Caju-ul este bogat în cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor. 35 grame de caju înseamnă 189 calorii și oferă 37% din necesarul zilnic de cupru, 28% din cel de mangan și triptofan, 25% din doza zilnică recomandată de magneziu și 20% din cea de fosfor. De asemenea, acest fruct are un conținut de grăsimi mai mic decât majoritatea fructelor oleaginoase dar aceste grăsimi sunt extraordinar de sănătoase, potrivit ele.ro. 75% dintre grăsimile conținute de nucile caju sunt acizi grași nesaturați, în special acidul oleic, pe care îl regăsim și în uleiul de măsline. Valori nutriționale pentru 30 de grame de caju uscate și prăjite nesărate, potrivit bzi.ro.
Beneficiile nucilor caju
Datorita continutului de omega 6, caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, magneziul din ele poate diminua intensitatea migrenelor, iar fosforul ajută la menținerea sănățatii sistemului osos. În plus, nucile caju sunt bogate în proantocianine, un tip de flavonoizi care ajută la oprirea divizării celulelor canceroase. Studiile au aratat că nucile caju pot reduce riscul cancerului de colon, datorită cuprului pe care îl au în compoziție, care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.
Datorită conținutului mare de fibre, caju-ul ajută digestia, îți dă o senzație de sațietate pentru mai mult timp, îți dă energie și te ajuta în curele de slabire, ceea ce îl face foarte indicat pe post de gustare.