Însă, pe lângă acestea, mai sunt zeci de mici obiecte şi ustensile de care ai nevoie pentru ca totul să funcţioneze ca la carte atunci când te apuci de gătit. Ne-am gândit să-ţi venim în ajutor cu o listă de produse pe care este bine să le ai în bucătărie.
Decupează şi ia cu tine lista când pleci la cumpărături:
- cratiţă mică, cratiţă mare, ambele cu capac;
- oale de diverse dimensiuni, toate cu capac;
- un ibric pentru cafea;
- căni;
- pahare pentru apă, bere;
- farfurii, linguri, linguriţe, furculiţe, cuţite;
- un cuţit mai mare, pentru pâine;
- linguri de lemn;
- tocător (fund de lemn);
- castroane (bune pentru salată, dar şi pentru alte preparate);
- un platou;
- tăvi pentru friptură, chec etc.;
- ciocan carne (pentru şniţele);
- vas strecurătoare (pentru scurgerea pastelor după fierbere şi a altor alimente);
- spumieră;
- lingură pentru spaghete;
- polonic;
- răzătoare;
- râşniţă piper;
- ustensilă pentru decojit legumele;
- piuliţă pentru usturoi;
- curăţător solzi (dacă prepari mâncăruri din peşte);
- tel (pentru ouă);
- zdrobitor de cartofi (pentru piure);
- aprinzător pentru aragaz;
- tigaie de teflon;
- grătar;
- dispozitiv ascuţit cuţite;
- uscător vase;
- storcător citrice;
- paletă pentru tort;
- vas gradat (pentru măsurarea cantităţilor de lapte, făină, mălai ori zahăr folosite la gătit);
- folie de aluminiu (unele alimente se gătesc în ea);
- suport pentru prosoapele de hârtie;
- recipiente pentru zahăr, sare şi piper;
- cutii (caserole) pentru depozitarea alimentelor în frigier;
- tirbuşon şi desfăcător de capace;
- mănuşi antitermice.