Cuprins:
Despre ceai
Ceai este un nume dat multor băuturi, dar adevărații băutori de ceai consideră că numai ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul alb, ceaiul oolong și ceaiul pu-erh sunt cu adevărat ceaiuri. Toate sunt derivate din planta Camellia sinensis, un arbust originar din China și India și conțin antioxidanți unici numiți flavonoide.
Așadar, există doar câteva tipuri diferite de ceai și toate provin din aceeași plantă. În acest caz, s-ar putea să vă întrebați despre toate celelalte pe care le cunoașteți, cum ar fi menta sau echinacea. Ei bine, aceste băuturi din plante nu sunt ceaiuri, ci mai degrabă ceva numit tizană.
Când au fost inventate pliculețele de ceai
Plicul de ceai a fost inventat în Statele Unite, la începutul secolului al XX-lea. Adevărații iubitori ai acestei băuturi nu consideră însă pliculetele de ceai o mare invenție, pentru că acest lucru nu permite frunzelor să se extindă în timpul preparării, iar asta înseamnă că aroma nu este aceeași.
Totuși, pliculetele de ceai, care sunt în general făcute din hârtie de filtru sau mătase, oferă confort, iar acest lucru a adus băutura la un public mai larg decât ar fi avut vreodată înainte de a fi create.
Ce poţi face cu pliculeţele de ceai folosite
Mulți dintre noi folosim ceaiurile la plic și ne bucurăm de gustul și beneficiile lor, însă puțini știm ce putem face cu pliculețele după aceea. Iată câteva idei care ți-ar putea fi de folos:
Pliculețe de ceai în loc de bircabonat de sodiu
Chiar dacă ai rămas fără bicarbonat de sodiu, nu trebuie să suporti un frigider cu mirosuri neplăcute. Pur și simplu puneți câteva pliculețe de ceai folosite într-o ceașcă sau un castron mic și puneți-le în spatele frigiderului pe un raft. Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile și vă vor lăsa, în schimb un miros proaspăt. Înlocuiți pungile la fiecare câteva zile pentru un control maxim al mirosurilor.
Hidratează pielea uscată
Preparați din nou pliculețele de ceai uzate, lăsați să se răcească și apoi turnați într-o sticlă de pulverizare curată. Apoi doar pulverizați-l pe piele sau aplicați cu un tampon de bumbac. Ceaiul verde este deosebit de eficient pentru acest ritual.
Pliculețele de ceai pentru plante
Pliculețele de ceai folosite pot fi puse într-o găleată cu apă. Utilizați ceaiul slab pentru a vă uda plantele și pentru a le proteja de ciuperci. De asemenea, pliculețele de ceai folosite le puteți îngropa la baza plantelor. Acest lucru va hrăni sistemul radicular al plantei, va ajuta la reținerea umidității și poate suprima creșterea buruienilor.
Faceți o baie relaxantă
Pune unul sau două pliculețe de ceai uzate în apa de baie; antioxidanții din frunzele de ceai vă vor lăsa pielea moale și hidratată. Încercați să utilizați mușețel, iasomie, mentă sau ceai verde.
Descoperă mai multe lucruri interesante despre renumitul ceai verde
Infuzie pentru picioare
Infuzați apă fierbinte cu pliculețe vechi de ceai și înmuiați-vă picioarele în lichid. Poate reduce mirosul piciorului, înmoaie pielea dură și poate reduce bătăturile și durerile.
Compost
Adăugați ceaiul folosit din frunze vrac și frunzele din pliculețele de ceai în compost. Ceaiul adaugă compostului o componentă bogată în azot care va echilibra carbonul.
Relaxare pentru ochi
Pliculețele de ceai folosite pot ajuta la reducerea cearcănelor sau a umflăturilor din jurul ochilor. Răciți-le în frigider și apoi țineți pungile lângă ochi pentru câteva minute. Conținutul de cofeină își va face magia pentru a micșora vasele de sânge din jurul ochilor tăi, astfel încât vei arăta mai treaz și împrospătat!
Ce mai poți face cu pliculețe de ceai folosite
Dacă iubiți aspectul de hârtie învechită și vă place să o folosiți în diferite moduri, pliculețele de ceai negru sunt perfecte. Doar ștergeți hârtia cu un pliculeț de ceai umed (și rece), folosit și va păta hârtia, făcând-o să pară veche. Același lucru este valabil și pentru pânză, carton și majoritatea celorlalte suprafețe poroase. Aveți grijă să nu despărțiți plicul de ceai, altfel lucrurile s-ar putea murdări de-a binelea.
Descoperă istoria ceaiului și curiozități despre ceai.