Carnea de curcan este ingredientul ideal, atât pentru o nutriţie echilibrată, cât şi pentru un meniu creativ, apetisant şi uşor de preparat. Are un conținut nutritiv special, iar acest lucru o face să fie un aliment potrivit atât pentru meniul copiilor, cât și pentru cel al adulţilor.
Contează modul de creștere al păsărilor
Însă, în acelaşi timp, trebuie să se ţină cont de faptul că vorbim despre o pasăre pretenţioasă care are, la rândul său, nevoie de un stil de viaţă sănătos. Pentru a avea parte de calitate, contează foarte mult modul în care sunt crescute păsările: fără E-uri, adaosuri, conservanţi sau hormoni. Carnea de curcan este un aliment care stimulează starea de bine. Explicația este simplă, principala calitate a cărnii de curcan este conținutul însemnat de triptofan, un aminoacid esențial capabil să stimuleze hormonul fericirii (dopamina). Pentru că este săracă în grăsimi, carnea de curcan se poate adapta oricărei diete: de la cele pentru slăbit, la cele de menținere, în alimentația copiilor, în patologiile digestive și în dietele de cruțare digestivă.
Porţia recomandată: 250 g
Conținutul bogat de proteine, mai exact de 22 g pentru 100 g carne, asigură buna funcționare a organismului și are efecte benefice inclusiv pentru sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Este recomandat să consumăm o cantitate de 200 – 250 g de carne de curcan pe zi.
Citeste mai multe pe www.libertateapentrufemei.ro