Persoanele scunde au mai multe șanse să scape de cancerul de piele, la tiroidă, rinichi, sâni sau colon, toate aceste boli fiind în general asociate cu înălțimea. Este destul de logic, având în vedere faptul că persoanele înalte au organe mai mari, implicit mai multe celule, existând posibilitatea dezvoltării de mutații care duc la apariția cancerului. Totodată, hormonii care determină creșterea în înălțime pot influența și evoluția celulelor canceroase.
De asemenea, șansa apariției cheagurilor de sânge scade în cazul persoanelor mai micuțe. Sângele trebuie pompat pe o distanță mai mare în organismul unei persoane înalte, ceea ce duce la un flux redus și la un risc crescut de accidente vasculare cerebrale. E adevărat că nu-ți poți schimba înălțimea, dar păstrarea unei greutăți în limitele normale te ajută să previi aceste probleme.
Tot despre persoanele scunde se spune că trăiesc mai mult, întrucât una dintre genele ce are legătură cu longevitatea este responsabilă și de mica statură.
Cât despre persoanele înalte, acestea au mai puține șanse de a se confrunta cu afecțiuni ale inimii. Mai mult decât atât, chiar dacă înălțimea nu le garantează o inimă 100% sănătoasă, ele își pot permite să mănânce junk food și să fumeze mai des. În cazul persoanelor micuțe de înalțime, se pare că genele lor indică un nivel mai ridicat de colesterol.
Potrivit cercetătorilor, cauzele unei staturi mai mici sunt mai degrabă bolile copilăriei, stresul și malnutriția, decât moștenirea genetică. Prin urmare, persoanelor înalte le scad șansele de a suferi de demență.
Un alt avantaj al acestora este că viitoarele mame au parte de sarcini mai ușor de suportat, fără probleme majore, pe când mămicile minione pot avea parte de cazuri de diabet gestațional. Se pare că genele care au legătură cu înălțimea au un efect și asupra toleranței la glucoză. În concluzie, acestea din urmă au șanse mai mari să nască prin cezariană.

Sursă foto: shutterstock.com.

 
 

Urmărește-ne pe Google News