Despre Insula Capri

Insula Capri este situată în Marea Tireniană, în largul coastei de sud a Italiei. Se află la aproximativ 5 kilometri de Peninsula Sorrentină și face parte din regiunea Campania. Insula este renumită pentru peisajele sale pitorești, grădinile luxuriante și grotele spectaculoase.

Locuită încă din vremuri preistorice, insula Capri a devenit o colonie greacă și apoi o stațiune (Capreae) a împăraților, în primii ani ai Imperiului Roman.

Împăratul Augustus locuia acolo, iar Tiberius a construit mai multe vile, dintre care una, Vila Iovis, în punctul de nord-est al insulei, cu vedere la Napoli.

În secolul al X-lea, populația, temându-se de raidurile piraților, s-a mutat din așezările de pe litoral în orașele actuale, Capri (est) și Anacapri (vest).

În Evul Mediu, Capri a aparținut Abației din Montecassino și republicii Amalfi, înainte de a trece în Regatul Napoli. A schimbat de mai multe ori dominația între francezi și britanici, în timpul războaielor napoleoniene, înainte de a fi returnată Regatului celor două Sicilii, în 1813.

Artefacte de piatră au fost găsite într-una dintre peșterile cu care abundă țărmurile stâncoase ale Capri; cea mai notabilă dintre acestea este Grota Albastră (Grotta Azzurra), redescoperită în 1826 și accesibilă doar cu barca.

Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”
Recomandări
Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”

Lumina soarelui care intră prin apa care umple cea mai mare parte a intrării îi conferă o lumină albastră extraordinară, de unde îi vine și numele. Există ruinele a două castele medievale, Castello di Barbarossa și Castiglione, iar cea mai veche biserică (secolele X-XI) este cea a Sf. Costanzo, sfântul patron al insulei.

Din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Capri a devenit treptat una dintre cele mai populare stațiuni din sudul Italiei, renumită pentru peisajele sale magnifice și pentru clima blândă în care vegetația înflorește în ciuda lipsei generale de apă.

Flora este printre cele mai variate din Italia, iar un număr mare de păsări migratoare se odihnesc acolo zile întregi.

Există plaje frumoase și numeroase hoteluri și vile, iar Capri este conectată cu Napoli și Sorrento prin servicii frecvente de transport pe apă.

Ce să vizitezi în Insula Capri

Insula Capri, cu peisajele sale uluitoare și istoria bogată, oferă o mulțime de locuri de explorat și activități pentru toate gusturile. Indiferent dacă ești interesat de natură, istorie, artă sau pur și simplu relaxare, Capri are ceva special pentru toată lumea.

Se spune că insula Capri este locul în care sirenele seducătoare le cântau lui Ulise și marinarilor săi din „Odiseea” a lui Homer.

Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul
Recomandări
Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul

De la copaci și grădini verzi strălucitoare, până la porturile de agrement și piețele colorate, Capri este o destinație paradisiacă la fel de frumoasă pe cât o arată redările artistice.

Fie că vizitați Capri pentru o excursie de o zi sau pentru o vacanță de o lună, veți fi încântați de farmecul relaxat al orașului Capri și veți dori să vă întoarceți cât mai curând posibil. O modalitate populară de a vedea minunile naturale ale acestei insule din sudul Italiei este cu barca. Atracții populare, cum ar fi Grota Albastră, Grota Verde și Faraglioni pot fi văzute în timpul unei scurte călătorii în jurul insulei. Dar poți rămâne cu ușurință pe uscat pentru a te distra și a te bucura din plin de frumusețile sale.

Descoperă ce poți să vizitezi în Insula Capri și care sunt cele mai populare și mai spectaculoase obiective turistice.

Grota Albastră

Grota Albastră - ce să vizitezi în Insula Capri
Grota Albastră – ce să vizitezi în Insula Capri

Grota Albastră este renumită în întreaga lume pentru apele sale cristaline și culoarea albastră. Este cu siguranță locul pe care toți cei care vizitează Capri trebuie să-l vadă, un obiectiv care merită trecut pe lista cu ce să vizitezi în Insula Capri.

Stelian Tănase: „Panait Istrati nu a avut nicio șansă să reușească în viaţă. Patru clase primare şi, spre mirarea tuturor, ajunge scriitor de limba franceză” | INTERVIU
Recomandări
Stelian Tănase: „Panait Istrati nu a avut nicio șansă să reușească în viaţă. Patru clase primare şi, spre mirarea tuturor, ajunge scriitor de limba franceză” | INTERVIU

Există multe grote albastre în întreaga lume, dar Grotta Azzurra din Capri este de departe cea mai faimoasă. Interesant este că a fost iubită și ocolită în egală măsură de-a lungul istoriei: împăratul Tiberius a folosit-o ca piscină privată, dar după aceea, a fost evitată de localnici din cauza poveștilor despre peștera bântuită.

Diverse companii oferă tururi cu mici variații de preț. Cu toate acestea, pentru cea mai bună experiență, optați pentru un tur privat cu barca în jurul insulei, plus o vizită la Grota Albastră.

Odată ajuns în interior, vizitatorii sunt întâmpinați de o lumină albastră intensă, creată de reflexia razelor soarelui care pătrund printr-o deschidere subacvatică. Această lumină conferă apei un aspect eteric și magic, transformând vizita într-o experiență memorabilă.

Grădinile lui Augustus (Giardini di Augusto)

Grădinile lui Augustus (Giardini di Augusto)
Grădinile lui Augustus (Giardini di Augusto)

Aceste grădini publice situate în apropierea centrului orașului Capri oferă vizitatorilor o oază de liniște și frumusețe naturală.

Grădinile au fost amenajate la începutul secolului al XX-lea de industriașul german Friedrich Alfred Krupp și sunt plantate cu flori exotice, plante mediteraneene și arbori umbroși. Aleile serpentine ale grădinilor duc la diverse puncte de belvedere, de unde se pot admira Faraglioni (celebrele formațiuni stâncoase ale insulei) și Marina Piccola.

Priveliștile spectaculoase și atmosfera liniștită fac din Grădinile lui Augustus un loc ideal pentru relaxare și contemplare.

Marina Piccola

Marina Piccola - ce să vizitezi în Insula Capri
Marina Piccola – ce să vizitezi în Insula Capri

Această mică plajă situată pe coasta de sud a insulei este un loc ideal pentru înot și relaxare. Marina Piccola este renumită pentru apa sa clară și priveliștile spectaculoase ale Faraglioni. Plaja este accesibilă fie printr-o plimbare pitorească de-a lungul Via Krupp, fie cu autobuzele locale.

Via Krupp este un drum serpentin pavat, construit de industriașul german Friedrich Alfred Krupp la începutul secolului XX. Drumul leagă Grădinile lui Augustus de Marina Piccola, oferind priveliști spectaculoase ale coastei și ale formațiunilor stâncoase Faraglioni. Deși uneori poate fi închis din cauza riscului de alunecări de teren, atunci când este deschis, este o plimbare fascinantă.

Vila San Michele

Situată în Anacapri, această vilă a fost construită de medicul și scriitorul suedez Axel Munthe. Vila San Michele este faimoasă pentru grădinile sale luxuriante, pline de flori și statui antice, și pentru priveliștile panoramice asupra Golfului Napoli. Muzeul din vilă găzduiește colecții de artefacte romane și egiptene, precum și mobilier de epocă.

Piazza Umberto I (La Piazzetta)

Cunoscută drept „sufletul” insulei Capri, această piață centrală este locul unde se întâlnesc localnicii și turiștii. Piazza Umberto I, cunoscută și sub numele de La Piazzetta, este înconjurată de cafenele, restaurante și magazine. Atmosfera animată, priveliștile superbe și arhitectura pitorescă fac din această piață un loc ideal pentru a savura o cafea și a privi lumea trecând.

Descoperă și cele mai frumoase locuri de vizitat în Italia.

Monte Solaro

Monte Solaro este cel mai înalt punct de pe insulă, situat la o altitudine de 589 de metri. Vizitatorii pot ajunge pe vârf fie printr-o plimbare pitorească, fie cu telescaunul din Anacapri.

De pe Monte Solaro, priveliștile sunt spectaculoase, oferind o panoramă de 360 de grade asupra insulei, Mării Tireniene și chiar până la Peninsula Sorrentină. Este locul ideal pentru drumeții și fotografii.

Vila Jovis

Vila Jovis
Vila Jovis

Vila Jovis, construită de împăratul roman Tiberiu, este situată pe vârful unei stânci în partea de est a insulei.

Aceasta este una dintre cele mai bine păstrate vile romane și oferă o privire fascinantă asupra vieții romane imperiale.

Ruinele vilei se întind pe o suprafață mare și includ resturi ale unor camere de locuit, băi romane și temple. De asemenea, locul oferă priveliști spectaculoase asupra mării și a coastei. Accesul la Vila Jovis se face printr-o plimbare pitorească, dar solicitantă, care traversează grădini și peisaje naturale impresionante.

Faraglioni

Faraglioni - obiective turistice pe Insula Capri
Faraglioni – obiective turistice pe Insula Capri

Aceste trei stânci emblematice, care ies din mare, reprezintă unul dintre simbolurile insulei Capri. Cele trei stânci sunt numite Stella, Faraglione di Mezzo și Faraglione di Fuori.

Aceste formațiuni naturale sunt accesibile cu barca și oferă oportunități excelente pentru fotografii. Traseele de drumeții și plajele din apropiere permit vizitatorilor să exploreze aceste minuni naturale de aproape.

Sentiero dei Fortini Borbonici

Pentru a vedea partea sălbatică a Insulei Capri și a scăpa de aglomerație, faceți o excursie de două ore de-a lungul malului vestic accidentat pe poteca de coastă, Sentiero dei Fortini Borbonici.

Traseul dezvăluie o serie de cetăți vechi între Grota Albastră și Farul Punta Carena (Faro di Punta Carena), precum și unele dintre cele mai rar văzute și cele mai frumoase priveliști ale Capri.

Pe măsură ce traseul ocolește coasta neregulată, trece pe lângă trei forturi, construite la începutul anilor 1800 pentru a apăra coasta de vest a Capri, între Grota Albastră și Punta Carena. Forturile Orrico, Mesola și Pino au fost construite de englezi și ulterior întărite de francezi, care au luat Capri în 1808.

Asigurați-vă că luați apă și purtați pantofi rezistenti și o pălărie, deoarece există puțină protecție împotriva soarelui prin vegetația joasă mediteraneană.

Privirea apusului de la far este unul dintre lucrurile preferate de făcut pe Capri.

Descoperă și 12 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia

Sursă foto – Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Știrileprotv.ro
”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Libertateapentrufemei.ro
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Șase zodii își schimbă total viața din 25 august. Vine o perioadă cu mari răsturnări de situație, plină de prosperitate și noroc la bani
FANATIK.RO
Șase zodii își schimbă total viața din 25 august. Vine o perioadă cu mari răsturnări de situație, plină de prosperitate și noroc la bani
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
GSP.RO
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
Județul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Se află într-o zonă frumoasă și are multe locuri spectaculoase. Sute de mii de români l-au vizitat deja
FANATIK.RO
Județul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Se află într-o zonă frumoasă și are multe locuri spectaculoase. Sute de mii de români l-au vizitat deja
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
Unica.ro
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Orangesport.ro
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Observatornews.ro
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Horoscop 25 august 2024. Vărsătorilor li se oferă ocazia de a reveni la o stare sufletească mai calmă, mai senină și chiar mai generoasă
HOROSCOP
Horoscop 25 august 2024. Vărsătorilor li se oferă ocazia de a reveni la o stare sufletească mai calmă, mai senină și chiar mai generoasă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI