Cuprins:
Despre Tokyo
Orașul Tokyo, capitala Japoniei, este situat pe coasta Pacificului. Este punctul central al vastei zone metropolitane numită adesea Marele Tokyo, cea mai mare aglomerație urbană și industrială din Japonia.
Tokyo a fost locuit din cele mai vechi timpuri în locul unde micul sat de pescari Edo a existat de secole. Dezvoltarea Edo într-un oraș nu a avut loc până în perioada Tokugawa (1603–1867), când a devenit capitala shogunatului Tokugawa. În această perioadă, însă, familia imperială a rămas în Kyōto, vechea capitală imperială.
Odată cu restaurarea Meiji din 1868, care a pus capăt shogunatului, capitala a fost mutată la Edo. Orașul a fost redenumit Tokyo, adică „capitala de est”. Edo a fost cel mai mare oraș al Japoniei din secolul al XVII-lea.
Orașul este construit pe câmpii joase, aluviale și pe dealuri adiacente. Clima este blândă iarna și caldă și umedă vara. Începutul verii și începutul toamnei sunt anotimpuri ploioase.
Zona metropolitană este cel mai mare centru industrial, comercial și financiar din Japonia. Multe instituții financiare interne și internaționale și alte afaceri au sediul în centrul Tokyo.
Tokyo face parte din Zona Industrială Keihin, centrată pe malul vestic al golfului, care a devenit principala regiune de producție a țării. În oraș predomină industriile ușoare și intensive în forță de muncă, în special tipărirea și publicarea și fabricarea de echipamente electronice.
Înconjurat de șanțuri cu ziduri de piatră și grădini largi, Palatul Imperial, casa împăratului Japoniei, se află în inima orașului.
Tokyo este principalul centru cultural al Japoniei. La Muzeul Național din Tokyo din Parcul Ueno sunt expoziții care prezintă arta și istoria Japoniei și Asiei. Parcul Ueno este, de asemenea, locul unui muzeu de știință, o grădină zoologică și două muzee de artă importante. Muzeele de artă și știință sunt situate aproape de Palatul Imperial.
Descoperă lucruri interesante și curiozități despre Japonia.
Ce să vizitezi în Tokyo – obiective turistice
Deși Tokyo este acum renumit pentru tehnologia și designul său futurist, încă are ceremonii tradiționale ale ceaiului, lupte de sumo și piese de teatru kabuki.
În timp ce străzile și orizontul din beton par fără sfârșit, parcurile și grădinile superbe oferă un răgaz binevenit. Cartierele la modă, cunoscute fie pentru cultura pop și pentru scena modei eclectice, fie pentru viața de noapte și frumusețea florilor de cireș sunt, de asemenea, unele dintre principalele atracții. Cu atât de multe locuri de vizitat în Tokyo, planificarea propriului itinerariu poate fi copleșitoare.
Templul Sensoji
Japonia găzduiește mii de temple, dar cel mai vechi dintre ele este Templul Sensoji din Tokyo.
Istoria templului datează din anul 645. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o mare parte a templului a fost distrusă, dar a fost reconstruită ulterior în stilul original. Acest lucru face din Templul Sensoji o amintire a rezistenței poporului japonez și un exemplu de noi începuturi.
Intrarea în templu este Poarta Tunetului, enormă, cu lămpi suspendate și este locația unui festival anual care are loc în fiecare primăvară. Când vizitați Templul Sensoji, nu uitați să petreceți ceva timp la Nakamise-dōri, strada care duce la templu și de unde puteți cumpăra suveniruri, gustări și tot felul de lucruri interesante.
Parcul Ueno
Un loc de neratat de pe lista cu ce să vizitezi în Tokyo este enormul parc Ueno. Este unul dintre cele mai populare și pitorești spații verzi din oraș, cu numeroasele sale temple, muzee și o grădină zoologică foarte apreciată.
Aici puteți vizita cea mai veche grădină zoologică din țară, care găzduiește aproximativ 2.600 de animale și puteți vedea altarul Ueno Tosho-gu din secolul al XVII-lea.
Zonele sale pitorești au fost rezervate publicului în 1873. De atunci, în jurul parcului au fost ridicate mai multe muzee naționale de primă clasă. În timp ce unii caută artă, istorie și cultură, alții se concentrează pe știință, tehnologie sau arheologie.
În plus, parcul este renumit pentru că este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea florile de cireș din Japonia.
Tokyo Skytree
Tokyo Skytree este locul de unde poți vedea cele mai uluitoare priveliști asupra Tokyo.
Cel mai înalt turn din lume se înalță remarcabil la 634 de metri. Terminat în 2012, enormul turn de observare conține două punți de vizionare, la 350 și 450 de metri deasupra solului. Acesta din urmă are, de asemenea, un skywalk acoperit cu sticlă.
De sus, vezi toți zgârie-norii ce par minusculi, dar și vârful acoperit de zăpadă al Muntelui Fuji. În fiecare noapte, Skytree este iluminat încântător în diferite jocuri de culori.
Turnul Tokyo
Mult timp unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului, Turnul Tokyo datează încă din anii cincizeci. Pe lângă arhitectura sa atrăgătoare, e și un punct important de observare a unor dintre cele mai impresionante panorame.
A doua cea mai înaltă structură din Japonia după Skytree, turnul de 333 de metri înălțime a fost ridicat în 1958. Modelat după Turnul Eiffel din Paris, imensul turn arată aproape exact ca acesta.
De pe puntea principală și de pe puntea superioară mai mică, care ating 150 și, respectiv, 250 de metri înălțime, puteți privi întregul Tokyo.
Palatul Imperial
Acoperind o zonă imensă a centrului orașului Tokyo, Palatul Imperial cu terenurile sale nesfârșite are o mulțime de clădiri istorice și grădini pitorești în care să te plimbi.
Înconjurat de șanțuri impenetrabile și ziduri de piatră, actualul complex ocupă același loc în care a fost cândva Castelul Edo. De aici, shogunul Tokugawa a condus țara între 1603 și 1867, până când Familia Imperială s-a mutat în urma Restaurației Meiji.
În cadrul excursiilor organizate, puteți vizita terenurile sale interioare și puteți afla mai multe despre reședința rafinată și despre venerații ei regi. Pe măsură ce treceți prin diferite porți și curți atractive și peste poduri vechi, există și câteva ruine antice și clădiri tradiționale de apreciat.
Singura parte deschisă publicului larg, în afara ghidurilor organizate, este Grădina de Est, întreținută impecabil, arată site touropia.com.
Meiji Jingū
Dedicată împăratului Meiji și soției sale, împărăteasa Shōken, construcția splendidului altar Meiji (Meiji Jingū) a început în 1915 și a fost finalizată în 1926. Deși structura inițială a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost reconstruită în 1958 și rămâne una dintre cele mai importante locații religioase din Tokyo.
Înconjurat de o pădure veșnic verde de 175 de acri, acesta găzduiește aproximativ 120.000 de copaci reprezentând specii găsite în Japonia – precum și interesantul „copac al dorințelor”, pe care vizitatorii își pot scrie și agăța cele mai profunde secrete.
În exterior veți găsi Galeria de imagini Memorială Meiji, cu superba sa colecție de picturi murale referitoare la viața împăratului și a împărătesei.
Muzeul Național din Tokyo
Muzeul Național din Tokyo găzduiește peste 100.000 de lucrări importante de artă japoneză, chineză și indiană, inclusiv peste 100 de comori naționale.
Deschis în 1938, TNM, așa cum este cunoscut în mod obișnuit, include atracții, cum ar fi numeroase sculpturi budiste din Japonia și China datând din secolul al VI-lea până în prezent, precum și colecții fine de textile vechi, arme istorice și echipamente militare.
De asemenea, sunt de remarcat colecțiile sale mari de îmbrăcăminte istorică japoneză și ceramică asiatică. Operele de artă includ picturi japoneze din secolele al VII-lea până în secolele al XIV-lea.
De asemenea, merită o vizită grădina tradițională japoneză a muzeului, cu cele trei pavilioane ale sale, inclusiv ceainăria Tein (Rokuso-an) din secolul al XVII-lea și Muzeul de Artă din Asia de Est cu cele 15 galerii de expoziție.
Yomiuriland
Yomiuriland este un parc de distracții care se află la 30 de minute de Tokyo și găzduiește mai mult de 40 de atracții și activități sezoniere – montagne russe, trasee, spectacole de lumini și chiar un bungee jumping. Se numără printre cele mai apreciate obiective turistice din Tokyo și împrejurimi.
Parcul este deschis pe tot parcursul anului și oferă activități interesante în fiecare perioadă. Primăvara, cei peste 1.000 de cireși ai parcului se împodobesc cu o pătură de roz pudrat. Vara înseamnă deschiderea numeroaselor piscine și atracții acvatice ale parcului. Iarna, peisajul se transformă într-un tărâm al minunilor strălucitoare.
Majoritatea călătorilor vin în Yomiuriland să călătorească pe Bandit, un rollercoaster care își șerpuiește drum prin vârfurile cireșilor. Desigur, piscinele de vară și toboganele cu apă sunt, de asemenea, un punct de interes major pentru acest parc. Vizitatorii vor găsi, de asemenea, restaurante și o scenă pentru divertisment, arată site-ul planetware.com
Shibuya Crossing
Shibuya Crossing este comparată cu Times Square și este una dintre cele mai faimoase intersecții din lume și, cu siguranță, cea mai aglomerată din Japonia, inundată cu sute de mii de lumini intermitente de la panourile electronice. Așadar, poate vrei să o incluzi pe lista ta cu ce să vizitezi în Tokyo.
În orele de vârf, se crede că undeva în jur de 3.000 de oameni trec deodată această intersecție cu cinci sensuri. Este, fără îndoială, nucleul de tranzit al orașului Tokyo. Dar dacă gândul de a traversa strada cu 3.000 de necunoscuți este copleșitor, poți oricând să te îndrepți pe acoperișul magazinului universal Shibuya 109-2, care are cea mai bună priveliște asupra haosului organizat de mai jos.
Și chiar dacă nu vă aflați în Shibuya pentru a traversa strada, veți descoperi în continuare că acest cartier este plin de restaurante fabuloase și surse de divertisment. Este cu siguranță un cartier pe care nu trebuie să-l ratați când vizitați Tokyo.
Sursă foto – Shutterstock.com