Dacă știi deja care sunt cei mai bătrâni copaci din lume, dar și cele mai colorate animale din lume, atunci trebuie să știi și care sunt cei mai mari păianjeni din lume. Specii de păianjeni pe care nu îi vezi atât de des, dar care au abilități diferite.
Cei mai mari păianjeni de pe glob
Cuprins:
Tegenaria parietin
Este una dintre cele mai rare specii de păianjen ce poate ajunge până la dimensiunea de 14 cm, cu lungimea picioarelor de aproximativ 3 ori mai mare decât lungimea corpului. Originar din Europa, acesta se găsește și în America de Nord, Asia Centrală, Uruguay și Argentina și mai este denumit și “cardinal spider”.
Nephila edulis – țesătorul orb de mătase aurie
Această specie este strâns legată de specia fosilă Nephila Jurassica, cea mai mare fosilă de păianjen din perioada Jurasicului, care a fost găsită în China și care a trăit cu 165 de milioane de ani în urmă.
Are o dimensiune de 15 cm, cu tot cu picioare, iar culoarea lui variază între roșu, galben și verzui. Păianjenul poate fi întâlnit în cele mai toride locuri de pe pământ precum Australia, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud.
Cerbalus aravaensis
Această specie a fost descoperită în 2010 pe teritoriul statelor Israel și Iordania. Are o dimensiune de aproximativ 15 cm, corp mare de culoare argintie, picioare negre cu gri.
Phoneutria – Păianjenul Brazilian Hoinar
Sunt cunoscuți drept cei mai veninoși păianjeni din lume care fac o combinație mortală. Aceștia au o lungime a picioarelor de aproximativ 15 cm și a corpului de aproximativ 5 cm și se găsesc în tropicele Americii de Sud și Americii Centrale.
Hysterocrates – Gigantul Păianjen Babuin
Nu sunt un pericol pentru oameni, ba chiar deseori acești păianjeni sunt ținuți ca animale de companie. Pot ajunge și până la dimensiunea de 30 de cm, incluzând picioarele de 20 cm. Ei sunt vânători nocturni, ba chiar se hrănesc cu păsări, viespi sau șopârle.
Xenesthis immanis – Floare Violetă
Unul dintre cei mai mari păianjeni de pe glob cu o imagine înfricoșătoare, dar nu este deloc periculos pentru oameni. Este renumit în întreaga lume deoarece se hrănește cu păsări, este originar din Columbia și poate ajunge până la lungimea de 22 de cm.
Păianjen Cămilă
Această specie de păianjen este cunoscută sub mai multe denumiri precum: „scorpionul vântului”, „scorpionul soarelui” sau „păianjenul soarelui”. Face parte din clasa Arachnida și este denumit așa din cauza înrudirii lor cu cămilele.
Această specie de păianjeni poate ajunge până la 30 de cm lungime și se hrănește cu insecte, șopârle, rozătoare și păsări mici.
Goliath – păianjenul care mănâncă păsări
Unul dintre cei mai mari păianjeni de pe glob, cu o lungime a picioarelor de până la 30 de cm, membru al familiei tarantula. Paianjenii au colți și sunt capabili să străpungă pielea omului, dar nu sunt periculoși. Femela speciei poate trăi în jur de 15-25 de ani, în timp ce masculii pot trăi până la 3-6 ani.
Cei mai mari păianjeni din lume – Lasiodora parahybana
Această specie a fost descoperită în Brazilia în anul 1917 și este una dintre cele mai mari tarantule din lume. Acești păianjeni nu sunt deloc periculoși, ba chiar sunt ținuți des ca animale de companie.
Sparassidae
Mai este denumit și „păianjenul vânător” și este una dintre cele mai cunoscute specii de păianjeni, precum păianjenul crab gigant. Poate ajunge până la 30 de cm în lungime și este ușor de recunoscut datorită picioarelor răsucite, asemeni crabilor.
Sursă foto: Shutterstock.com