Elemente de luat în considerare pentru asocierea vinului cu mielul

Mielul poate fi caracterizat prin faptul că se află la jumătatea distanței dintre carnea de vită și cea de vânat. Are o textură fragedă și este plină de fier, vitamine și acizi grași omega-3 sănătoși. Atunci când asociați vinul cu carnea de miel, luați în considerare faptul că aceasta are o componentă bogată în grăsimi. 

Urmând secretele de asociere a vinului și a mâncării, cele mai bune vinuri pentru carnea de miel vor fi medii până la corpolente și cu un nivel ridicat de aciditate. Preparatul, condimentele, ierburile și sosurile vor juca, de asemenea, un factor în asocierea vinului cu carnea de miel.

Ce vin merge la friptura de miel

Cele mai bune potriviri de vinuri cu miel tind să fie cu vin roșu, totuși, un vin alb cu aciditate ridicată se va potrivi, de asemenea, cu mielul. Există opțiuni pentru vinul roșu și alb în asociație cu carnea de miel.

Uneori, cel mai bun vin care merge la friptura de miel este asocierea tradițională. Acestea sunt asocierile clasice.

Bordeaux

Mielul și Bordeaux roșu este o asociere clasică. Bordeaux este alcătuit din mai multe soiuri de struguri roșii, dar predomină Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. 

Vinurile roșii din Bordeaux au un corp mediu spre plin și o aciditate moderată. 

Bordeaux se potrivește cel mai bine cu friptura de miel cu ierburi.

Chianti

Chianti este o regiune din Toscana, Italia, care produce vinuri roșii viu acide din struguri Sangiovese. Asociați Chianti cu friptura de miel cu rozmarin și usturoi.

Rioja

Rioja este o regiune din nord-estul Spaniei care produce vinuri uimitoare dintr-un amestec de Tempranillo și Garnacha. 

Tempranillo are o aciditate minunată, iar Garnacha adaugă fructuozitate amestecului. Cea mai bună asociere a mielului cu Rioja este cu bucăți mai slabe de miel.

Assyrtiko

Iubitorilor de vin alb, vă puteți bucura de un vin alb cu miel dacă o faceți cum trebuie! Acum, mielul și Assyrtiko poate că nu este o asociere clasică a vinului de miel, dar a fost o potrivire perfectă timp de secole. Assyrtiko este cultivat în toată Grecia, dar este faimos în Santorini. 

Assyrtiko are un corp mediu, iar Assyrtiko-ul copt poate fi destul de corpolent. Conținutul de grăsime al cărnii de miel are nevoie de aciditate serioasă pentru a o tăia. Aciditatea lui Assyrtiko este perfectă! Asortați Assyrtiko cu cotlete de miel prăjite cu oregano și cartofi cu lămâie.

Ce vin merge bine cu mielul în funcție de preparare și bucata folosită

O asociere infailibilă cu mielul este Syrah, deoarece este corpolent și are o aciditate ridicată pentru a se potrivi cu greutatea și a tăia grăsimea mielului. 

De asemenea, Syrah se potrivește de minune cu orice lucru cu ierburi și condimente, pe care mielul le are întotdeauna. De aceea, veți vedea destul de multe asocieri de vinuri de miel cu Syrah, indiferent de preparat.

Cotlete de miel

Cotletele de miel sunt cea mai fragedă bucată de miel. Pentru că cotletele de miel sunt moi, este posibil un vin mai moale. Asociați cotletele de miel cu Pinot Noir.

Pulpă de miel

Mielul la cuptor imploră o asociere cu un vin grecesc. Încercați un Xinomavro, dacă nu ați mai băut niciodată unul. Sau asociați friptura cu Cabernet Sauvignon.

Pulpa de miel este una dintre cele mai savuroase bucăți de miel. De obicei, se prepară prin fierbere lentă timp de ore întregi. Această mâncare bogată de miel se potrivește de minune cu Tempranillo din Spania, Syrah din Valea Rhone sau un Malbec bogat din Argentina.

Miel marocan

Tocănița de miel marocană gătită în tagine este unul dintre cele mai bune moduri de a savura carnea de miel. Este atât de consistentă și aromată. 

Un vin roșu fructat, precum Barbera sau Grenache, se va potrivi de minune cu mielul marocan. Dacă preferați vinurile albe, un Viognier învechit în stejar va completa aromele felului de mâncare.

Sursa foto: 123rf.com

 Cum asortezi vinul cu mâncarea. Reguli simple

Urmărește-ne pe Google News