De ce visează oamenii

Studiile susțin că visele sunt modalitatea minții noastre de a ne sorta și de a înregistra experiențele, ajutându-ne să facem față evenimentelor sau chiar traumelor din viața noastră de zi cu zi, precum și ajutând la formarea memoriei de lungă durată. Visele par a fi irezistibile pentru cercetători, care continuă să exploreze știința din spatele lor. Iată câteva fapte interesante despre vise:

  • Corpul tău este practic paralizat în timp ce visezi. În timpul somnului REM, ochii tăi se vor mișca rapid, dar grupurile tale de mușchi majore vor deveni temporar paralizate. Cauza paraliziei a fost intens dezbătută și investigată, dar unele cercetări la șobolani sugerează că neurotransmițătorii inhibă anumiți neuroni motori în timpul somnului REM, provocând paralizia.
  • Creierul tău poate alege ce să uite în timp ce visezi. Un studiu din 2019 a explicat că neuronii care produc hormonul de concentrare a melaninei (MCH) păreau să afecteze funcția de creare a memoriei într-o parte a creierului numită hipotalamus în timpul somnului REM.
  • Medicamentele vă pot afecta visele. De exemplu, beta-blocantele îți scad tensiunea arterială, dar ar putea, de asemenea, să mărească intensitatea viselor tale. Unii oameni visează în alb și negru.
  • Vârsta poate fi un factor. Potrivit unui studiu din 2008, oamenii mai în vârstă care se uitau mai mult la televizor alb-negru păreau să viseze mai des pe scară de gri decât cei mai tineri care au crescut cu televizoare color.
  • Copiii visează în somn NREM. Copiii sub 10 ani visează mult mai des în stadiul de somn NREM decât în ​​stadiul de somn REM. De fapt, stadiul REM reprezintă doar aproximativ 20 la sută din timpul lor de vis.
Cu Nicolae Ciucă la TVR Info: am asistat, timp de 50 de minute, la un interviu slinos, plictisitor și penibil. Felicitări lui Onică
Recomandări
Cu Nicolae Ciucă la TVR Info: am asistat, timp de 50 de minute, la un interviu slinos, plictisitor și penibil. Felicitări lui Onică

Care este semnificația unei călătorii în vis

Există multe interpretări diferite despre ceea ce înseamnă să călătorești într-un vis. Unii cred că este o modalitate prin care subconștientul nostru ne duce într-o călătorie în alt loc sau timp. Alții cred că este o modalitate pentru noi de a explora diferite aspecte ale vieții noastre cu care ne putem lupta.

Indiferent care este credința ta, nu se poate nega că atunci când visezi călătorii poate fi o experiență foarte puternică. Visele au o modalitate de a ne oferi perspective asupra noastră și a vieții noastre la care altfel nu am avea acces. Dacă visezi călătorii, fă-ți timp pentru a reflecta la ceea ce visul poate încerca să-ți spună.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au dedicat călătoriilor și explorării diferitelor locuri, adaptându-se la diferite medii, cucerind ținuturi și construind orașe. De asemenea, în vis, puteți face turism în câteva orașe exotice din diferite țări. Visul despre o călătorie este dorința ta de a fi viu.

Visul despre călătorii înseamnă că ai nevoie de o schimbare semnificativă în viața ta. Rutinele zilnice te plictisesc. Treci prin viață fără emoții intense. Subconștientul tău a evocat vise despre o călătorie care să te facă să încerci să faci schimbări neașteptate în viața ta. Visul de a călători în spațiu simbolizează că ai nevoie de timp pentru tine. Ai o viață socială și de familie agitată, așa că te uiți de tine.

Alfred Bulai a fost arestat preventiv. E acuzat de mai multe fapte de agresiune sexuală și de folosirea funcţiei în scop sexual
Recomandări
Alfred Bulai a fost arestat preventiv. E acuzat de mai multe fapte de agresiune sexuală și de folosirea funcţiei în scop sexual

Locația pe care o părăsești în vis ar putea reprezenta trecutul tău și oamenii pe care îi lași în urmă. Dacă există o destinație distinctă în visul tău, aceasta poate oferi indicii despre locul în care vrei să fii. Necunoașterea destinației, pe de altă parte, poate indica o nevoie sau o dorință profundă de a vă muta viața pe un teritoriu nou, deși este posibil să nu fiți sigur despre ce ar putea fi.

Visele despre călătorie reprezintă călătoria ta de viață, fie fizică sau spirituală. Aceste vise conțin un mesaj importante despre viețile noastre și despre ce trebuie să facem pentru a le îmbunătăți.

Ce înseamnă când visezi călătorii

Visând să călătoresc cu familia

Când visezi călătorii cu familia, înseamnă, de obicei, că ai dorința de a petrece mai mult timp cu ei. De asemenea, poate reprezenta sentimentele tale despre relația ta actuală cu ei. Dacă visezi să călătorești cu familia, gândește-te ce fel de călătorie este și ce ar putea simboliza pentru tine.

O vacanță în familie simbolizează de obicei împreună și unitate. Dacă visezi să faci o excursie cu familia ta, ar putea însemna că tânjești după mai mult timp de calitate împreună. Ar putea reprezenta, de asemenea, dorința ta de a crea noi amintiri sau de a le revedea pe cele vechi.

Elevul de liceu militar care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova le-a spus judecătorilor că a comis crima din plictiseală
Recomandări
Elevul de liceu militar care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova le-a spus judecătorilor că a comis crima din plictiseală

Alternativ, acest vis ar putea fi un semn că aveți nevoie de ceva timp departe de cei dragi pentru a vă reîncărca și a vă întineri. Dacă visezi să mergi într-o excursie aventuroasă cu familia ta, poate indica că tânjești după emoție și aventură în viața ta. De asemenea, ar putea sugera că te simți neliniștit și limitat în situația ta actuală.

Alternativ, acest tip de vis poate reflecta pur și simplu dorința ta de a petrece mai mult timp în aer liber sau de a explora locuri noi împreună.

Ce înseamnă când visezi să călătorii într-o altă țară

Când visezi să călătorești într-o altă țară, poate însemna o serie de lucruri diferite. Poate că simțiți o poftă de vacanță și doriți să explorați locuri noi. Sau, ar putea fi un semn că vrei ceva diferit în viața ta – o schimbare de ritm sau de peisaj.

Ar putea fi, de asemenea, un mod simbolic de a-ți reprezenta dorința de creștere personală sau de orizonturi extinse. Indiferent care este sensul specific pentru tine, visul la călătorie poate fi o experiență interesantă și inspirată. Vă poate oferi un gust al ținuturilor și culturilor îndepărtate și vă poate ajuta să vă stârnească creativitatea și imaginația.

Dacă ai visat să călătorești în altă țară, poate că este timpul să începi să planifici acea călătorie!

Descoperă și care este semnificația culorilor din vise.

Vise despre pregătirea unei călătorii

Visele despre pregătirea călătoriei pot fi interpretate în câteva moduri. La un nivel de bază, acest vis ar putea reprezenta pregătirile tale pentru o călătorie viitoare. Este posibil să vă faceți bagajele, să vă cercetați destinația și să vă puneți în ordine treburile.

Alternativ, acest vis ar putea simboliza și ceva mai abstract, cum ar fi o călătorie pe care urmează să o porniți în viață. Poate începi un nou loc de muncă sau relație sau faci planuri pentru a te muta într-un oraș nou. Oricare ar fi cazul, acest vis probabil vă spune că vă pregătiți pentru o schimbare majoră.

Desigur, există întotdeauna posibilitatea ca pur și simplu să fi avut un vis întâmplător despre călătorie, deoarece te-ai gândit să iei o vacanță în ultima vreme! Dacă acesta este cazul, atunci nu este nevoie să vă gândiți prea mult la asta – bucurați-vă de ideea de a explora locuri noi și începeți să vă planificați evadarea!

Când visezi călătorii cu mașina

Există ceva despre călătoriile cu mașina care duce cu gândul la aventură. Poate că este libertatea drumului deschis sau faptul că poți merge oriunde vrei, fără a fi nevoie să te bazezi pe transportul public. Indiferent de motiv, nu se poate nega că o călătorie într-o mașină, cu cineva, este o modalitate excelentă de a vedea lumea.

Când visezi călătorii cu autobuzul

Dacă visezi să călătorești cu un autobuz, asta indică faptul că intri în etapa îndeplinirii așteptărilor tale, în special a celor legate de viața amoroasă. Visul de a călători cu autobuzul este o modalitate prin care subconștientul tău poate spune că totul în jurul vieții tale se îmbunătățește.

Când visezi călătorii cu avionul

Să visezi călătorii cu avionul este un semn că urmează multe lucruri bune! Această veste bună vă implică nu numai pe dumneavoastră, ci și pe membrii familiei dumneavoastră și pe câțiva prieteni. Bucurați-vă de acest moment, care va fi grozav pentru a finaliza munca veche și chiar pentru a crea lucrări noi pentru viața ta.

Dacă ești genul de persoană căruia îi este frică de înălțimi și ți-e frică de zbor, acesta poate fi un semn că acesta este momentul să înfrunți și să riști o nouă aventură prin călătoria cu avionul.

Când visezi călătorii cu trenul

Dacă visezi că mergi cu trenul, acest vis înseamnă o veste bună pentru tine. De asemenea, poate însemna că trebuie să fii mai atent și mai înainte de a te angaja în anumite lucruri. Dacă anulați călătoria sau întârziați în tren, este un simbol că nu este cel mai bun moment pentru a intra într-o nouă misiune.

Când visezi călătorii cu barca

Visul de a naviga cu barca arată că este timpul să pariezi pe noi afaceri și locuri de muncă, în special pe cele care te ajută să dobândești cunoștințe. Adică poți începe pe noi cursuri, formare și tot ce vrei pentru a-ți dezvolta inteligența și viața profesională.

Indiferent cum visezi călătorii, detaliile sunt foarte importante. Micile lucruri ce par nesemnificative și emoțiile pe care le simți în vis sau cele cu care te trezești după acel vis – sunt foarte importante. În funcție de ele poți interpreta visul tău.

Dacă este un vis important pentru tine, notează-ți imediat după ce te trezești toate detaliile și vezi ce semnificație are fiecare pentru tine. Așa vei putea obține mai exact ce înseamnă pentru tine personal să visezi călătorii și ce înseamnă acel vis în mod specific.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”
Știrileprotv.ro
O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”
Ce transformare!!! Cum arată astăzi Suzi Curcă din serialul La Bloc și cu ce se ocupă
Viva.ro
Ce transformare!!! Cum arată astăzi Suzi Curcă din serialul La Bloc și cu ce se ocupă
Nicole Kidman, decolteu abisal pe covorul roșu. Rochia „obraznică” a trădat-o, însă
Libertateapentrufemei.ro
Nicole Kidman, decolteu abisal pe covorul roșu. Rochia „obraznică” a trădat-o, însă
Floarea cu care să nu dormi niciodată în cameră. Îți pune sănătatea în pericol
FANATIK.RO
Floarea cu care să nu dormi niciodată în cameră. Îți pune sănătatea în pericol
Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi
GSP.RO
Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi
Stațiunea din România pe care trebuie s-o evite toți turiștii în perioada următoare. Îți strici vacanța dacă ajungi aici
FANATIK.RO
Stațiunea din România pe care trebuie s-o evite toți turiștii în perioada următoare. Îți strici vacanța dacă ajungi aici
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Semnul rutier care îi încurcă pe candidaţi la examenul de permis. "E cedează la ceva"
Observatornews.ro
Semnul rutier care îi încurcă pe candidaţi la examenul de permis. "E cedează la ceva"
Horoscop 6 septembrie 2024. Peștii sunt preocupați de anumite achiziții, de securizarea unor resurse strategice pentru ei și cei apropiați
HOROSCOP
Horoscop 6 septembrie 2024. Peștii sunt preocupați de anumite achiziții, de securizarea unor resurse strategice pentru ei și cei apropiați

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI