Ingrediente

    • 5 kg de carne (fleică, pulpă de porc, puţină slăninuţă)
    • circa 10 metri de intestine subţiri
    • 2-3 linguri de sare
    • piper
    • o lingură şi jumătate boia de ardei dulce
    • o jumătate lingură de boia de ardei iute
    • două căpăţâni de usturoi

Carnea se spală, se taie cuburi, apoi se dă prin maşina de tocat. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Într-o cratiţă mai mare se pun carnea tocată, usturoiul, sare şi piper după gust, boia de ardei dulce şi iute.
Se amestecă totul bine şi se bagă carnea cam o oră la frigider ca să se pătrundă de aromele mirodeniilor. Se spală intestinele şi se umplu cu apă pentru a vedea dacă au găuri. Se ataşază ustensila pentru cârnaţi la maşina de tocat şi se pune maţul, iar la capăt se face un nod.
Se pune carne în maşina de tocat, apoi se învârte, în timp ce altcineva ţine de capătul maţului pentru a fi umplut mai uşor. Se continuă umplerea maţului până se termină toată compoziţia de carne.
Se întrerup intestinele în funcţie de dimensiunea dorită şi se leagă la capete. Peste noapte se atârnă pe o bară de lemn la loc răcoros sau se pun în frigider.

Iată și cum îți ies cei mai buni carnati de Craciun

Urmărește-ne pe Google News