-
- Aloe Vera, de ajutor pentru pancreas. “Aloe Vera poate fi folosită în diabetul noninsulinodependent. Reglează metabolismul glandei pancreatice. În unele cazuri poate chiar vindeca această boală după un tratament de cel puţin şase luni”, specifică dr. Ovidiu Bojor.
- Dudul scade glicemia. Dudul este binecunoscut şi el pentru faptul că scade glicemia din sânge. Ca urmare, este folosit ca adjuvant în formele uşoare de diabet. Frunzele se prepară sub formă de infuzie (o lingură, la o cană cu apă). Se beau două sau trei căni pe zi.
- Scorţişoara reduce glicemia. Scorţişoara ajută şi ea la diminuarea cantităţii de zahăr din sânge. O poţi adăuga în cerealele de dimineaţă sau fierbe un beţişor în apa în care infuzezi ceai sau cafea. Vezi câte moduri în care poți prepara ceai de scortisoara
- Ciumărea, în combinaţie cu alte plante. Are acţiune hipoglicemiantă în diabetul de tip II. Ar fi bine să fie folosită în combinaţie cu frunze de afin, cătină, nuc, seminţe de fenicul, coji de ceapă, urzică, fruct de castravete amar (Momordica charantia), sub formă de amestec de produse fitoterapeutice. Se foloseşte ca adjuvant, continuând tratamentul de bază.
Alimente recomandate
Există şi alimente care te ajută să ţii glicemia sub control. Printre acestea se numără: fasolea verde, vinetele, tomatele, spanacul, urzica, salata, năsturelul, varza, ceapa, usturoiul. Lămâile, merele, afinele, coacăzele negre au acelaşi efect, dar trebuie consumate în cantităţi limitate, numai la indicaţia nutriţionistului.