Ce să faci vara în București – activități în aer liber

Deși este un oraș foarte aglomerat, chiar și pe timp de vară și în perioada concediilor, din fericire, Bucureștiul are și multe parcuri, unele dintre ele foarte frumoase și întinse ca suprafață. Multe din parcurile Capitalei au lacuri naturale sau artificiale și pe ele poți merge cu barca, cu hidrobicicletele sau chiar cu vaporașul.

Iată care sunt cele mai frumoase parcuri din București în care te poți plimba, te poți relaxa, poți ieși la picnic, la alergare sau la orice altă activitate în aer liber:

Parcul Cișmigiu

Ce să faci vara în București – Parcul Cișmigiu

Este cea mai veche grădină publică din Capitală și unul dintre parcurile simbol ale Bucureștiului. Este înscris pe lista monumentelor istorice și se întinde pe o suprafață de 17 hectare, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din București.

A fost inaugurat în anul 1853, iar iarna, lacul devine patinoar. Cei care vin aici se pot bucura de o plimbare cu barca pe lac și pot admira diferitele specii de arbori, de la stejar, arțar, pin, molid, castan, pini roșii japonezi, magnolii și Ginko Biloba.

Parcul Herăstrău

Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău

Este cel mai mare parc din București și și-a schimbat recent numele în Parcul Regele Mihai I al României. Se întinde pe 110 hectare, iar lacul ocupă 74 dintre ele. Aici se află Grădina Japoneză, una dintre cele mai mari atracții ale Capitalei.

Oamenii vin aici pentru picnicuri, relaxare și ședințe foto. În acest parc există terase, restaurante, baruri, locuri de joacă pentru copii, mese de ping pong, skate park, zonă de fitness, se pot face plimbări cu barca sau cu vaporașul.

Parcul Tineretului

Ce să faci vara în București – Parcul Tineretului oferă o mulțime de varinate de activități în aer liber

Are 80 de hectare, fiind situat în partea sudică a orașului, între parcul Carol și parcul Văcărești.

Se găsesc aici foarte multe suprafețe de joacă și de activități pentru copii, un debarcader cu dane pentru bărci și multe spații de relaxare. Aici găsim specii de rațe, gâște și broaște țestoase.

Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Parcul Drumul Taberei București

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București în care vei regăsi patinoar, terase, dar și o mulțime de alte atracții pe o suprafață de 30 de hectare. Sunt spații special amenajate pentru sahiști, locuri de joacă pentru copii, zone de spectacole, de mers cu bicicleta, dar și terenuri de fotbal și tenis de câmp.

Parcul Natural Văcărești

Este prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu al Capitalei. Aici s-a format un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaștini, stufăriș, cuiburi de plop și stuf în jurul lacului. Este o oază de natură în București și este ideală pentru toți iubitorii de locuri verzi. Este unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară.

Parcul Carol I

Parcul Carol 1 București

Unul dintre cele mai vechi parcuri din București și a fost declarat monument istoric în 2004. Se află în sectorul 4, pe Dealul Filaretului și inițial conținea și o mică grădină zoologică.

În interiorul parcului au fost construite Arenele Romane, un loc destinat spectacolelor în aer liber.

Parcul Plumbuita

Se află în cartierul Colentina și este amplasat pe malul lacului Plumbuita. Este declarat monument istoric și are 80 de hectare, având locuri de joacă pentru copii, o pergolă cu mese și scaune și un curs artificial îngust de apă cu câteva poduri. În plus, are un teren de fotbal, iar pe lac a fost construită o fântână arteziană modernă. Printre obiectivele arhitecturale istorice importante din acest parc se află Mănăstirea Plumbuita și Palatul Ghika Tei, în sudul lacului.

Parcul IOR

Cunoscut și sub numele de Parcul Alexandru Ioan Cuza sau Parcul Titan, acesta se află în sectorul 3. Denumirea de IOR vine de la numele fabricii Întreprinderea Optică din România, care se află în vecinătate.

Vezi lista completă cu parcuri din București.

Ce să faci vara în București – locuri de vizitat

Centrul Istoric

Una dintre cele mai frumoase și cochete zone ale orașului unde vei descoperi o sumedenie de clădiri construite în stil neo baroc și neoclasic, dar și terase și restaurante care înfrumusețează zona. Centrul Istoric al Capitalei este unul dintre cele mai vizitate locuri din București. Aici se organizează frecvent evenimente culturale, festivaluri, dar și târguri de artă medievală.

Calea Victoriei

Ce să faci vara în București – Calea Victoriei

Este una dintre cele mai vechi străzi ale Bucureștiului, dar care încă își păstrează farmecul aparte de altădată. Calea Victoriei este locul unde vei putea admira clădiri impresionante, muzee, magazine frumoase, ateliere creative, baruri, cafenele, ciocolaterii și restaurante deosebite. În plus, pe timp de vară, în weekend-uri sunt organizate tot felul de evenimente și este închis traficul pentru mașini.

Grădina Botanică

Grădina Botanică Buucrești

Grădina Botanică este unul dintre cele mai liniștite și spectaculoase locuri din București. Aici vei descoperi sute de specii de plante impresionante și zone pline de viață și culoare. Este locul unde natura prinde viață și niciun zgomot din exterior nu se aude.

Grădina Zoologică

O vizita la Gradina Zoologica București este întotdeauna o alegere minunata și totodată foarte educativa pentru cei ce doresc să își petreacă timpul liber în mijlocul naturii, departe de haosul și stresul orașului.

Peste 4200 de exemplare, multe dintre ele inexistente în libertate în Romania, iar mai multe dintre ele aflate în pericol de extincție vă așteaptă să le cunoașteți poveștile și istoria.

Ateneul Român

Ateneul Român București

Celebra clădire unde se regăsește cea mai mare sală de concerte din România a fost construită în stil neoclasic și eclectic în perioada 1886 – 1888, iar mai târziu a fost restaurată și modernizată în perioada 1994 – 2004 și în 2005 a fost redeschisă pentru public. Ateneul Român este una dintre cele mai impresionante clădiri din București încă de la intrare, datorită cupolei care domină întregul spațiu.

Cimitirul Bellu

Deși la prima vedere pare puțin macabru, Cimitirul Bellu din București este unul dintre cele mai interesante obiective turistice. Construit în secolul a XVIII-lea, aici au fost înmormântați sute de ani membrii unora dintre cele mai importante familii boierești și au fost construite mausolee de-a dreptul spectaculoase.

În plus, unele dintre monumentele de aici au povești și legende interesante în spate.

De asemenea, într-o parte a cimitirului se află Aleea Artiștilor. Aici își au locul de veci nume uriașe din lumea artistică. Câțiva dintre cei înmormântați la Bellu sunt actorii Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Colea Răutu, Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Marin Moraru sau Adrian Pintea, sau artiștii Maria Tănase, Anda Călugăreanu, Florian Pittiș, Laura Stoica, Anca Parghel, Ion Dolănescu sau cel mai recent, Ion Dichiseanu. O altă parte interesantă este Aleea Scriitorilor. În Bellu sunt înmormântați Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Mihail Sadoveanu, Nichita Stănescu, Nicolae Labiș, George Coșbuc, Adrian Păunescu, Eugen Barbu, Marin Preda și mulți alții.

Biserici și mănăstiri

Biserica Stavropoleos din București

Biserica Stavropoleos, Catedrala Sfântul Iosif, Dealul Mitropoliei, Mănăstirea Radu Vodă, Biserica Bucur, Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche sunt doar câteva dintre cele mai importante biserici și mănăstiri din București ce pot vizitate pe timp de vară și în orice anotimp.

Vezi și alte locuri de vizitat în București.

Muzee de vizitat în București

Muzeul Național de Istorie Naturală – Grigore Antipa

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în București este și Muzeul Național de Istorie Naturală. Aici sunt colecții impresionante cu milioane de exemplare de vertebrate și nevertebrate, roci, minerale unice și scheletul Deinotherium Gigantissimum. În Muzeul Grigore Antipa au loc și expoziții temporare, dintre acestea, una dintre cele mai cunoscute a fost expoziția The Human Body, prezentată în premieră în România în 2013.

Muzeul Satului

Muzeul Satului București

Muzeul Țăranului Român

Este clădirea care găzduiește un muzeu unic declarat monument istoric datorită stilului neoromânesc în care a fost construită. Muzeul Țăranului Român deține o colecție impresionantă de obiecte tradiționale, expoziții unice de ceramică, dar și o serie de costume populare din aproape toate regiunile țării.

Muzeul Cotroceni

Muzeul face parte din Palatul Cotroceni și este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în București. Este o clădire impresionantă, care te va fascina încă de la intrare datorită holului superb ce a fost construit după aspectul celui de la Opera din Paris. Este locul unde vei vedea celebra sculptură a lui Brâncuși “Cumințenia Pământului”, dar și o mulțime de piese de mobilier impunătoare.

Alte muzee importante din București

  • Muzeul Național de Istorie a României
  • Muzeul Aviației
  • Muzeul Militar Național
  • Muzeul Băncii Naționale a României
  • Palatul Primăverii
  • Palatul Parlamentului
  • Muzeul Căilor Ferate Române
  • Muzeul Colecțiilor de Artă
  • Muzeul Curtea Veche
  • Muzeul Național al Țăranului Român
  • Muzeul Național de Geologie
  • Muzeul Național „George Enescu”
  • Romanian Kitsch Museum
  • Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Ce să faci vara în București – ștranduri și piscine

Bucureștiul are de asemenea multe parcuri acvatice și piscine pentru doritori, unele dintre ele fiind clasate ca ce mai bune din țară și chiar din Europa.

Divertiland

Complexul Divertiland str. Divertismentului nr 1, localitatea Chiajna, pe Autostrada București la km 13. Este un complex de tip aqua park cu piscine, restaurante și locuri de joacă.

Aqua Park

Aqua Park, situat pe Șos Virtuții nr 55, fostul ștrand Dâmbovița de la Lacul Morii, oferă plajă de nisip, terenuri de fotbal/tenis/baschet, două bazine pentru copii, trei bazine pentru adulți dintre care două bazine olimpice, singurul bazin cu valuri din București. Programul este între orele 9.00-21.00.

Magic Summer Waves

Magic Summer Waves, situat pe strada Drumul Taberei nr 115, fostul Ștrand Moghioroș, este un alt loc unde vă puteți refugia de caniculă.

Therme

Locul în care te vei simți ca la mare, dar la câțiva kilometri de București. Locația este deschisă pe tot parcursul anului și îți pune la dispoziție o mulțime de spații de relaxare, piscine și restaurante. Este recunoscut drept cel mai mare centru de wellness și distracție din Europa.

Ștrandul Titan și Strandul Berceni

Sunt alte două ștranduri foarte cunoscute din capitală și care adună în fiecare vară mulți copii și adulți la un loc.

Terase și grădini publice

Și la capitolul terase și grădini publice, orașul București poate spune că stă foarte bine. Fie că mergi în Centrul Vechi, fie că alegi o terasă aflată într-unul dintre marile parcuri ale Capitalei sau vrei să alegi terasele de cartier, oferta este una foarte variată.

Teatre, spectacole, concerte

Ce să faci vara în București – Teatrul Național București

Vara, în timpul vacanței și al concediilor, este momentul perfect pentru a merge la concerte, festivalui, teatru, stand-up comedy, operă, balet sau orice alt spectacol îți dorești. Este suficient să decizi ce îți dorești și totul este la îndemână, mai ales că biletele pot fi achiziționate online oricând.

Centre comerciale și cinematografe

Cinema în aer liber în parcul Herăstrău

Fie că vrei să mergi la shopping, să mănânci o mâncare bine gătită, să bei o limonadă sau să vezi un film cu prietenii, în București există numeroase centre comerciale și unele dintre cele mai mari cinematografe din țară. Poți alege filmele la care vrei să te uiți, să faci rezervare online și să te bucuri din plin.

Păduri și locuri de vizitat lângă București

Păduri lângă București – Pădurea Chitila

Deși e greu de crezut că poți epuiza toate variantele de activități din București, sunt momente în care vrei să te retragi la iarbă verde, în liniște, alături de prieteni sau familie.

Vremea caldă este perfectă pentru un picnic la iarbă verde și, din fericite, pe lângă București sunt mai multe păduri în care poți merge. Descoperă cele mai frumoase păduri de lângă București.

Vezi și cele mai bune piste și locuri de alergat din București.

Urmărește-ne pe Google News