Procesul de incinerare pas cu pas

  • Participanții sosesc și depun monumente funerare într-un anumit loc.
  • Sicriul sosește, este ridicat în crematoriu și așezat pe catafalc.
  • Începe slujba.
  • Sicriul este ascuns în spatele unei perdele (ceremonia de înmormântare).
  • Invitații sunt invitați afară din incintă.
  • Sicriul este incinerat în camera de incinerare.
  • În termen de 2 ore, incinerarea este completă.
  • Rămășițele sunt răcite, greblate și măcinate pentru a obține o textură asemănătoare nisipului.
  • Rămășițele sunt depozitate și pregătite pentru a fi colectate de către familie.

Cum se pregătește corpul pentru incinerare?

Dacă trupul urmează să fie văzut înainte de incinerare, acesta trebuie îmbălsămat. Acest lucru presupune ca fluidele corporale să fie îndepărtate și înlocuite cu o soluție chimică care conservă corpul pentru mai mult timp.

În cazul în care corpul urmează să fie pus direct într-un sicriu și să nu fie văzut, atunci va fi depozitat într-o unitate de refrigerare.

Directorii de pompe funebre pot îmbrăca persoana decedată în orice haine pe care familia le dorește, împreună cu orice articole aprobate pentru incinerare.

Dacă se alege incinerarea directă, atunci corpul va fi incinerat, de obicei, în hainele în care a murit persoana respectivă.

Stimulatoarele cardiace și toate celelalte dispozitive medicale trebuie îndepărtate din cadavru înainte de începerea procesului de incinerare, deoarece acestea pot fi periculoase atunci când sunt expuse la căldură intensă. 

Orice amintire sentimentală, cum ar fi bijuteriile, va fi distrusă în timpul procesului de incinerare, așa că și acestea trebuie îndepărtate.

Trebuie îmbălsămat corpul înainte de incinerare?

Îmbălsămarea nu este o cerință pentru procesul de incinerare și este recomandabilă doar dacă va avea loc o vizionare publică pentru ca prietenii și rudele să își ia rămas bun. 

De asemenea, îmbălsămarea ar putea fi necesară în cazul în care cadavrul trebuie transportat pe calea ferată sau pe calea aerului, sau din cauza faptului că intervalul de timp dintre deces și incinerare este prea lung pentru a păstra cadavrul într-o stare adecvată.

Este necesar un sicriu pentru incinerare?

Nu, un sicriu nu este 100% necesar pentru incinerare. În cazul incinerărilor, sicriele sunt utilizate în principal pentru a oferi o modalitate demnă de a muta corpul. Singura cerință pentru incinerare este ca trupul să fie așezat într-un recipient rigid, combustibil și închis. Sicriele din carton au devenit mai populare datorită aspectului financiar.

Ce se întâmplă în ziua incinerării?

În ziua incinerării, sicriul este adus în capelă, urmat de persoanele în doliu. Sicriul este apoi așezat pe o platformă înălțată și decorată înainte de a se ține o slujbă religioasă sau laică. Aceasta este urmată de îndepărtarea sicriului, după care persoanele în doliu părăsesc capela.

Sicriul este apoi dus în sala de înmormântare, unde plăcuța cu numele se potrivește cu ordinul de incinerare pentru a se asigura că trupul este identificat corect. Sicriul este etichetat cu o fișă corespunzătoare, care oferă toate informațiile necesare pentru incinerare. În etapa finală, sicriul este introdus în camera de incinerare, unde va fi expus la temperaturi de 800°C-1000°C.

Sunt incinerate cadavrele imediat după slujbă?

Da. În majoritatea cazurilor, cadavrul este incinerat imediat după terminarea slujbei. Singura excepție ar fi în cazul în care serviciul funerar are loc târziu în cursul zilei sau dacă există probleme cu instalațiile crematoriului.

La cât timp după ceremonie este incinerat cadavrul?

De obicei, corpul este incinerat în câteva ore, dar crematoriul poate avea nevoie de până la 24 de ore pentru a începe procesul de incinerare.

Ce se întâmplă cu sicriul în timpul incinerării?

Da, sicriul este incinerat împreună cu corpul și cu tot ce se află înăuntru. Recipientul în care este așezat decedatul înainte de a fi pus în cameră este incinerat împreună cu corpul.  Odată ce sicriul intră în crematoriu, legal nu are voie să fie deschis.

Hainele rămân pe persoana incinerată?

Da. Persoana decedată poate fi incinerat în haine, fie lucrătorii de la pompe funebre va îmbrăca persoana decedată într-o ținută pe care o solicită familia.

Rudele pot asista la procesul de incinerare?

Da, de obicei, până la două rude pot asista la procesul de incinerare, dacă doresc, însă totul este în funcție de politica fiecărui crematoriu.

Ce se întâmplă cu bijuteriile în timpul procesului de incinerare?

Bijuteriile din metal și cuiele care țin sicriul împreună sunt incombustibile și, prin urmare, nu vor fi distruse în timpul procesului de incinerare. După ce cadavrul a fost redus la elementele sale de bază, se folosește un magnet pentru a separa părțile metalice care sunt îngropate pe terenul crematoriului.

Deoarece bijuteriile nu se pot salva și nu vor face parte din cenușă, este recomandabil să fie separate de persoana decedată înainte de incinerare.

Cât durează incinerarea unui cadavru?

Este nevoie de 2 ore pentru a incinera un cadavru și de încă 1 -2 ore pentru ca rămășițele să se răcească, pentru a fi măcinate și închise într-o urnă.

Ce recipient se folosește pentru rămășițe

Crematoriul va plasa rămășițele într-un container de plastic pentru colectare.

În cazul în care familia a ales o urnă pentru cenușă, atunci directorul funerar va plasa rămășițele în interiorul acestei urne pentru ca familia să le colecteze.

Ce se întâmplă cu rămășițele rămase după incinerare?

După incinerare, cenușa este scoasă din camera de incinerare și așezată pe o tavă de răcire. Eventualele bucăți de metal sunt apoi îndepărtate, iar cenușa rămasă este redusă la cenușă fină de culoare alb-gri cu textura nisipului grosier – aceasta este cenușa de oase – înainte de a fi plasată într-o urnă temporară.

Trebuie cumpărată o urnă pentru incinerare?

Nu neapărat. Recipientul în care vei primi cenușa va fi foarte simplu, așa că familia sau aparținătorii pot decide să cumpere unul dacă vor să expună cenușa în casă sau o urnă biodegradabilă dacă vor să încredințeze cenușa înapoi în pământ. 

Aceste decizii pot fi luate totuși după incinerare, când există mai mult timp pentru o decizie.

Ce se primește după incinerare?

Cu excepția cazului în care s-a încheiat deja o altă înțelegere, cenușa va fi dată aparținătorilor într-un recipient de bază. În medie, cenușa bărbaților cântărește 3,5 kg, iar cea a femeilor 2,5 kg.

Depozitarea cenușii după incinerare

Există mai multe moduri diferite de a depozita cenușa. Se poate plasa urna în mod permanent într-un columbariu – o cameră sau o structură situată în cadrul unui cimitir sau al unei capele, unde sunt prevăzute nișe pentru a depozita urnele care conțin cenușă.

Se poate îngropa cenușa într-o parcelă de incinerare sau de înmormântare, fie singură, fie în aceeași parcelă cu un alt membru al familiei. (Se poate, de asemenea, îngropa cenușa pe teren privat)

Se poate păstra o urnă expusă în casă ori se pot păstra rămășițele în cadrul unui monument comemorativ sub forma unei pietre memoriale, a unui monument funerar sau a unei bănci de incinerație cu un depozit integrat în interiorul unui cimitir.

Cenușa poate fi împrăștiată după incinerare?

Da, cenușa poate fi împrăștiată pe uscat, pe mare sau în aer după incinerare. Atâta timp cât există permisiunea proprietarului, se poate împrăștia rămășițele pe orice bucată de teren privat.

Ce altceva se poate face cu cenușa

Rămășițele pot fi transformate în sticlă prin combinarea unei mici părți din cenușă cu sticlă topită. În mod similar, cenușa sau părul pot fi folosite și pentru a crea diamante comemorative care sunt dezvoltate în cadrul unui laborator.

O altă opțiune este de a împărți cenușa, de a păstra o mică parte din cenușă așa cum este, dar de a o depozita într-un medalion care formează o bijuterie de incinerație.

Dacă  se decide depozitarea sau îngroparea cenușii într-un loc permanent, se poate organiza o ceremonie de înhumare a cenușii, în cadrul căreia se încredințează cenușa locului de odihnă finală, fie că este vorba de o urnă, un loc de înmormântare sau în interiorul unui cavou.

Cine poate colecta cenușa după o incinerare?

Numai directorul de pompe funebre sau o persoană desemnată, care va trebui să aducă un act de identitate, poate colecta cenușa după incinerare.

Trebuie să știi că fiecare crematoriu sau centru de pompe funebre are propriile reguli privind incinerarea persoanelor, așa că ar fi bine să discuți aceste detalii cu persoanele care lucrează în cadrul serviciliu. Ei îți vor spune detaliile pe care trebuie să le știi, inclusiv dacă trebuie să aduci o urnă sau îți va fi oferită una de către ei, dacă poți participa la incinerarea în sine sau dacă există servicii de slujbă înainte de procesul de incinerare.

Sursa foto: 123rf.com

De ce se aprinde candela în casă

Urmărește-ne pe Google News