieten, un membru al familiei sau chiar un coleg de muncă. Această persoană poate să te manipuleze sau să teîmpiedice să îți atingi obiectivele. S-ar putea chiar să încerce în mod activ să îți controleze viața sau să îți facă rău, iar acest vis te avertizează la timp.

Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară are toate șansele să rămână doar un accident casnic pe fondul consumului de alcool. Soțul artistei a refuzat să fie audiat din nou
Recomandări
Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară are toate șansele să rămână doar un accident casnic pe fondul consumului de alcool. Soțul artistei a refuzat să fie audiat din nou

Sufocarea în vise poate fi un simbol puternic al fricii, stresului, anxietății sau al imposibilității de a respira adânc și de a începe din nou. Apare de obicei atunci când o persoană se simte prinsă într-o situație, care se poate manifesta ca o senzație de a nu putea respira în vis.

Sufocarea în vise poate fi, de asemenea, un semn al fricii de schimbare – o frică de a te aventura în necunoscut. Sufocarea în vise poate fi asociată și cu sentimente de vinovăție sau lipsă de control.

Ce înseamnă când visezi că te sufoci

Când visezi că cineva te sufocă

Să visezi că cineva te sufocă simbolizează luptele din viața ta. S-ar putea să te afli într-o situație în care te simți neputincios și încolțit. Mai mult, acest vis este un simbol al neputinței față de cineva sau de o situație.

De exemplu, șeful sau colegul tău te deranjează. Cu toate acestea, simți că trebuie să taci pentru a îți asigura poziția la locul de muncă. Acest scenariu din viața ta de veghe te poate face să visezi că cineva te sufocă. În plus, dacă te simți prins într-o anumită situație, mai ales pentru o perioadă lungă de timp, visele despre sufocare sunt întotdeauna posibile.

Când visezi că tu sufoci pe cineva

Răscoala sătenilor de la Lupșa, Alba. Cum au fost deposedați de sute de hectare de terenuri și păduri prin cadastrarea sistematică a imobilelor
Recomandări
Răscoala sătenilor de la Lupșa, Alba. Cum au fost deposedați de sute de hectare de terenuri și păduri prin cadastrarea sistematică a imobilelor

Dacă sufoci pe cineva în vis, ar putea sugera modul tău de a gândi sau comportamentul față de cineva în realitate. Simți că ești călcat și vrei să complotezi să te răzbuni împotriva cuiva. Mai mult, ești atât de supărat pe cineva încât te comporți cu asprime față de toată lumea. A te simți extrem de iritat în viața ta de veghe te-ar putea face să visezi că vei sufoca pe cineva.

Când visezi că sufoci un copil

A sufoca un copil în visele tale nu este atât de crud și înfricoșîtor precum ar părea. Un copil în acest tip de vis s-ar putea traduce ca fiind potențialul tău ascuns. S-ar putea să te afli în proces de auto-dezvoltare, dar sî ai îndoieli cu privire la abilitățile și capacitatea ta.

Așadar, un astfel de vis aparent înfricoșîtor asta ar putea însemna că suprimi o parte inevitabilă a ta de care nu ești conștient. Ar putea fi un talent pe care nu l-ați descoperit încă sau o pasiune pe care ați lăsat-o în urmă de dragul obiectivelor sau nevoilor actuale.

Alternativ, un copil în visele tale denotă slăbiciunile tale. Sufocarea unui copil în vise ar putea indica dorința ta de a pune capăt fragilității tale. Totuși, asta ar putea însemna și o problemă în viața ta pe care o neglijezi în continuare.

Revoltă pentru pâine în România comunistă. Cum a fost reprimat cu focuri de armă protestul minerilor din Motru, în octombrie 1981
Recomandări
Revoltă pentru pâine în România comunistă. Cum a fost reprimat cu focuri de armă protestul minerilor din Motru, în octombrie 1981

Descoperă și ce înseamnă când visezi că ești arestat

Când visezi că te sufoci în apă

Visele cu apă sunt de obicei conectate cu emoțiile tale din viața ta. Astfel, atunci când visezi că te sufoci în apă reflectă temerile și anxietățile tale cauzate de diverse situații din realitate. S-ar putea să fii copleșit de lucrurile care se întâmplă în jurul tău, până la punctul în care te simți neputincios sau inutil.

Când visezi că sufoci un animal

Să visezi că sufoci un animal spune că te afli în mijlocul schimbărilor emoționale. Nu ești sigur ce să simți sau să faci într-o anumită situație. A visa că sufoci un câine ar putea însemna că încerci să deblochezi o parte din tine care este ținută ascunsă de toată lumea.

Când visezi că te sufocă un animal

Dacă un animal te sufocă în visele tale, atunci ar putea indica dorința ta de a scăpa de restricțiile tale psihologice. De asemenea, poate doriți să vă eliberați de tot stresul cu care vă confruntați în prezent, chiar dacă pare că nu puteți face nimic în realitate.

Când visezi că te sufoci cu alimente

Când visezi că te sufoci cu alimente poate să fie un indiciu al personalității tale lacome sau ambițioase. Ești dispus să riști totul doar pentru a obține ceea ce îți dorești. Această atitudine îți poate aduce necazuri și îți poți pierde prietenii, partenerul sau pe cineva important în viața ta.

Cum să-ți amintești visele

Visele pot fi importante pentru foarte multe persoane, iar dacă vrei să afli semnificația lor este bine să îți amintești cât mai detaliat ce s-a întâmplat în vis. Creierul tău poate alege ce să uite în timp ce visezi. Un studiu din 2019 a explicat că neuronii care produc hormonul de concentrare a melaninei (MCH) păreau să afecteze funcția de creare a memoriei într-o parte a creierului numită hipotalamus în timpul somnului REM. Unul dintre motivele pentru care visele pot fi dificil de reținut este că substanța chimică a creierului asociată cu memoria – norepinefrina – și activitatea creierului care ajută la reamintire sunt la cele mai scăzute niveluri atunci când visezi.

De fapt, dacă ai un vis, dar nu te trezești în timpul visului, sunt șanse foarte reduse să ți-l poți aminti. Visele pe care ți le amintești sunt cele din care te trezești. Deoarece amintirea viselor poate fi ușor întreruptă chiar și de cea mai mică distragere a atenției, ar trebui să încercați să vă amintiți cât mai mult din visul dvs. imediat ce vă treziți. Nu te da jos din pat si nu te gândi la altceva, dacă vrei să ai acces la visul tău. Încearcă să înțelegi orice imagini sau amintiri pe care le ai despre visul tău și notează-le pe o agendă lângă pat.

Curiozități despre vise

Visele sunt o experiență umană universală care poate fi descrisă ca o stare de conștiință caracterizată prin apariții senzoriale, cognitive și emoționale în timpul somnului. Nu există nicio stare cognitivă care să fi fost la fel de amplu studiată și totuși la fel de des înțeleasă greșit ca visarea. Există diferențe semnificative între abordările neuroștiințifice și psihanalitice ale analizei viselor. Experții în neuroștiință sunt interesați de structurile implicate în producerea viselor, organizarea viselor și narrabilitatea.

Psihanaliza se concentrează asupra sensului viselor, plasându-le în contextul relațiilor din istoria visătorului. Rapoartele despre vise tind să fie pline de experiențe emoționale și vii, care conțin teme, preocupări, figuri și obiecte care corespund îndeaproape vieții de veghe. Aceste elemente creează o „realitate” nouă din nimic aparent, producând o experiență cu un interval de timp și conexiuni realiste. Există cinci faze ale somnului într-un ciclu de somn și nu în toate putem visa:

Stadiul 1: Implică somn ușor, mișcarea lentă a ochilor și activitate musculară redusă. Această etapă formează 4 până la 5% din totalul somnului.

Stadiul 2: Mișcarea ochilor se oprește și undele cerebrale devin mai lente, cu explozii ocazionale de unde rapide numite fuse de somn. Această etapă formează 45 până la 55% din totalul somnului.

Stadiul 3: Unde cerebrale extrem de lente numite unde delta încep să apară, intercalate cu valuri mai mici și mai rapide. Aceasta reprezintă 4 până la 6% din somnul total.

Stadiul 4: Creierul produce unde delta aproape exclusiv. Este dificil să trezești pe cineva în etapele 3 și 4, care împreună sunt numite „somn profund”. Nu există mișcare a ochilor sau activitate musculară. Oamenii treziți în timpul somnului profund nu se adaptează imediat și adesea se simt dezorientați timp de câteva minute după trezire. Aceasta formează 12 până la 15% din somnul total.

Stadiul 5: Această etapă este cunoscută sub numele de mișcare rapidă a ochilor (REM). Respirația devine mai rapidă, neregulată și superficială, ochii trec rapid în diferite direcții, iar mușchii membrelor devin temporar paralizați. Ritmul cardiac crește, tensiunea arterială crește, iar bărbații dezvoltă erecții ale penisului. Când oamenii se trezesc în timpul somnului REM, ei descriu adesea povești bizare și ilogice. Acestea sunt vise. Această etapă reprezintă 20 până la 25% din timpul total de somn.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de 53 de ani, după ce s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert
Știrileprotv.ro
Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de 53 de ani, după ce s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă Adina Asăvoaiei, ”păpușa de la Glina”, la aproape 18 ani. Este model internațional și s-a schimbat mult, în ultimii ani
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milioanar. Cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami!
Libertateapentrufemei.ro
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milioanar. Cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami!
Creatura rară care a fost observată pe teritoriul României. Vine din Rusia și n-are ce căuta la noi în această perioadă
FANATIK.RO
Creatura rară care a fost observată pe teritoriul României. Vine din Rusia și n-are ce căuta la noi în această perioadă
Soția noului supertransfer al lui Liverpool se mută în Anglia pentru a-i fi alături: „Un nou capitol pentru noi”
GSP.RO
Soția noului supertransfer al lui Liverpool se mută în Anglia pentru a-i fi alături: „Un nou capitol pentru noi”
Mesajul astrelor pentru zodii, 1 septembrie 2024. Capricornul se relaxează, surprize pentru Berbec și Săgetător
FANATIK.RO
Mesajul astrelor pentru zodii, 1 septembrie 2024. Capricornul se relaxează, surprize pentru Berbec și Săgetător
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Unica.ro
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Detalii terifiante, după decesul handbalistei Iryna Glibko, campioană a României! "Ficatul era plin de ganglioni". Drama ultimilor ani | EXCLUSIV
Plaja din Vama Veche, efectiv ruptă în două de furtuna devastatoare. De la ce a pornit dezastrul care a schimbat relieful zonei
Observatornews.ro
Plaja din Vama Veche, efectiv ruptă în două de furtuna devastatoare. De la ce a pornit dezastrul care a schimbat relieful zonei
Horoscop 1 septembrie 2024. Berbecii au parte de o zi care îi poate ajuta să se elibereze din strânsoarea unor complicații emoționale
HOROSCOP
Horoscop 1 septembrie 2024. Berbecii au parte de o zi care îi poate ajuta să se elibereze din strânsoarea unor complicații emoționale

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI