Pătrunjelul este o sursă excelentă de proteine, minerale precum: magneziu, potasiu, calciu, dar și fier și vitamina C. Are proprietăți antioxidante, diuretice, antispastice, întărește sistemul imunitar și ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge. Consumat regulat, atât crud în salate, dar și preparat în ceai, pătrunjelul este eficient pentru o serie de afecțiuni. Îți spunem pas cu pas cum să faci cel mai bun ceai de pătrunjel.
Cuprins:
Ceai de pătrunjel – mod de preparare
Ceaiul se prepară din frunze uscate și tulpini de pătrunjel. Astfel, pentru 200 ml de apă fierbinte vei avea nevoie de o lingură plină de frunze uscate și tulpini. Totul se lasă în apa clocotită, se acoperă vasul, la infuzat pentru 5-6 minute.
- Infuzia de pătrunjel se strecoară și se consumă proaspătă.
Ceai din pătrunjel verde proaspăt
Ai nevoie de o mână de pătrunjel verde pe care să îl pui într-o cană de 200 ml și peste care să pui apă clocotită. Se lasă totul la infuzat pentru 5 minute, iar ulterior ceaiul poate fi consumat simplu, neîndulcit, sau cu puțină miere ori lămâie.
- Vezi cum se aseamănă pătrunjelul cu hasmațuchi!
Suc de pătrunjel
Pătrunjel proaspăt poate fi consumat și sub formă de suc, deoarece este benefic pentru dureri articulare, reumatism, surmenaj fizic ori intelectual, astenie, stări cronice de oboseală, celulită, dureri menstruale sau afecțiuni hepatice. Cum se prepară sucul de pătrunjel:
Se pun frunze proaspete de pătrunjel, o legătură de pătrunjel, într-un blender împreună cu apă și se lasă la presat până se obține o pastă. Sucul trebuie consumat imediat cuma fost făcut, de preferat înainte de masa principală.
Îți recomandăm să citești și:
- Pătrunjelul – proprietăți pentru sănătate. Ce beneficii are consumul de pătrunjel
Beneficiile consumului de ceai de pătrunjel
- Bun pentru detoxifierea organismului;
- Ajută în curele de slăbire;
- Stimulează metabolismul;
- Purifică sângele;
- Întărește sistemul imunitar;
- Previne cancerul;
- Scade nivelul colesterolului rău;
- Îmbunătățește digestia;
- Previne și tratează infecțiile urinare;
- Combate balonarea;
- Stimulează circulația sangvină periferică.
Ceaiul de pătrunjel nu este recomandat în cantități mari, deoarece poate produce anemie sau probleme cu ficatul ori rinichii.
Orice cură cu ceai trebuie urmată după indicațiile unui medic specialist, pentru a evita apariția reacțiilor adverse.