Tort cu cremă de vanilie

Un alt desert cu cirese este tortul cu vanilie si cirese.

Ingrediente: un blat de tort cu cacao, două plicuri cu cremă de vanilie pentru prăjituri, 400 g cireşe fără sâmburi, 100 g de dulceaţă de cireşe, şase linguri de zahăr, 500 ml lapte.

Mod de preparare: se pune laptele în-tr-un vas adânc, cu zahărul şi crema de vanilie şi se mixează cinci minute la viteză maximă, apoi se bagă la frigider. Se taie blatul în două. Prima foaie se aşază pe un platou şi se acoperă cu o treime din crema de vanilie.
Deasupra se pun, din loc în loc, cireşe proaspete, iar printre ele se aşază cireşele din dulceaţă şi siropul acestora. Se acoperă cu încă un strat de cremă şi cu cealaltă felie de blat. Tortul se îmbracă apoi în crema rămasă şi se ornează cu cireşe proaspete. Înainte de a fi servit se ţine cel puţin două ore la frigider.

Dulceaţă

Ingrediente: 5 kg cireşe fără sâmburi, 2,5 kg zahăr, zeama de la două lămâi.

Mod de preparare: după ce se scot sâmburii, se toarnă peste cireşe zahărul. Se lasă 30 de minute, apoi se pune vasul la fiert, la foc potrivit. După o oră de adaugă zeama de lă­mâie, apoi se mai lasă la fiert circa o oră, ames­te­când din când în când, uşor, ca să nu se zdrobească fructele şi având grijă să nu se în­groaşe precum gemul.
După ce se ia de pe foc, se pune în borcane şi se sigilează cu capace. Borcanele se pun într-o tavă, în cuptor, la foc mic, încă 15 minute.
fotografii: Shutterstock

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News