Însă, pe lângă acestea, mai sunt zeci de mici obiecte şi ustensile de care ai nevoie pentru ca totul să funcţioneze ca la carte atunci când te apuci de gătit. Ne-am gândit să-ţi venim în ajutor cu o listă de produse pe care este bine să le ai în bucătărie.

Decupează şi ia cu tine lista când pleci la cumpărături:

  • cratiţă mică, cratiţă mare, ambele cu capac;
  • oale de diverse dimensiuni, toate cu capac;
  • un ibric pentru cafea;
  • căni;
  • pahare pentru apă, bere;
  • farfurii, linguri, linguriţe, furculiţe, cuţite;
  • un cuţit mai mare, pentru pâine;
  • linguri de lemn;
  • tocător (fund de lemn);
  • castroane (bune pentru salată, dar şi pentru alte preparate);
  • un platou;
  • tăvi pentru friptură, chec etc.;
  • ciocan carne (pentru şniţele);
  • vas strecurătoare (pentru scurgerea pastelor după fierbere şi a altor alimente);
  • spumieră;
  • lingură pentru spaghete;
  • polonic;
  • răzătoare;
  • râşniţă piper;
  • ustensilă pentru decojit legumele;
  • piuliţă pentru usturoi;
  • curăţător solzi (dacă prepari mâncăruri din peşte);
  • tel (pentru ouă);
  • zdrobitor de cartofi (pentru piure);
  • aprinzător pentru aragaz;
  • tigaie de teflon;
  • grătar;
  • dispozitiv ascuţit cuţite;
  • uscător vase;
  • storcător citrice;
  • paletă pentru tort;
  • vas gradat (pentru măsurarea cantităţilor de lapte, făină, mălai ori zahăr folosite la gătit);
  • folie de aluminiu (unele alimente se gătesc în ea);
  • suport pentru prosoapele de hârtie;
  • recipiente pentru zahăr, sare şi piper;
  • cutii (caserole) pentru depozitarea alimentelor în frigier;
  • tirbuşon şi desfăcător de capace;
  • mănuşi antitermice.

 
 

Urmărește-ne pe Google News