Iată câteva reguli de urmat în timpul petrecerilor de Sărbători:

• Poţi bea două beri mici sau un pahar de vin pe durata petrecerii;
• Divide porţia de vin la 10 şi adaugă mult sifon. Rezultatul va fi un spriţ ultrauşor „de vară”. Astfel ţi-ai asigurat paharul plin pentru toate „ciocnirile” impuse de eveniment, n-ai depăşit raţia, ba ai dat şi organismului şansa de a metaboliza alcoolul înainte să se acumuleze în doze mari;
• Vişinata sau alte lichioruri, diluate după reţeta de mai sus, e bine să le „administrezi” după gustări, nu pe stomacul gol;
• Nu bea cafea sau lichior de cafea. Asocierea cu cofeina potenţează efectul alcoolului. Ţigara are acelaşi efect.
• Dacă nu te balonează, poţi bea două beri. Mici, de 330 ml, blonde sau negre, nu contează;
• Cocktail-ul să conţină doar un singur tip de alcool, amestecat cu sucuri de fructe etc. Întreabă-l pe barman despre compoziţie. Asocierea diferitelor alcooluri potenţează efectul fiecăruia în parte;
• Vermutul cu sifon poate fi asortat sau nu cu o măslină.
• Un pahar de şampanie îl poate înlocui pe cel de vin. Dacă îl diluezi pe jumătate de sifon, poţi bea două pahare.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News