Micul dejun ar trebui să conțină în mod ideal carbohidrați sănătoși și o cantitate mică de proteine. Iată câteva alimente care pot transforma masa de dimineața într-o sursă de energie maximă:
Fulgi de ovăz
Ovăzul conține betaglucani, un tip de fibre care, prin consumul regulat, ajută la scăderea colesterolului. Ovăzul este de asemenea bogat în omega 3, acid folic și potasiu, substanțe nutritive care contribuie la sănătatea generală a organismului.
Evită fulgii de ovăz cu diverse arome, care au adesea în componență și mult zahăr. Alege sortimente de fulgi de ovăz simpli pe care îi poți servi la micul dejun cu lapte sau iaurt, împreună cu o mână de fructe și nuci tocate. Poți adăuga și un pic de miere pentru un gust mai dulce.
Iaurt
Alege în locul iaurtului obișnuit, iaurt grecesc. Acesta conține mult calciu și multe proteine – aproximativ de două ori mai mult decât iaurtul clasic. Proteinele îți vor asigura resursele de energie necesare pentru a face față cu brio provocărilor zilnice. În plus, aceste proteine conferă o senzație de sațietate, astfel încât nu vei mai simți nevoia să ronțăi vreo gustare nesănătoasă până la masa de prânz.
Alege un iaurt grecesc simplu, degresat, combină-l cu fructe și fulgi de ovăz pentru a beneficia la micul dejun de un conținut maxim de substanțe nutritive.
Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.