Tipuri de mic dejun la hotel

Un mic dejun bun la hotel poate fi o parte importantă a experienței, atunci când alegem opțiunile de cazare. Indiferent dacă hotelul este mare sau mic și indiferent de facilitățile pe care le are, un mic dejun la hotel poate face diferența între un sejur plăcut și unul excepțional.

Dacă un mic dejun la hotel este inclus în prețul camerei, este important să fie un mic dejun plăcut, astfel încât oaspeții să simtă că au primit un raport bun calitate-preț. Chiar dacă opțiunile sunt de bază, mâncarea și băutura de bună calitate vor face ziua mai bună. Micul dejun la hotel este o oportunitate de a vă reîncărca și de a vă pregăti pentru ziua în curs.

Micul dejun continental

-Tipuri de mic dejun la hotel -mic dejun continetal
-Tipuri de mic dejun la hotel -mic dejun continetal

Un mic dejun continental este un mic dejun ușor. Acest tip de mic dejun este de obicei servit sub formă de bufet și este, de asemenea, conceput ca un mic dejun european în privința conținutului. Acest serviciu de mic dejun se concentrează practic pe alimente care pot fi stocate cu ușurință.

Cât a costat nesimțirea lui Iohannis
Recomandări
Cât a costat nesimțirea lui Iohannis

Micul dejun continental a apărut pentru prima dată în 1896. Este cel mai des întâlnit tip de mic dejun, mai ales în Europa. Și este vorba despre o masă cu preparate ușoare, simple, de bază, o alternativă la greoiul mic dejun englezesc. Un mic dejun continental presupune prezența produselor de patiserie acompaniate de unt, gemuri, marmelade, brânzeturi.

American breakfast

Tipuri de mic dejun la hotel - mic dejun american
Tipuri de mic dejun la hotel – mic dejun american

Micul dejun american este un mic dejun ceva mai greu decât cel continental. În acest tip de mic dejun, cafeaua este cea mai importantă băutură. Apa rece este servită înainte de micul dejun. Include fructe proaspete și suc, cereale pentru micul dejun, ouă, vafe și clătite servite cu sirop și miere.

Nu vor lipsi de pe masă untul și gemurile. Se poate servi atât ca bufet, precum și sub formă de porții individuale. Un mic dejun american nu este o opțiune ușor de digerat, dar este un bun start pentru o nouă zi, arată hotelmanagementtips.com.

Mic dejun englezesc

Problema accesului facil la locuințe în România. Vincze Enikő, activistă pentru dreptate locativă: „Gradul de profitabilitate contribuie masiv la creșterea permanentă a prețurilor” | Interviu
Recomandări
Problema accesului facil la locuințe în România. Vincze Enikő, activistă pentru dreptate locativă: „Gradul de profitabilitate contribuie masiv la creșterea permanentă a prețurilor” | Interviu
Mic dejun englezesc
Mic dejun englezesc

Un mic dejun englezesc este un mic dejun bogat și destul de greoi. Acest tip de serviciu de mic dejun este de obicei servit în Marea Britanie și Irlanda. Vine în diferite variante regionale cu denumiri diferite în funcție de zonă.

Acest tip de mic dejun este renumit pentru faptul că este bogat în proteine și grăsimi. Include ouă prăjite sau fierte, bacon, fasole în sos de roșii, ciuperci prăjite și roșii coapte.

Mic dejun regional

Mic dejun regional indian
Mic dejun regional indian

Printre cele mai apreciate tipuri de mic dejun la hotel sunt cele de tip regional, cum ar fi indian, japonez, chinez, vietnamez etc.

Una dintre bucuriile călătoriei este oportunitatea de a gusta diferite bucătării și arome, iar micul dejun nu face excepție. Micul dejun tradițional din întreaga lume oferă o privire asupra culturii locale și poate oferi un început de zi delicios și unic.

Cine a ucis-o pe Geanina? Singurul suspect din anchetă, un profesor de istorie, a fost achitat definitiv, din lipsă de probe
Recomandări
Cine a ucis-o pe Geanina? Singurul suspect din anchetă, un profesor de istorie, a fost achitat definitiv, din lipsă de probe

Micul dejun al casei

Micul dejun al casei este meniul de mic dejun special al unității, disponibil la un preț fix și poartă, de obicei, numele hotelului. Micul dejun al casei poate include suc de fructe, cereale pentru micul dejun, ouă, chifle cu unt, conserve sau unele produse locale specifice tematicii hotelului, naționalității sau regiunii. Și acesta poate fi unul dintre cele mai apreciate tipuri de mic dejun la un hotel.

Moduri în care se poate servi micul dejun

Există mai multe moduri în care un hotel poate servi micul dejun:

  • Micul dejun tip bufet: Oferă o varietate mare de alimente și băuturi din care poți alege. Micul dejun tip bufet este un element de bază în multe hoteluri, oferind o selecție vastă de opțiuni delicioase pentru a satisface chiar și cele mai exigente gusturi.
  • Micul dejun a la carte: Poți alege preparate și băuturi dintr-un meniu limitat.
  • Micul dejun în cameră: Micul dejun este comandat și adus direct în cameră de personalul hotelier.
  • Micul dejun „la pachet”: În cazul unor hoteluri există și opțiunea ca micul dejun să fie pregătit pentru a fi luat cu tine în călătorie

Despre industria hotelieră

Cel mai răspândit tip de cazare în industria hotelieră, un hotel este definit ca o unitate care oferă cazare, masă și alte servicii. Acestea sunt destinate în principal călătorilor sau turiștilor, deși localnicii le pot folosi și ei. Hotelurile oferă camere private cu băi private.

În industria hotelieră, ratingurile cu stele sunt folosite pentru a măsura calitatea hotelurilor. Deși nu există un standard internațional pentru definirea a ceea ce înseamnă evaluările cu stele, cea mai populară versiune a acestui sistem este asociată cu Ghidul de călătorie Forbes, unde hotelurile sunt evaluate pe baza unor criterii stabilite.

Semnificația ratingurilor cu stele hoteliere este evidențiată și mai mult de pașii pe care cei din industria hotelieră îi fac pentru a obține ratinguri mai mari, iar acest lucru este pentru un motiv întemeiat. Upgrade-ul unei evaluări cu stele poate ajuta hotelurile să genereze mai multe rezervări și să solicite tarife mai mari, în timp ce scăderea numărului de stele poate avea exact efectul opus.

Evaluările cu stele au o importanță uriașă în industria hotelieră, deoarece foatte mulți clienți consumă timp pentru a căuta hoteluri înainte de a face o rezervare. Deși feedback-ul de la alți clienți este foarte important, stelele pot avea o importanță suplimentară, deoarece evaluatorii au experiență cu multe proprietăți diferite.

Descoperă și ce obiecte ai voie să iei în avion.

De ce este bine să mănânci micul dejun

Pe lângă faptul că micul dejun luat la un hotel poate fi o modalitate de răsfăț, prima masă din zi este și foarte importantă.

Micul dejun este considerat de mulți nutriționiști ca fiind cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți oferă energia și nutrienții necesari pentru a începe ziua în forță. Un mic dejun echilibrat și nutritiv ar trebui să conțină alimente care cuprind toți cei trei macronutrienți – carbohidrați, grăsimi și proteine. Din acest motiv este important să te asiguri că nu-ți lipsesc proteinele, întrucât ele sunt responsabile de acea senzație de sațietate, astfel că nu vei mai mânca în exces.

Potrivit nutriționiștilor, ca să ai un mic dejun sănătos, ține cont de aceste reguli simple:

Fibre

Alimentele bogate în fibre, precum fulgii de ovăz, cerealele integrale sau fructele, contribuie la menținerea sănătății intestinale și la controlul greutății.

Fructe și legume

Adăugarea de fructe și legume la micul dejun asigură un aport de vitamine, minerale și fibre. Acestea aduc prospețime și gust micului dejun și contribuie la menținerea sănătății digestive.

Proteine

Includerea proteinelor la micul dejun ajută la menținerea sănătății musculare și la obținerea senzației de sațietate. Poți alege ouă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt grecesc sau carne slabă – cum ar fi piept de pui sau curcan ca surse de proteine.

Carbohidrați complecși

Un mic dejun sănătos ar trebui să includă carbohidrați complecși, precum cereale integrale – fulgi de ovăz, orez brun, quinoa, pâine integrală sau paste integrale. Acești carbohidrați furnizează energie pe termen lung, menținând nivelul de glucoză din sânge stabil și evitând senzația de foame excesivă în cursul dimineții. Evită carbohidrații rafinați care conțin și zahăr adăugat, arată site-ul realsimple.com

Grăsimi sănătoase

Grăsimile sănătoase, precum cele din avocado, nuci, semințe și ulei de măsline, aduc beneficii pentru sănătatea inimii și contribuie la absorția adecvată a vitaminelor liposolubile. Ele pot fi adăugate în salate sau consumate alături de carbohidrați și proteine.

Produsele lactate, cum ar fi laptele sau iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, oferă calciu și proteine esențiale. De asemenea, ele pot fi o sursă bună de probiotice, care ajută la menținerea sănătății intestinale.

Nu uita să bei apă la micul dejun pentru a te hidrata, deoarece corpul tău a fost în repaus și deshidratarea poate duce la o scădere a nivelului de energie.

Micul dejun trebuie să fie echilibrat din punct de vedere nutrițional, astfel încât să furnizeze carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine și minerale esențiale. De asemenea, este important să acorzi atenție porțiilor, să mănânci în ritm lent și să asiguri o varietate de alimente pentru a te asigura că obții toți nutrienții de care ai nevoie.

Evită alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturate, cum ar fi prăjiturile sau produsele de patiserie, deoarece acestea pot duce la creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge și la senzații de oboseală în timpul dimineții. Totuși, dacă vorbim despre un mic dejun la hotel, poți considera asta un răsfăț și te poți bucura de lucrurile care îți plac, precum un croissant bine făcut sau, de ce nu, poate chiar o prăjitură.

Sursă foto – Shutterstock.com.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (10)

piciusz   •   05.11.2023, 10:37

foarte interesant, pofta buna!

Andrissima   •   19.10.2023, 10:06

Foarte interesant articolul!

Gore24   •   16.10.2023, 20:53

Un articol foarte interesant! Mulțumim!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Un copil de 3 ani și alți 4 oameni au murit într-un accident pe „Drumul morții”. Planul Roşu de Intervenţie, activat. FOTO
Știrileprotv.ro
Un copil de 3 ani și alți 4 oameni au murit într-un accident pe „Drumul morții”. Planul Roşu de Intervenţie, activat. FOTO
Wow! Incredibil cum arată și cu ce se ocupă soția lui Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, însă abia acum s-a aflat
Viva.ro
Wow! Incredibil cum arată și cu ce se ocupă soția lui Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, însă abia acum s-a aflat
“De câte ori l-ai înșelat pe Viorel?”, a întrebat-o Denise Rifai pe Oana Lis în emisiune. Iar Oana Lis a răspuns
Libertateapentrufemei.ro
“De câte ori l-ai înșelat pe Viorel?”, a întrebat-o Denise Rifai pe Oana Lis în emisiune. Iar Oana Lis a răspuns
De duminică, 10 noiembrie, de la ora 10, soarta se schimbă în bine pentru patru zodii. Începe să le meargă ca pe roate
FANATIK.RO
De duminică, 10 noiembrie, de la ora 10, soarta se schimbă în bine pentru patru zodii. Începe să le meargă ca pe roate
Lovitură pentru Marian Iancu » Ce se întâmplă cu averea fostului patron din Liga 1
GSP.RO
Lovitură pentru Marian Iancu » Ce se întâmplă cu averea fostului patron din Liga 1
Theo Rose a dezvăluit imagini inedite cu fiul ei. Ce mult a crescut Sasha: „Fiu-miu și blondele = necaz” FOTO
Elle.ro
Theo Rose a dezvăluit imagini inedite cu fiul ei. Ce mult a crescut Sasha: „Fiu-miu și blondele = necaz” FOTO
'Faceți loc că începe show-ul!' La 54 de ani, Loredana Groza a renunțat de tot la haine! Imaginile au 'încins' internetul / FOTO
Unica.ro
'Faceți loc că începe show-ul!' La 54 de ani, Loredana Groza a renunțat de tot la haine! Imaginile au 'încins' internetul / FOTO
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Încă trei români, confirmați morți în urma inundațiilor din Spania ridicând numărul total la 7. Alţi trei conaţionali sunt daţi dispăruţi
Observatornews.ro
Încă trei români, confirmați morți în urma inundațiilor din Spania ridicând numărul total la 7. Alţi trei conaţionali sunt daţi dispăruţi
Horoscop 10 noiembrie 2024. Capricornii au în față o zi care îi invită la generozitate în orice formă le este cunoscută această stare
HOROSCOP
Horoscop 10 noiembrie 2024. Capricornii au în față o zi care îi invită la generozitate în orice formă le este cunoscută această stare

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI