Andreea T., Bucureşti
Sunt disponibile mai multe tratamente de albire dentară. Substanţele utilizate în albire acţionează numai asupra dinţilor naturali. Obturaţiile (plombele) şi lucrările dentare nu se albesc. Dacă aveţi obturaţii (plombe), mai ales în zona incisivilor şi a caninilor, este bine să le schimbaţi după realizarea tratamentului de albire.
Înainte de începerea acestuia, trebuie făcut detartraj şi periaj (igienizare profesională). Acasă vă puteţi albi dinţii folosind geluri conţinând peroxide de carbamidă în concentraţie de 10%-15%. Acest gel se pune în nişte gutiere care se aplică pe dinţi şi se poartă fie pe durata nopţii, fie câteva ore pe zi. Tratamentul de albire se poate întinde pe 5-7 zile.
A doua variantă, cea de albire în cabinet (“in office”), foloseşte produse cu mare putere de albire, conţinând peroxid de hidrogen 35%-38%. Avantajul acestei tehnici e albirea într-un timp mult mai scurt. Se pot realiza inclusiv albiri ale dinţilor devitali (dinţi cărora li s-a scos nervul), care în urma extirpării pulpare şi-au schimbat culoarea.
Sunt şi persoane care nu au voie să-şi albească dinţii (cele ale căror dinţi au diverse displazii sau distrofii, fluoroză dentară, coloraţii datorate tratamentelor cu tetraciclină în copilărie, gravidele, lăuzele, copiii până în 15 ani, pacienţii cu parodontopatii sau cei care au suferit de curând intervenţii chirurgicale parodontale). Cât urmaţi tratamentul de albire, evitaţi băuturile sau alimentele acide precum şi cele puternic colorate. Atenţie însă! Nu e bine să vă albiţi dinţii prea des.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!