Are efecte miraculoase în tratarea bolilor aparatului respirator şi a celor de rinichi, dar este şi un aliat important în curele de slăbire. Acestea sunt însă doar o parte din proprietăţile cozii- calului, o plantă de leac foarte răspândită la noi.

Anumite substanţe aflate în compoziţia acestei plante protejează aparatul respirator împotriva infecţiilor şi refac ţesuturile distruse în cazul bronşitei, pneumoniei sau tuberculozei. Totodată, ceaiul făcut din tulpini de coada-calului stimulează şi dezinfectează aparatul urinar şi măreşte intensitatea proceselor de eliminare pe cale renală şi digestivă, fiind un produs indicat în curele de slăbire.

Conţine calciu şi magneziu

Studii de medicină experimentală au dovedit, de asemenea, că oasele fracturate se sudează de două ori mai repede atunci când se administrează coada-calului, care este bogată în săruri de calciu şi magneziu. Pentru a fi siguri că această iarbă de leac este eficientă, e bine să achiziţionaţi produsul numai din magazine de specialitate, pentru că, alături de cele două specii bune (Equisetum arvense şi E. maxima), există şi unele otrăvitoare, care nu sunt indicate pentru uz intern.

Cum se face ceai de coada calului

 
 

Urmărește-ne pe Google News