Despre Insula Capri

Insula Capri este situată în Marea Tireniană, în largul coastei de sud a Italiei. Se află la aproximativ 5 kilometri de Peninsula Sorrentină și face parte din regiunea Campania. Insula este renumită pentru peisajele sale pitorești, grădinile luxuriante și grotele spectaculoase.

Locuită încă din vremuri preistorice, insula Capri a devenit o colonie greacă și apoi o stațiune (Capreae) a împăraților, în primii ani ai Imperiului Roman.

Împăratul Augustus locuia acolo, iar Tiberius a construit mai multe vile, dintre care una, Vila Iovis, în punctul de nord-est al insulei, cu vedere la Napoli.

În secolul al X-lea, populația, temându-se de raidurile piraților, s-a mutat din așezările de pe litoral în orașele actuale, Capri (est) și Anacapri (vest).

În Evul Mediu, Capri a aparținut Abației din Montecassino și republicii Amalfi, înainte de a trece în Regatul Napoli. A schimbat de mai multe ori dominația între francezi și britanici, în timpul războaielor napoleoniene, înainte de a fi returnată Regatului celor două Sicilii, în 1813.

Artefacte de piatră au fost găsite într-una dintre peșterile cu care abundă țărmurile stâncoase ale Capri; cea mai notabilă dintre acestea este Grota Albastră (Grotta Azzurra), redescoperită în 1826 și accesibilă doar cu barca.

Catastrofa de la Scânteia, după 15 ani. Avocații au luat mai mult de jumătate din despăgubirile date de asigurător: peste 400.000 de euro de la orfani, văduve, părinți în doliu
Recomandări
Catastrofa de la Scânteia, după 15 ani. Avocații au luat mai mult de jumătate din despăgubirile date de asigurător: peste 400.000 de euro de la orfani, văduve, părinți în doliu

Lumina soarelui care intră prin apa care umple cea mai mare parte a intrării îi conferă o lumină albastră extraordinară, de unde îi vine și numele. Există ruinele a două castele medievale, Castello di Barbarossa și Castiglione, iar cea mai veche biserică (secolele X-XI) este cea a Sf. Costanzo, sfântul patron al insulei.

Din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Capri a devenit treptat una dintre cele mai populare stațiuni din sudul Italiei, renumită pentru peisajele sale magnifice și pentru clima blândă în care vegetația înflorește în ciuda lipsei generale de apă.

Flora este printre cele mai variate din Italia, iar un număr mare de păsări migratoare se odihnesc acolo zile întregi.

Există plaje frumoase și numeroase hoteluri și vile, iar Capri este conectată cu Napoli și Sorrento prin servicii frecvente de transport pe apă.

Ce să vizitezi în Insula Capri

Insula Capri, cu peisajele sale uluitoare și istoria bogată, oferă o mulțime de locuri de explorat și activități pentru toate gusturile. Indiferent dacă ești interesat de natură, istorie, artă sau pur și simplu relaxare, Capri are ceva special pentru toată lumea.

Se spune că insula Capri este locul în care sirenele seducătoare le cântau lui Ulise și marinarilor săi din „Odiseea” a lui Homer.

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Topul partidelor din România la alegerile parlamentare
Recomandări
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Topul partidelor din România la alegerile parlamentare

De la copaci și grădini verzi strălucitoare, până la porturile de agrement și piețele colorate, Capri este o destinație paradisiacă la fel de frumoasă pe cât o arată redările artistice.

Fie că vizitați Capri pentru o excursie de o zi sau pentru o vacanță de o lună, veți fi încântați de farmecul relaxat al orașului Capri și veți dori să vă întoarceți cât mai curând posibil. O modalitate populară de a vedea minunile naturale ale acestei insule din sudul Italiei este cu barca. Atracții populare, cum ar fi Grota Albastră, Grota Verde și Faraglioni pot fi văzute în timpul unei scurte călătorii în jurul insulei. Dar poți rămâne cu ușurință pe uscat pentru a te distra și a te bucura din plin de frumusețile sale.

Descoperă ce poți să vizitezi în Insula Capri și care sunt cele mai populare și mai spectaculoase obiective turistice.

Grota Albastră

Grota Albastră - ce să vizitezi în Insula Capri
Grota Albastră – ce să vizitezi în Insula Capri

Grota Albastră este renumită în întreaga lume pentru apele sale cristaline și culoarea albastră. Este cu siguranță locul pe care toți cei care vizitează Capri trebuie să-l vadă, un obiectiv care merită trecut pe lista cu ce să vizitezi în Insula Capri.

Vreau mai multe predicții: de la cum va fi lumea condusă de Trump la cum va arăta România condusă de Ciolacu, Simion, Ciucă, Lasconi sau Geoană!
Recomandări
Vreau mai multe predicții: de la cum va fi lumea condusă de Trump la cum va arăta România condusă de Ciolacu, Simion, Ciucă, Lasconi sau Geoană!

Există multe grote albastre în întreaga lume, dar Grotta Azzurra din Capri este de departe cea mai faimoasă. Interesant este că a fost iubită și ocolită în egală măsură de-a lungul istoriei: împăratul Tiberius a folosit-o ca piscină privată, dar după aceea, a fost evitată de localnici din cauza poveștilor despre peștera bântuită.

Diverse companii oferă tururi cu mici variații de preț. Cu toate acestea, pentru cea mai bună experiență, optați pentru un tur privat cu barca în jurul insulei, plus o vizită la Grota Albastră.

Odată ajuns în interior, vizitatorii sunt întâmpinați de o lumină albastră intensă, creată de reflexia razelor soarelui care pătrund printr-o deschidere subacvatică. Această lumină conferă apei un aspect eteric și magic, transformând vizita într-o experiență memorabilă.

Grădinile lui Augustus (Giardini di Augusto)

Grădinile lui Augustus (Giardini di Augusto)
Grădinile lui Augustus (Giardini di Augusto)

Aceste grădini publice situate în apropierea centrului orașului Capri oferă vizitatorilor o oază de liniște și frumusețe naturală.

Grădinile au fost amenajate la începutul secolului al XX-lea de industriașul german Friedrich Alfred Krupp și sunt plantate cu flori exotice, plante mediteraneene și arbori umbroși. Aleile serpentine ale grădinilor duc la diverse puncte de belvedere, de unde se pot admira Faraglioni (celebrele formațiuni stâncoase ale insulei) și Marina Piccola.

Priveliștile spectaculoase și atmosfera liniștită fac din Grădinile lui Augustus un loc ideal pentru relaxare și contemplare.

Marina Piccola

Marina Piccola - ce să vizitezi în Insula Capri
Marina Piccola – ce să vizitezi în Insula Capri

Această mică plajă situată pe coasta de sud a insulei este un loc ideal pentru înot și relaxare. Marina Piccola este renumită pentru apa sa clară și priveliștile spectaculoase ale Faraglioni. Plaja este accesibilă fie printr-o plimbare pitorească de-a lungul Via Krupp, fie cu autobuzele locale.

Via Krupp este un drum serpentin pavat, construit de industriașul german Friedrich Alfred Krupp la începutul secolului XX. Drumul leagă Grădinile lui Augustus de Marina Piccola, oferind priveliști spectaculoase ale coastei și ale formațiunilor stâncoase Faraglioni. Deși uneori poate fi închis din cauza riscului de alunecări de teren, atunci când este deschis, este o plimbare fascinantă.

Vila San Michele

Situată în Anacapri, această vilă a fost construită de medicul și scriitorul suedez Axel Munthe. Vila San Michele este faimoasă pentru grădinile sale luxuriante, pline de flori și statui antice, și pentru priveliștile panoramice asupra Golfului Napoli. Muzeul din vilă găzduiește colecții de artefacte romane și egiptene, precum și mobilier de epocă.

Piazza Umberto I (La Piazzetta)

Cunoscută drept „sufletul” insulei Capri, această piață centrală este locul unde se întâlnesc localnicii și turiștii. Piazza Umberto I, cunoscută și sub numele de La Piazzetta, este înconjurată de cafenele, restaurante și magazine. Atmosfera animată, priveliștile superbe și arhitectura pitorescă fac din această piață un loc ideal pentru a savura o cafea și a privi lumea trecând.

Descoperă și cele mai frumoase locuri de vizitat în Italia.

Monte Solaro

Monte Solaro este cel mai înalt punct de pe insulă, situat la o altitudine de 589 de metri. Vizitatorii pot ajunge pe vârf fie printr-o plimbare pitorească, fie cu telescaunul din Anacapri.

De pe Monte Solaro, priveliștile sunt spectaculoase, oferind o panoramă de 360 de grade asupra insulei, Mării Tireniene și chiar până la Peninsula Sorrentină. Este locul ideal pentru drumeții și fotografii.

Vila Jovis

Vila Jovis
Vila Jovis

Vila Jovis, construită de împăratul roman Tiberiu, este situată pe vârful unei stânci în partea de est a insulei.

Aceasta este una dintre cele mai bine păstrate vile romane și oferă o privire fascinantă asupra vieții romane imperiale.

Ruinele vilei se întind pe o suprafață mare și includ resturi ale unor camere de locuit, băi romane și temple. De asemenea, locul oferă priveliști spectaculoase asupra mării și a coastei. Accesul la Vila Jovis se face printr-o plimbare pitorească, dar solicitantă, care traversează grădini și peisaje naturale impresionante.

Faraglioni

Faraglioni - obiective turistice pe Insula Capri
Faraglioni – obiective turistice pe Insula Capri

Aceste trei stânci emblematice, care ies din mare, reprezintă unul dintre simbolurile insulei Capri. Cele trei stânci sunt numite Stella, Faraglione di Mezzo și Faraglione di Fuori.

Aceste formațiuni naturale sunt accesibile cu barca și oferă oportunități excelente pentru fotografii. Traseele de drumeții și plajele din apropiere permit vizitatorilor să exploreze aceste minuni naturale de aproape.

Sentiero dei Fortini Borbonici

Pentru a vedea partea sălbatică a Insulei Capri și a scăpa de aglomerație, faceți o excursie de două ore de-a lungul malului vestic accidentat pe poteca de coastă, Sentiero dei Fortini Borbonici.

Traseul dezvăluie o serie de cetăți vechi între Grota Albastră și Farul Punta Carena (Faro di Punta Carena), precum și unele dintre cele mai rar văzute și cele mai frumoase priveliști ale Capri.

Pe măsură ce traseul ocolește coasta neregulată, trece pe lângă trei forturi, construite la începutul anilor 1800 pentru a apăra coasta de vest a Capri, între Grota Albastră și Punta Carena. Forturile Orrico, Mesola și Pino au fost construite de englezi și ulterior întărite de francezi, care au luat Capri în 1808.

Asigurați-vă că luați apă și purtați pantofi rezistenti și o pălărie, deoarece există puțină protecție împotriva soarelui prin vegetația joasă mediteraneană.

Privirea apusului de la far este unul dintre lucrurile preferate de făcut pe Capri.

Descoperă și 12 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia

Sursă foto – Shutterstock.com

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Metropola cu 8,5 milioane de locuitori care a rămas fără apă. Dușuri rapide și apă la toaletă doar dacă e necesar
Știrileprotv.ro
Metropola cu 8,5 milioane de locuitori care a rămas fără apă. Dușuri rapide și apă la toaletă doar dacă e necesar
Începe scandalul după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Rămâi mut. De ce să-l îngropi în secret? Totul este un circ. Honorius cu taică-su...”. Fratele lui Silviu Prigoană, Dan, a răbufnit
Viva.ro
Începe scandalul după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Rămâi mut. De ce să-l îngropi în secret? Totul este un circ. Honorius cu taică-su...”. Fratele lui Silviu Prigoană, Dan, a răbufnit
Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Noi, cei patru fii ai săi...”
Libertateapentrufemei.ro
Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Noi, cei patru fii ai săi...”
Cât de des se udă mușcatele iarna. Trucul secret al florăriilor ca să înflorească spectaculos și să ai flori superbe
FANATIK.RO
Cât de des se udă mușcatele iarna. Trucul secret al florăriilor ca să înflorească spectaculos și să ai flori superbe
Din Champions League direct „La feminin” » Alina Peșu, arbitrul „Elite” al României ascultă „Unstoppable” înaintea fiecărui meci: „Nu poți face nimic doar cu talentul”
GSP.RO
Din Champions League direct „La feminin” » Alina Peșu, arbitrul „Elite” al României ascultă „Unstoppable” înaintea fiecărui meci: „Nu poți face nimic doar cu talentul”
Sorin Brotnei, declarații neașteptate despre planurile pe care le are cu banii câștigați la Asia Express: „Nu cred că mă lasă soția…”
Elle.ro
Sorin Brotnei, declarații neașteptate despre planurile pe care le are cu banii câștigați la Asia Express: „Nu cred că mă lasă soția…”
Honorius, fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, a împlinit ultima dorință a tatălui său, departe de ochii curioșilor. Ce s-a întâmplat la cimitir
Unica.ro
Honorius, fiul cel mare al lui Silviu Prigoană, a împlinit ultima dorință a tatălui său, departe de ochii curioșilor. Ce s-a întâmplat la cimitir
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Observatornews.ro
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Horoscop 15 noiembrie 2024. Leii au învățat cum să facă economie când vine vorba de resursele comune sau cum să împartă din surplusul lor
HOROSCOP
Horoscop 15 noiembrie 2024. Leii au învățat cum să facă economie când vine vorba de resursele comune sau cum să împartă din surplusul lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI