În ciuda faptului că sunt mai mici decât ouăle de găină, cele de prepeliță au o valoare nutrițională de patru ori mai mare, conțin numeroase vitamine și minerale și colesterol „bun”.

Cocteil de vitamine

Au de aproape trei ori mai multă vitamina B1 decât ouăle de găină, de două ori mai multă vitamina A și B2 și de cinci ori mai mult fier și potasiu. Potențialul lor alergenic este mai mic. Consumul regulat de ouă de prepeliță ajută la tratarea mai multor afecțiuni:

    • Sunt excelente împotriva problemelor tractului digestiv și a ulcerului;
    • Stimulează sistemul imunitar;
    • Îmbunătățesc memoria și ajută la buna funcționare a sistemului nervos;
    • Combat anemia;
    • Ajută la evacuarea toxinelor și a metalelor grele din sânge;
    • Provoacă eliminarea și previn apariția pietrelor localizate în rinichi sau vezică biliară;
    • În medicina tradițională chineză sunt folosite pentru tratarea tuberculozei, astmului bronșic și a diabetului.
    • Copiii care consumă în mod regluat ouă de prepeliță au mai puține boli infecțioase.
    • La bărbați, stimulează potența.

Citeste mai departe pe Libertatea pentru femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News