– Frunze de mesteacăn – infuzie – 2-3 linguri/cană. Peste ceaiul rece se adaugă 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, se consumă după aproximativ 6 ore.
– Ceai de brusture şi ceai de turiţă mare. Cura se ţine timp de 4 zile la rînd, în care nu se mănâncă alimente care conţin calciu.
– Cozi de cireşe, frunze de merişor – 2 căni/zi.
– Mătase de porumb – 2-3 căni/zi – infuzie – 1 linguriţă/cană.
– Ceai de coada calului, infuzie, 3 căni pe zi. Băi de şezut cu coada calului. Se prepară o infuzie din muguri de fag, 1 linguriţă la 250 mililitri de apă clocotită, timp de 15 minute. Se filtrează, se beau 2 căni pe zi. Se mai foloseşte decoctul din scoarţă de fag, are ca efect scăderea febrei.
– Muguri de pin – se pot administra sub formă de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apă, bine îndulcită, din care se consumă 2-3 căni pe zi.
– Săpunariţă: se foloseşte infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori sau frunze la 250 mililitri apă; cu tot atât de bune rezultate se foloseşte şi rădăcina, dar că decoct (1 linguriţă rădăcină fărâmiţată la 250 mililitri apă); se recomandă 2 căni pe zi.
– Turiţă-mare – infuzie sau decoct – 1 linguriţă/cană; turiţă-mare + osul-iepurelui + traistă-ciobanului + frunze de mesteacăn – câte 20 grame din fiecare – infuzie.
– Ceai infuzie din pufuliţă cu flori mici, 1 ceaşcă dimineaţa cu o oră înainte de masă şi seara cu 1 oră înainte de cină.