Acum e perioada când crapul mănâncă foarte bine. Unii dintre pescari folosesc ca momeală porumbul natural, dar din ce în ce mai mulţi se îndreaptă spre momeala artificială.
Claudiu Popa, multiplu campion naţional la pescuit, vă dezvăluie care sunt avantajele şi dezavantajele celor două feluri de momeală. “Cele naturale au avantajul că sunt mai ieftine: se pot lua de pe câmp, iar în magazin sunt cam la jumătate de preţ faţă de cele artificiale. Problema e că porumbul poate fi “furat” cu uşurinţă de caraşi sau de raci. În schimb, momelile artificiale au avantajul că sunt mai uşoare, astfel că se pot face monturi pop-up.
În plus, îşi păstrează aroma cu care sunt impregnate în timpul fabricării. Dezavantajul e că sunt mai scumpe”, spune Claudiu.
Campionul dezvăluie că rezultate bune se obţin folosind ambele tipuri de hrană: “Pe un pat de porumb combinat cu cânepă şi mei, am folosit cu succes momeală artificială”, a conchis patronul magazinului non-stop Claumar Pescar din Bucureşti (bd. Ghencea nr. 30, claumarpescar.ro).