Cuprins:
Acestea pot constitui un mic dejun sănătos sau pot fi baza unui prânz consistent… pentru tot restul săptămânii.
Desigur, cea mai simplă variantă ar fi să le curățați, să puneți niște sare, piper sau muștar și să le consumați ca o simplă gustare. Sau să încercați una dintre cele 10 rețete de mai jos:
Prima idee este celebra salată orientală, care se face rapid și este tocmai bună după masa copioasă de Paște.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Salată orientală
- 300 g bacon sau costiță afumată
- 8 cartofi
- 1-2 cepe
- 3 ouă fierte
- 1 roșie tăiată cubulețe
- măsline
- sare
- piper
- ulei
- oțet
Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curată de coajă și se taie mărunt! Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte!
Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Cartofi franţuzeşti
- 1 kg cartofi roşii
• 300 g brânză telemea de oaie
• 6 ouă, 3 fierte şi 3 crude
• 100 g unt
• 100 g caşcaval
• 100 ml smântână
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.
Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle.
Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Corăbioare din ouă umplute
- 8 ouă fierte
• 2-3 fire de ceapă verde
• 2 roşii mici
• 1 ardei gras roşu
• 1 lingura brânză proaspătă
• 1-2 linguri telemea rasă
• 2 linguri smântână
• 2 lingurite muştar
• 8 felii şuncă presată
• sare
Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ţin în apă rece un minut, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi.
Se scot gălbenuşurile fierte şi se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust.
Se umplu jumătăţile de ou cu această compoziţie, apoi se prinde cu o scobitoare câte o jumătate felie de şuncă. Se ornează cu ardei gras şi ceapă verde.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Chifteluţe cu ouă fierte
- 600 g carne tocată de porc şi de vită
• 2-3 felii franzelă
• 100 ml lapte
• 5-6 linguri ulei
• 8 ouă, 6 fierte şi 2 crude
• 1 lingurita amidon
• sare
• 3-4 căţei de usturoi
• pătrunjel verde
Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.
Se împarte compoziţia în 12 părţi. Se formează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
Se coc chiftelele în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Cu puţin înainte de a fi gata se stropesc cu puţină apă. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Salată bavareză
Din numai 5 ingrediente pe care sigur le ai în gospodărie poți pregăti o masă rapidă și pe placul tuturor membrilor familiei. Perfectă pentru luat la serviciu într-o caserolă. SFAT: ia mai multă decât ai de gând să mănânci, sigur vor dori colegii să guste! Vezi ce ușor se prepară salata bavareză.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Ouă cu spanac la cuptor
Gata cu totul în 20 de minute, din ingrediente puține și ieftine (ouăle le ai deja). O masă sănătoasă care este extrem de necesară după o perioadă în care ne-am ghiftuit cu toate bunătățile. Prepară şi tu ouă cu spanac la cuptor, după instrucțiunile de aici.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Ruladă cu ou și spanac
De ce e perfectă pentru zilele de după Paște? Pentru că se face cu ingrediente din care 100% ți-au mai rămas “câte puțin din fiecare” prim cămară: un pic de ceapă verde, niște spanac, puțină carne de porc și, cum se putea altfel, ouă fierte. Bună, rapidă și aromată: să facem o ruladă cu ou și spanac, după rețeta de aici.
Salată de ouă – ouă cu maioneză
Poți să o servești ca atare sau să o pui între două chifle ușor prăjite. Oricum ar fi, salata de ouă e o metodă mai mult decât inspirată și extrem de delicioasă prin care poți folosi ouăle fierte rămase după masa de Paște. O faci simplu, folosinf ouă fierte, un ou crud, ulei, mustar, sare si piper.
Practic, dintr-un gălbenuș fiert, unul crud, muștar, ulei și sare faci o maioneză. O acrești cu lămîie după gust, dar ia aminte că va trebui să fie mai acrișoară, pentru ca salata de ouă să aibă un gust fresh. Ouăle fierte rămase de Paște le tai sferturi sau felii si le amesteci cu această maioneză.
Se servește cu piper proaspăt măcinat deasupra și merge de minune cu o salată de salată verde cu lămâie alături.
O altă variantă este această rețetă de ouă cu maioneză.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Ouă scoțiene
Am ținut pentru final cea mai “altfel” rețetă din cele recomandate de noi. E mai ușoară decât pare, iar rezultatul final e absolut minunat! Un aperitiv pe care îl găsești acum cam în orice pub din Marea Britanie și Scoția, remediu eficient pentru un stomac bombardat de alcool. Una peste alta, ai toate motivele să faci ouă scoțiene cu ce îți rămâne de la Paște, după rețeta asta simplă de aici.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. Ouă umplute
Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid, atrăgătoare ca aspect, dar și ca gust. La ouă umplute putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, fie că vrem pur și simplu o masă veselă și frumos decorată în familie sau cu prietenii.
- Vezi mai multe rețete de ouă umplute care te vor scoate din încucătură!
POFTĂ BUNĂ!
Dacă ești interesat de tradițiile pascale, vezi de ce ciocnim ouă de Paște.
Citește și:
- Cum să vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale
- Cum să vopsești ouăle de Paște în degrade
- Culori naturale pentru a vopsi ouăle de Paște
- Cum să faci ouăle decorate de Paște cu tehnica șervețelului