Ingrediente: 800 g de migdale crude, decojite, 300 g de zahăr pudră, 300 ml apă; finisare: ulei de cocos şi esenţă de migdale
Preparare: Se macină migdalele în robot, cât mai fin. Apa cu zahărul se pun la fiert 5 minute şi se adună spuma. Se pun apoi migdalele măcinate şi se amestecă foarte bine. Pasta obţinută se toarnă pe un blat de marmură sau o tavă de inox şi se lasă să se răcească până devine călduţă. Se frământă cu mâine unse cu ulei de cocos până capătă consistenţa dorită. Se pot adăuga câteva picături de esenţă de migdale. Se înveleşte în folie şi se dă la rece până a doua zi.
Fructe
Dacă se adaugă pigmenţi alimentari se poate colora şi folosi pentru elemente de decor la torturi şi prăjituri. Se pot face şi fructe. Se poate păstra la frigider timp de 6 luni. Înainte de a o folosi, se scoate o bucată cu 2 ore înainte de a fi modelată şi se ung mâinile cu ulei de cocos sau alt ulei fin. Nu este la fel de elastic ca pasta de zahăr.