Cuprins:
Ce semnificație are ursitoarea în vis
Să visezi o ursitoare sau o ghicitoare reprezintă conexiunea ta cu cel mai mistic, intuitiv, aspect psihic al sinelui. Aceasta este legătura ta cu propriile tale daruri și abilități psihice, precum și încercarea ta de a-ți prezice viitorul. Chiar dacă nu e vorba de a prezice ceva cu adevărat, e bine să fii conștient totuși că acțiunea pe care o faci astăzi va afecta modul în care destinul tău se va desfășura mâine.
Să visezi o ursitoare poate fi un semn că trebuie să vă informați mai bine sau să aveți răbdare înainte de a face o alegere.
Este posibil să simți anxietate legată de viitor sau teama de a lua decizii pentru tine. Poate fi un semn că ești atât de îngrijorat de ce acțiune să faci în continuare, încât vei asculta pe oricine pare de încredere. Poate reflecta, de asemenea, iluzia că altcineva este mai bine informat despre acțiunile pe care tu trebuie să le faci în continuare. Totuși, poate fi periculos să urmezi sfaturi de la persoane necalificate.
Să vezi că vezi o ghicitoare în visul tău poate însemna că vei fi mai relaxat împărtășind cu anumite persoane subiectul care te frământă.
Dacă puneți la îndoială capacitatea ursitoarei din vis, asta înseamnă că soarta voastră este în mâinile voastre, nu ar trebui să vă îngrijorați de ceea ce spun alții. Dacă visezi că te ascunzi de o ursitoare, înseamnă că nu ești dispus să accepți faptul că ai probleme, că ții constant capul în nisip, crezând că totul se va rezolva de la sine.
Ce înseamnă când visezi că întâlnești o ursitoare
Când visezi că te întâlnești cu o ursitoare, înseamnă că bucuria din viața ta va fi înlocuită rapid de tristețe și durere. Dacă visezi să întâlnești un ghicitor care-ți prezice despre averi și bogății, e un semn că te descurci bine în viața ta privată, dar viața profesională nu merge prea bine. Mai exact, înseamnă că ești fericit cu viața ta personală, dar nu ești atât de fericit cu cariera ta.
De asemenea, să visezi o ursitoare poate fi semn că îți este frică să nu greșești. Tuturor ne este frică de eșec, dar trebuie să înțelegi că nu am învăța dacă nu am eșua. Și învățarea este crucială în procesul de creștere și dezvoltare.
Uneori înveți din propriile greșeli, alteori din greșelile altora. Dar acel proces de învățare ar trebui să fie consecvent.
Ești o persoană care iubește ca totul să fie perfect și îi este frică de nereușită. Asta pentru că acea greșeală ar putea da șansa celorlalți să vorbească despre tine într-un context negativ.
Deci, de aceea, vedeți posibilitatea unei nereușite ca pe ceva negativ, în loc să luați acest lucru ca parte a procesului de învățare.
Ce înseamnă când ursitoarea îți prezice soarta
Dacă visezi o ursitoare sau o ghicitoare care îți vorbește despre soarta ta, înseamnă că vei primi o veste neașteptată. Întotdeauna există ceva la care te aștepți să se întâmple, dar veștile pe care le vei primi vor fi peste așteptările tale.
Această știre neașteptată poate fi una bună sau una mai puțin bună. Dacă veștile se dovedesc a fi optimiste, bucură-te și dacă este partea cealaltă a monedei, atunci ai și răbdare pentru că timpul va vindeca totul.
Ce înseamnă când ursitoarea refuză să-ți spună viitorul
Dacă visezi o ursitoare care refuză să-ți descrie viitorul, înseamnă că zilele următoare vor fi cu adevărat dificile pentru tine. Dacă în vis ursitoarea ți-a spus că vei muri în doar câteva zile, înseamnă că este posibil să fii nevoit să pui capăt la ceva, să sfârșești o afacere sau o relație. De asemenea, poate fi vorba că vrei să renunți la o parte din tine care nu îți mai este de ajutor în noua ta viață. În anumite cazuri, poate chiar să însemne că ești predispus la o boală.
Descoperă și ce înseamnă când visezi că te cerți cu cineva.
Când visezi că o ursitoare le prezice viitorul unor rude
Un vis despre o ursitoare care prezice viitorul pentru unele dintre rudele tale înseamnă că acele persoane s-ar putea confrunta cu o perioadă dificilă în viața lor, în curând. Mai mult de atât, e foarte probabil ca tu să fii susținerea lor, persoana care le va ajuta să treacă cu bine peste. Nu se așteaptă de la tine să le ajuți, dar vei avea soluția potrivită pentru problemele lor.
Ce rol au visele
Nimeni nu știe cu adevărat de ce visăm. Au existat multe studii, idei și teorii de-a lungul veacurilor, dar până acum știința nu a fost capabilă să ne ofere un răspuns definitiv. Studiile susțin că visele sunt modalitatea minții noastre de a ne sorta și de a înregistra experiențele, ajutându-ne să facem față evenimentelor sau chiar traumelor din viața noastră de zi cu zi, precum și ajutând la formarea memoriei de lungă durată.
Multe culturi antice credeau că visele ne pun în contact cu zei sau strămoși, care apoi puteau să ne îndrume. Alții au crezut că visele sunt premoniții, oferindu-ne o privire asupra viitorului.
O altă teorie, susținută de personalități cheie din psihologie, cei care au pus bazele psihanalizei de astăzi – Sigmund Freud și Carl Jung – este că visele reflectă mintea inconștientă a unui visător și că imaginile sunt determinate de împlinirea dorințelor sau de dorințe inconștiente. Fiecare dintre aceste terorii și toate la un loc ne spun totuși că putem interpreta imaginile și simbolismul viselor pentru a încerca să înțelegem ceea ce mintea noastră inconștientă încearcă să ne spună.
Cum să-ți amintești visele
Fie că visezi o ursitoare care îți spune lucruri bune sau nu, ca să poți interpretezi visele este nevoie să ți le amintești în detaliu.
Unul dintre motivele pentru care visele pot fi dificil de reținut este că substanța chimică a creierului asociată cu memoria – norepinefrina – și activitatea creierului care ajută la reamintire sunt la cele mai scăzute niveluri atunci când visezi. De fapt, dacă ai un vis, dar nu te trezești în timpul visului, sunt șanse foarte reduse să ți-l poți aminti.
Visele pe care ți le amintești sunt cele din care te trezești. Deoarece amintirea viselor poate fi ușor întreruptă chiar și de cea mai mică distragere a atenției, ar trebui să încercați să vă amintiți cât mai mult din visul dvs. imediat ce vă treziți. Nu te da jos din pat si nu te gândi la altceva, dacă vrei să ai acces la visul tău. Încearcă să înțelegi orice imagini sau amintiri pe care le ai despre visul tău și notează-le
Despre somn și vise
Visele sunt o experiență umană universală care poate fi descrisă ca o stare de conștiință caracterizată prin apariții senzoriale, cognitive și emoționale în timpul somnului. Nu există nicio stare cognitivă care să fi fost la fel de amplu studiată și totuși la fel de des înțeleasă greșit ca visarea. Există diferențe semnificative între abordările neuroștiințifice și psihanalitice ale analizei viselor.
Experții în neuroștiință sunt interesați de structurile implicate în producerea viselor, organizarea viselor și narrabilitatea. Psihanaliza se concentrează asupra sensului viselor, plasându-le în contextul relațiilor din istoria visătorului. Rapoartele despre vise tind să fie pline de experiențe emoționale și vii, care conțin teme, preocupări, figuri și obiecte care corespund îndeaproape vieții de veghe.
Aceste elemente creează o „realitate” nouă din nimic aparent, producând o experiență cu un interval de timp și conexiuni realiste.
Există cinci faze ale somnului într-un ciclu de somn și nu în toate putem visa:
- Stadiul 1: Implică somn ușor, mișcarea lentă a ochilor și activitate musculară redusă. Această etapă formează 4 până la 5% din totalul somnului.
- Stadiul 2: Mișcarea ochilor se oprește și undele cerebrale devin mai lente, cu explozii ocazionale de unde rapide numite fuse de somn. Această etapă formează 45 până la 55% din totalul somnului.
- Stadiul 3: Unde cerebrale extrem de lente numite unde delta încep să apară, intercalate cu valuri mai mici și mai rapide. Aceasta reprezintă 4 până la 6% din somnul total.
- Stadiul 4: Creierul produce unde delta aproape exclusiv. Este dificil să trezești pe cineva în etapele 3 și 4, care împreună sunt numite „somn profund”. Nu există mișcare a ochilor sau activitate musculară. Oamenii treziți în timpul somnului profund nu se adaptează imediat și adesea se simt dezorientați timp de câteva minute după trezire. Aceasta formează 12 până la 15% din somnul total.
- Stadiul 5: Această etapă este cunoscută sub numele de mișcare rapidă a ochilor (REM). Respirația devine mai rapidă, neregulată și superficială, ochii trec rapid în diferite direcții, iar mușchii membrelor devin temporar paralizați. Ritmul cardiac crește, tensiunea arterială crește, iar bărbații dezvoltă erecții ale penisului. Când oamenii se trezesc în timpul somnului REM, ei descriu adesea povești bizare și ilogice. Acestea sunt vise. Această etapă reprezintă 20 până la 25% din timpul total de somn.