Nutriţioniştii folosesc aceste alimente în dietele personalizate. Cu toate acestea, medicii recomandă celor ce vor să slăbească să nu consume astfel de ingrediente pe termen lung, căci organismul va simţi lipsa unor nutrienţi importanţi. Iată lista celor mai eficiente dintre alimentele cu calorii negative.
LEGUME
Ceapă, morcov, ţelină, castravete, sfeclă, varză, dovlecel, sparanghel, spanac, fasole verde, conopidă, ridiche neagră, ridiche de lună, ardei iute, ardei gras.
CONDIMENTE ŞI MIRODENII
Pătrunjel, usturoi, busuioc, tarhon, mărar, cimbru, mentă, salvie, cuişoare, nucşoară.
FRUCTE
Ananas, lămâie, căpşuni, mango, zmeură, afine, portocale, grapefruit, mere, mandarine.
Salate cu calorii negative
- mere-castraveţi-piept de pui-mentă proaspătă;
- roşiicartof fiert-busuioc-ceapă;
- viţel fiert rece-sfeclă-ţelinăpătrunjel;
- ou fiert tare-fasole verde-ceapă;
- morcovi fierţi tăiaţi rondele-păpădie-sfeclă.
Conţinutul salatelor prezentate este obligatoriu, nu se scoate nimic. Pentru cei care doresc sosuri la salate, iată o variantă “light”: suc de lămâie sau grapefruit, ulei de măsline sau de porumb ori iaurt degresat, la care se adaugă, după gust, usturoi, ceapă, busuioc, pătrunjel, mentă, tarhon, mărar, sare şi piper.