În această categorie se regăsesc aproape toate medicamentele anti-inflamatorii.

Este vorba despre ingrediente active precum acid acetilsalicilic (de exemplu aspirina), ibuprofen, naproxen, piroxicam .Acestea ajută împotriva durerilor de cap, durerilor articulare, acţionând prin blocarea unei enzime. Dar, ele pot dăuna stomacului, acidului gastric şi coagulării sângelui.

Posibile efecte adverse includ sângerări şi dureri de stomac, tensiune arterială mare şi un risc crescut de accident vascular cerebral. Rănile pot sângera foarte mult timp, ceea ce ne va pune viaţa în pericol.

Cel mai bine tolerat de către organism este paracetamolul, el reducând febra şi durerea, însă nu ne poate ajuta şi împotriva infecţiei. Dozare lui în mod repetat  poate afecta ficatul, iar în combinaţie cu alcoolul poate fi fatal!

Recomandare: nu luaţi de mai mult de două ori pe lună analgezice din proprie iniţiativă. Cel mai bine luaţi paracetamol, dar nu mai mult de 2000 mg pe zi şi nu amestecaţi cu diclofenac sau ibuprofen.

Medicamente cu prescripţie

Astfel de pastile sunt prescrise de medic atunci când au o
concentraţie mai mare. Cele mai utilizate sunt cele opioide, care sunt bazate pe variante de morfină, acţionând direct în centrul durerii. Ca şi avantaj, ele se aseamănă cu endorfinele proprii ale organismului şi nu au efectele adverse ale medicamentelor anti-inflamatorii.

Ca şi dezavantaj însă, ele dau dependenţă, tocmai de aceea neexistând o doză maximă fixă, ci medicul trebuie să stabilească de cât are nevoie fiecare pacient atunci când vorbim despre cantitate şi frecvenţa.

Medicamente pentru copii

Copiii simt durerea la fel de puternic ca şi adulţii, ei având nevoie
de aceleaşi ingrediente.Există însă o problemă, deoarece metabolismul lor este foarte activ, iar cantităţile de medicamente sunt mai puţin tolerate.
În plus, majoritatea medicamentelor a fost testată numai pe adulţi, necunoscându-se exact reacţiile adverse pe care acestea le au asupra celor mici. De aceea, paracetamolul nu este recomandat să fie luat de către copii de mai mult de trei ori pe zi într-o cantitate care să depăşească 500 mg, iar dacă acest lucru nu este suficient, se recomandă vizita la medic.

În loc de pastile, naturiste !

Mentă – folosită tot împotriva durerilor de cap, după un duş
fierbinte. Daţi cu ulei de mentă pe tâmple, frunte si frecaţi gâtul.

Valeriană, Arnică – Împotriva durerilor musculare se poate aplica o tinctură de valeriană sau de arnică şi apoi masată zona.

Sunătoare – fiartă în apă, la o temperatură de 40 de grade, dacă aplicaţi o astfel de compresă peste durerile de spate, acestea vor
trece mai repede.

Salvie – ceaiul de salvie ajută împotriva durerilor în gât.

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News