Cearcanele reprezinta un inconvenient estetic major, de care majoritatea femeilor isi doresc sa scape. Lipsa somnului, oboseala, fumul de tigara sau anumite probleme de sanatate – iata cateva din cauzele care pot provoca cearcanele. Pentru a afla care sunt metodele prin care putem scapa de ele am apelat la dr. Mirela Miertoiu (foto stanga) de la cabinetul Dr. M. Estetic, aflat pe Calea Dorobanti nr. 71-73, tel. 0722.214.856.

Pe piata romaneasca exista deja numeroase creme si tratamente speciale pentru tratarea sau mascarea ochilor incercanati. Cu toate acestea, de multe ori rezultatele obtinute nu sunt cele pe care le asteptam. In plus, produsele de acest tip sunt in general foarte costisitoare.

In cabinetele specializate se pot face peelinguri cu acizi de fructe, acid glicolic, acid citric sau cu extracte din lapte pentru indepartarea cearcanelor. O alta metoda eficienta este drenajul limfatic, procedura care duce la eliminarea limfei si a toxinelor stagnate la nivelul ochilor, dar si la o circulatie sangvina mai buna, cu stimulare de fibroblasti, care ajuta la refacerea fibrelor de elastina si colagen proprii, ducand astfel la diminuarea cearcanelor si a pungilor.

La fel de eficienta este si aplicarea unor masti speciale cu albastrele, arnica sau corali, care au rolul de a imbunatati circulatia sangvina la acest nivel.

O metoda revolutionara este folosirea ultrasunetelor, care duc la penetrarea mai rapida a substantelor active si a uleiurilor esentiale in piele.

De asemenea, in paralel cu tratamentele pe care le faceti la cabinet este recomandat sa tineti si un regim alimentar, care sa excluda alimentele cu conservanti sau cele condimentate.

Daca doriti sa va tratati cearcanele acasa, iata cateva retete naturiste simple, care de cele mai multe ori dau rezultate bune:

– comprese pe ochi din 50 g rozmarin sau musetel in 100 ml apa minerala, puse la macerat timp de 24 de ore;
– comprese calde cu ceai de papaya, care se tin 15 minute;
– cataplasme cu castraveti sau cu cartofi rasi.

Culoarea cearcanelor

… si afectiunile de care suferim

– Cearcane albastre: circulatie proasta;
– Cearcane rosii: temperament sangvin;
– Cearcane violete: probleme cardiovasculare;
– Cearcane cenusii: tulburari ginecologice;
– Cearcane care bat in negru: functionare defectuoasa a intestinului;
– Cearcane maronii: acestea sunt, de cele mai multe ori, ereditare.

… si cea mai potrivita metoda de a le masca

Cearcanele care “nu raspund” la tratament pot fi usor mascate cu un machiaj istet aplicat. Nuanta anticearcanului trebuie aleasa dupa aplicarea fondului de ten, deoarece acesta din urma ascunde si el o parte din cearcane.

Alegeti o nuanta mai rosiatica pentru cearcanele cu tendinta verzuie, iar daca aveti unele albastru-violet optati pentru o nuanta care sa bata inspre galben. Aplicati o cantitate mica de produs pe cearcane si intindeti usor.

Repetati daca este necesar. Incalziti cantitatea de anticearcan pe care doriti sa o folositi pe dosul mainii, inainte de aplicare. Amestecati putin fond de ten cu anticearcanul pe care-l folositi, pentru o aplicare mai buna si o culoare mai potrivita.

 
 

Urmărește-ne pe Google News