• Ca să scapi de aglomeraţia din faţa uşii cabinetului medicului pediatru, programează-te la consultaţie pe la mijlocul săptămânii, la prima oră a dimineţii sau imediat după prânz, potrivit sfatulparintilor.ro.
  • Dacă ai doi copii fă programare pentru fiecare dintre ei. Nu te duce niciodată cu amândoi copiii în timpul rezervat unuia. Medicul nu va avea timpul necesar şi s-ar putea să treacă cu vederea peste unele aspecte doar pentru a-i putea consulta pe amândoi.
  • De cele mai multe ori medicul pediatru are un timp rezerbvat pentru fiecare consultaţie. Dacă ai prea multe întrebări, când faci programarea, spune pentru a ţi se rezerva mai mult timp. Pregăteşte-ţi o listă cu întrebări de-acasă şi începe cu cele mai importante.
  • Ca vaccinul să fie mai puţin dureros, poţi alăpta în timp ce i se face injecţia. În cazul în care copilul este mai mărişor, poţi cere un unguent care să-i atenueze durerea provocată de acul seringă.
  • Nu  amâna niciodată tratamentul micuţului tău  pentru că vrei să-i vadă şi medicul pediatru simptomele. Nu vei face decât să-i agravezi starea de sănătate copilului tău. Dacă face temperatură (peste 38,5) dă-i antitermice înainte de a ajunge la medic, iar dacă nu poate repira din cauza năsucului înfuândat sau are crize de tuse fă-i aerosoli. Medicul îşi va da seama oricum de ce suferă puiul tău.

 
 

Urmărește-ne pe Google News