Inotul
Inotul ajuta la miscarea bratelor, a picioarelor si a corpului in general. Acest sport poate fi practicat sub mai multe forme si in mai multe stiluri: crawl, fluture, pe spate, pe fata. Petrecerea unui anumit timp in apa ii face bine pielii.
Fotbalul
Cine nu iubeste fotbalul? Mai ales acum cand a devenit o adevarata manie mondiala. Este cel mai popular sport din lume, atat ca activitate relaxanta, cat si in domeniul competitiilor. Lasati copiii sa joace fotbal. Indemnati adolescentii sa o faca.
Tenisul
Desi necesita un teren special si un fileu, tenisul are avantajul ca se poate practica atat in sala sau in balon, cat si afara. Atat iarna, cat si vara. Nu conteaza suprafata, ciment, iarba sau zgura, importanta este miscarea. Reprezinta prin excelenta un sport al elegantei si relaxarii maxime.
Badmintonul
Cu doua palete specifice si un fluturas puteti sa-i invatati imediat pe copii sa joace badminton. N-aveti nevoie de cursuri speciale, este un joc simplu si simpatic. Copiii de orice varsta se amuza teribil de zborul fluturasului. Este unul dintre putinele sporturi care se practica cu zambetul pe buze.
Voleiul
Aveti nevoie de o singură minge pentru volei. Desi este catalogat ca un sport de echipa se poate juca chiar si in doi. Profitati de plaja, de o pajiste dintr-o poiana, de un luminis intr-o padure. Jocul va fi amuzant pentru copiii care alearga dupa minge si va va incarca pe toti numai cu energie pozitiva.
Sporturile de iarna
Sezonul rece inseamna patinaj, schi, sanius. Chiar si in zonele unde nu este indeajuns de multa zapada, veti gasi pante special amenajate cu zapada artificiala. Copiilor le plac sporturile de iarna fiindca le dau un sentiment de veselie si libertate. Reprezinta o adevarata provocare fizica si aduc mari beneficii sanatatii.
Baschetul
Daca pentru volei nu aveti nevoie de o sala special amenajata, in cazul baschetului va trebuie obligatoriu un cos special pentru aruncatul cu mingea. La fel de adevarat este si faptul ca acesta poate fi improvizat foarte usor in diferite locuri accesibile. Practicarea baschetului duce la dezvoltarea armonioasa a corpului.
Daca pentru adulti golful inseamna relaxare maxima, pentru copii mini-golful inseamna distractie totala. Cei mici nu-l percep ca pe un sport, ci ca pe un joc. Incurajati-i sa practice golful fiindca le dezvolta inteligenta, imaginatia, ambitia de a castiga, competitivitatea si, nu in ultimul rand, fac miscare.
Mersul pe bicicleta
Mersul pe bicicleta este benefic sanatatii copiilor. Le pun in miscare toti muschii si le creaza o stare de confort general. Multi copii sunt veseli, zambesc, se amuza, atunci cand merg cu bicicleta. Viteza si aerul care le brazdeaza fata ii binedispun.
Mersul pe role
Mersul pe role este teretic o adaptare terestra a patinajului. Trei anotimpuri pe an copiii se pot plimba cu rolele afara, pe strada, pe aleile parcurilor sau in spatii special amenajate. Protejati-i impotriva cazaturilor cu echipamentele speciale pentru glezne, genunchi, cot si cap.
Skateboardingul
Sa nu uitam skateboardingul, o activitate ce implica mersul pe o placa special conceputa cu patru sau doua roti. Se poate folosi atat pe ciment, dar si pe alte suprafete, acestea din urma oferind o alunecare mai greoaie.