Ai nevoie de:

– 1,5 l lapte 
– cca 20-30 ml zeama de lamaie 
– 24 de piscoturi (200 grame) 
– 4 oua 
– 6-8 linguri lapte 
– 200 g zahar 
– 400 ml smantana
– 300-400 ml cafea/ nes

Cum se prepara?

Laptele se fierbe si cand incepe sa clocoteasca se pune zeama de lamaie. Vei observa ca laptele se va branzi rapid. Il vei pune intr-un saculet de tifon pe o strecuratoare. si il vei lasa sa se odihneasca timp de 1 ora.

Ouale se separa; albusurile se bat bine; cand sunt tari se adauga aprox 140 g zahar. Se bat in continuare pana se intaresc puternic. Se pun apoi intr-o oala cu apa fierbinte sa se creeze efectul de aburi, si cu un tel se bat cca 8-10 minute, ca la bezele. Apoi, le lasi deoparte. Separat, galbenusurile se amesteca cu 60 g zahar si 6-8 linguri lapte, le pui pe aburi timp de 10 minute si le amesteci in continuu.

Cand galbenusurile s-au racit se rastoarna peste laptele branzit si se adauga si vanilia, coaja de lamiie. Se amesteca foarte bine. In compozitia asta se incorporeaza albusurile (batute pe aburi), reci.

Smantana se bate ca pentru frisca, se indulceste putin, se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri.

Intr-o tava de aprox 20/30 se pune putina crema (ca sa nu se puna piscoturile direct pe tava), apoi se pun 12 piscoturi, inmuiate in cafeaua indulcita putin. Cafeaua se poate aroma cu rom. Peste ele se pune jumatate din crema iar peste crema se rade putina ciocolata (cine doreste); se continua cu celelalte 12 piscoturi inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema.

Deasupra se pudreaza, din abundenta, cu cacao. Se lasa la rece 10-12 ore. Se serveste taiata bucati.

Pofta buna!

 


 
 

Urmărește-ne pe Google News