Dieta. Creșterea unghiilor variază și în funcție de starea nutrițională a persoanei. Dietele extreme, în special cele scăzute în proteine pot încetini creșterea unghiilor. Ai grijă să ai o dietă echilibrată pentru a oferi vitaminele și mineralele necesare creșterii unghiilor. Dacă eşti dreptaci, unghiile de la mâna dreaptă vor crește mai repede și invers. Unghiile de la degetele mai lungi vor crește mai repede. De asemenea, vârsta și perioada anului au un rol important în creșterea unghiilor. Acestea cresc mai repede vara și la persoanele sub 30 de ani.
Starea generală de sănătate. Există foarte multe boli ce pot încetini creșterea unghiilor sau să le facă mai fragile. Printre aceste boli se numără cele renale, cele tiroidiene și cancerul. Dacă crezi că unghiile tale nu cresc cum ar trebui, mergi la medic. De asemenea, pentru o creștere mai rapidă a unghiilor trebuie să vă foloseşti mâinile cât mai mult. Circulația sângelui din mâini are un rol important în creșterea unghiilor.

Tratamente cu zeamă de lămâie şi drojdie de bere. Pentru creșterea unghiilor, pentru a recâștiga frumusețea lor, dar şi pentru a stimula întărirea, trebuie aplicate tratamente de cel mult trei ori pe zi timp de două săptămâni. Zeama de lămâie, fără alte ingrediente: aplică cu ajutorul unei pensule zeamă de lămâie pe unghii ca și cum v-aţi da cu lac (nu trebuie să speli unghiile pentru următoarea jumătate de oră). Şi, uleiul de parafină e bine cunoscut pentru proprietățile sale de creștere a unghiilor. De asemenea, pregăteşte un bol în care se află ulei de măsline călduț (nu fierbinte), unghiile trebuie ținute constant timp de zece minute. Drojdia de bere, este și ea un mic miracol ce oferă strălucire și întărește unghiile. Înmoaie puţină drojdie de bere în apa în care ai fiert tărâţe de grâu. Pasta obţinută se aplică pe unghii şi se lasă 30 de minute. Pentru obţinerea efectelor dorite, tratamentul se repetă timp de 7-8 zile.
 
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News