1. O porţie (cam cât o farfurie de ciorbă) de souflé de conopidă (conopidă la cuptor cu sos făcut dintr-un cub de unt, o linguriţă de făină, o ceaşcă de lapte şi două linguri de caşcaval ras sau de parmezan).
2. O bucată de muşchi de porc sau o jumătate de muşchiuleţ la grătar + patru-cinci linguri de varză călită (în sos de roşii) + ardei iute.
4. O pulpă de pui sau o jumătate de piept de pui + legume gratinate la cuptor – conopidă, broccoli, dovlecel, vinete sau ciuperci tăiate felii şi sos făcut din două linguri de parmezan ras, două linguri de smântână (12% grăsime), o ceaşcă de lapte cald şi ierburi aromatice.
5. O pulpă de pui sau o jumătate de piept de pui la rotisor (curăţate în prealabil de piele şi de grăsime) + o salată mare de varză albă, cu lămâie.
7. O bucată mare de peşte alb preparat la cuptor + roşii, busuioc, măsline, ciuperci sau alte legume fierte ori preparate la grătar (conopidă, dovlecel, vinete).
10. O conservă de sardine în sos tomat, pusă peste o farfurie cu legume fierte (fasole verde, conopidă, broccoli).
11. O farfurie de ghiveci de legume cu carne slabă (poţi pune dovlecel, fasole verde, conopidă, ardei gras, ceapă, vinete + sos de roşii şi multe condimente şi ierburi aromate).
13. Un carpaccio de peşte crud sau marinat (aperitiv din felii de peşte tăiate subţire) cu legume proaspete şi lămâie.
15. O salată mare din toate tipurile de frunze + morcov şi ţelină rase + ardei gras, castravete, roşie + două linguri de porumb + un ou fiert + o conservă de ton + şapte-opt măsline verzi.
16. O salată mare asortată (preparată din roşii, castraveţi, ardei gras, salată verde) + o felie de telemea nu foarte groasă + o linguriţă de sos pesto.
17. O salată verde asortată (roşie, ceapă verde, castravete) + o porţie de brânză de capră (băgată la cuptor 3 minute pe o felie de pâine crocantă).
18. O porţie (cam cât o farfurie de ciorbă) de mâncare de legume cu carne şi sos de roşii, la alegere: spanac cu pui, fasole verde ori conopidă cu carne de pui sau de porc.
19. O brânzică de casă mare (300 g) + legume proaspete (ardei gras, castravete, gulie, morcov, frunze de ţelină, roşii feliate, frunze de busuioc).
20. O salată bulgărească: salată verde, roşie, castravete, ardei gras, şase măsline negre, două felii de şuncă slabă, două linguri de caşcaval ras, un ou fiert.
Sănătate și Fitness Comentează
Ce mănânci seara ca să nu te îngraşi
Actualizat pe 08 ian. 2016, 13:31