Cel mai bun chec cu lapte acru – rețetă cu cana
Ingrediente chec cu lapte acru:
Pentru aluat:
- 1 cană de zahăr cristal
- 2 căni de lapte acru(lapte bătut)
- 3 căni de făină integrală
- 1/2 cană de lapte
- 1/2 cană de ulei
- 1 pachet de zahăr cu scorțișoară
- 1 pachet de praf de copt
- 3 linguri cacao
- gem de prune
Pentru glazură:
- 100 g de ciocolată pentru topit
- 80 ml de smântână pentru frisca 33%
Mod de preparare:
Ne ocupăm mai întâi de aluat. Într-un bol, amestecați zahărul cristal cu laptele acru și laptele obișnuit.
Apoi adăugați jumătate de cană de ulei.
Încorporați trei căni de făină integrală treptat.
La final, adăugați cele 3 linguri de cacao, zahărul cu scorțișoară și praful de copt.
Aluatul va deveni dens, dar copt va fi moale și delicios.
Ungeți o tavă cu unt și presărați cu făină.
Se poate folosi o tavă de dimensiuni mai mari (30x40cm) sau mai mici, în funcție de preferințele dvs.
Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute.
Când checul este încă cald, ungeți-l cu gem de prune sau alt gem preferat.
Pentru glazură cu ciocolată, încălziți smântâna și topiți ciocolata în ea. Turnați glazura peste întregul chec.
Lăsați să se răcească ușor și apoi serviți.
Poftă bună!
Foto: dobruchut.aktuality.sk
Daniel9090 • 10.12.2023, 22:05
Rețetă simplă, delicioasă și consistentă pentru checul cu lapte acru
Mere69 • 01.12.2023, 11:41
Soțului ii plac foarte mult dulciurile,o sa incerc și această rețetă.